.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 04:32

EnduroGP 2016, 2ος αγώνας, Πορτογαλία

 

Μοιρασμένα τα κέρδη

 

Δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, στην Πορτογαλική πίστα Gouveia, όπου οι δύο ημέρες αγωνιστικής δράσης ανέδειξαν διαφορετικούς διακριθέντες.
 
Μετά από συνεχείς μέρες δυνατών βροχών, το έδαφος στο GP Polisport Portugal έκανε τον αγώνα βάναυσο για τους συμμετέχοντες, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που όταν σκάφτηκαν με λούκια οι βασικές γραμμές των αναβατών ήταν συχνά απροσπέλαστα ακόμη και ενδιάμεσα των ειδικών διαδρομών. Προκειμένου να τηρηθεί η ροή του προγράμματος οι διοργανωτές αναγκάστηκαν την πρώτη – και πιο δύσκολη – μέρα να μειώσουν τους γύρους από τρεις σε δύο, καθώς και τροποποιήσουν μέρη των ειδικών τεστ.

1η Ημέρα


Η νίκη παίχτηκε ανάμεσα στον Matt Phillips (Sherco) και τον Mathias Bellino (Husqvarna), ενώ προς το τέλος του αγώνα στους επίδοξους νικητές προστέθηκε και ο Steve Holcombe (Beta).
 
Με τον τελευταίο να μένει τρίτος μετά από κάποια λάθη στο τελευταίο special test, η νίκη της ημέρας κρίθηκε υπέρ του Phillips.
 
eero.remes EWC 2016 Rnd 2 2852
 
Enduro 1
Με την έβδομη θέση στον αγώνα του EnduroGP, ο Eero Remes (TM) κέρδισε άνετα την κατηγορία του, χρησιμοποιώντας την εμπειρία του σσε τόσο δύσκολες συνθήκες για να τερματίσει 34 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jamie McCanney (Yamaha) και τον Nathan Watson (KTM).
 
Enduro 2
Με την ίδια ακριβώς σειρά που κατετάχθηκαν στο EnduroGP, οι Matt Phillips και Mathias Bellino κάθησαν στην κορυφή και της κατηγορίας τους. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Taylor Robert (ΚΤΜ), για πρώτη φορά στην καριέρα του σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Enduro 3
Ο Steve Holcombe ήταν πιθανότατα ο αναβάτης που ένοιωθε πιο άνετα στη λάσπη, καθώς κέρδισε πέντε ειδικά τεστ την πρώτη αυτή μέρα και, ως τρίτος του EnduroGP, πρώτευσε στην κατηγορία του. Στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Antoine Basset (KTM) και Johnny Aubert (Beta).
 
Αναλυτικά αποτελέσματα

2η Ημέρα


Συνεχίζοντας να επιδεικνύει μεγάλη φόρμα στο δύσβατο έδαφος της Gouveia , ο Steve Holcombe (Beta) οδήγησε στην πρώτη του φετινή νίκη σε EnduroGP για το 2016. Οδηγώντας δίχως λάθη όπως την προηγούμενη μέρα, έφτασε άνετα στη νίκη.
 
Πίσω του ωστόσο τερμάτισαν εντελώς νέα πρόσωπα. Ο Eero Remes (TM) κατετάγη δεύτερος, με τον rookie στο enduro Nathan Watson (KTM) να εντυπωσιάζει με την ταχύτητά του που του χάρισε την τρίτη θέση.
 
taylor.robert EWC 2016 Rnd 2 1857 0
 
Enduro 1
Ανεβαίνοντας στο βάθρο του EnduroGP, οι Remes και Watson μοιραία κυριάρχησαν και στην κατηγορία τους τη δεύτερη μέρα. Στο κατόπι τους τερμάτισε ο Jamie McCanney (Yamaha), παρότι στη συνολική κατάταξη κατάφερε μόλις τη 12η θέση.
 
Enduro 2
Μετρώντας μόλις τέσσερις μέρες στην πρώτη του σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο, ο Taylor Robert (ΚΤΜ) πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία του. Δεύτερος κατετάγη ο Matt Phillips (Sherco), με τον Alex Salvini (Beta) τρίτο. Οι τρεις αυτοί αναβάτες τερμάτισαν 4ος, 5ος και 6ος αντίστοιχα στο EnduroGP της δεύτερης μέρας.
 
Enduro 3
Με τη συνολική πρωτιά που σημείωσε στο EnduroGP της ημέρας, ο Steve Holcombe (Beta) προφανώς κυριάρχησε και στην κατηγορία του. Τον ακολούθησαν ο Manuel Monni (TM) και ο Antoine Basset (KTM).
 

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 20:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon