.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 09:55

EWC στα Γρεβενά. Ασταμάτητη βροχή και ατελείωτη λάσπη

 

Κόλαση για τους περισσότερους αναβάτες του Παγκ. Πρωτ. Enduro

 

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις δέκα μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού αλλά ο καιρός στα Γρεβενά θυμίζει περισσότερο χειμώνα, και οι πρώτες 2 μέρες του αγώνα που προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro αποδείχθηκαν πραγματικά κοκασμένες για τους περισσότερους αναβάτες!

1η Μέρα - Super Test στα Γρεβενά (20.05.2016)

Την Παρασκευή η βροχή έπεφτε σχεδόν αδιάκοπα και οι 93 αναβάτες που πήραν εκκίνηση βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους γλιστερούς κορμούς και τη λάσπη της Super ειδικής.Παρά τις αντίξοες συνθήκες ο χώρος γύρω από την ειδική γέμισε με θεατές που προσπάθησαν να εμψυχώσουν όσους ρίχτηκαν στη μάχη του χρονομέτρου.

Ταχύτερος από όλους την Παρασκευή ήταν ο Γάλλος Mathias Bellino (#69) της Husqvarna παίρνοντας προβάδισμα στη Γενική (EnduroGP) ενώ πολλοί αναβάτες αντιμετώπισαν πτώσεις και κολλήματα στα τεχνητά εμπόδια.

2η Μέρα στα Γρεβενά (21.05.2016)

Μετά την ειδική της Παρασκευής, ξεκίνησε το Σάββατο ο «πραγματικός» αγώνας, με τη συνεχόμενη βροχή να έχει μετατρέψει σταδιακά τα παραδεισένια για off-road, χώματα των Γρεβενών, σε κολασμένη λάσπη. Ο Bellino βρισκόταν στην πρωτοπορία μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου από τους τρεις γύρους ωστόσο στη συνέχεια υπέπεσε σε λάθη που του κόστισαν πολύτιμο χρόνο.

Αποκορύφωμα ήταν το κόλλημα του στη μεγάλη ανηφόρα της Cross ειδικής που τον ανάγκασε να επιστρέψει αρκετά μέτρα πίσω ώστε να καταφέρει να την ανέβει με τη δεύτερη προσπάθεια. Και αν σε μία ανηφόρα κόλλησε ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής (Ε3) ήταν σίγουρο πως θα ακολουθούσαν κι άλλοι... Το σκηνικό άρχισε να μοιάζει με αγώνα exteme enduro καθώς περισσότεροι από 15 αναβάτες βρέθηκαν στο έδαφος και άλλο τόσοι χρειάστηκαν περισσότερες από μία προσπάθειες για να ανέβουν στην κορυφή.

Μετά τη μέση του αγώνα ο Αυστραλός Mathiew Phillips (#19, Sherco) πήρε την πρωτοπορία και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε την τρίτη του φετινή νίκη στην EnduroGP. Ωστόσο ένα πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του στην τελευταία ειδική, τον ανάγκασε να οδηγήσει σε πιο συντηρητικό ρυθμό προκειμένου να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα και να σιγουρέψει τουλάχιστον τη νίκη στην κατηγορία Ε2.

Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Φινλανδός Eero Remes (#34) με ΤΜ που κέρδισε τη μάχη της Ε1 κάνοντας το πέντε στα πέντε για το 2016 και παίρνοντας παράλληλα την πρώτη του νίκη στην EnduroGP. Λίγο πιο πίσω, δύο αναβάτες της Beta ο Steve Holcombe (#70) και ο Johnny Aubert (#16) έδωσαν μάχη μέχρι την τελευταία ειδική για τη νίκη στην Ε3 με τον Βρετανό να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου εκμεταλλευόμενος την καλύτερη επίδοσή του στην Super ειδική της Παρασκευής.

O 23χρονος Ιταλός Giacomo Redondi (#18, Honda) πήρε τη νίκη στη Junior ενώ ο 19χρονος Σουηδός Erik Appelqvist (#602, Yamaha) κέρδισε στη Youth. Από τις Ελληνικές συμμετοχές ταχύτερος ήταν ο τοπικός Βασίλης Σιαφαρίκας (#38, Honda) ενώ πολλοί ήταν οι αναβάτες που οδηγήθηκαν σε εγκατάλειψη λόγω της υψηλής δυσκολίας του αγώνα.

Την Κυριακή (22 Μαίου) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του αγώνα που βαθμολογείται ξεχωριστά και έδινε δικαίωμα εκκίνησης και σε όσους εγκατάλειψαν Σάββατο. Σύντομα θα έχουμε νέα και για αυτήν.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 23:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon