.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 21:16

Παγκ.Π. Enduro 2015, 6ος γύρος, Βέλγιο

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

 

 

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των Αρδεννών. Μπορεί στο Βέλγιο να χτυπάει η καρδιά του Παγκόσμιου ΜΧ, δεν συμβαίνει όμως κάτι αντίστοιχο και με τους αγώνες enduro. Η αρχή πάντως έγινε, ο κόσμος ήταν αρκετός και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια. 

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός ήταν η αναγγελία δημιουργίας μίας κατηγορίας EnduroGP στην οποία θα συμμετάσχουν οι 16 καλύτεροι αναβάτες Enduro από όλες τις κατηγορίες! Έτσι θα υπάρξει χώρος για νέους πρωταθλητές στις κατηγορίες Ε1 – Ε2 – Ε3.

E1 - Σταθερός ο Remes


Ο Eero Remes (TM) ήταν ασταμάτητος για ακόμα μία φορά και πήρε με μεγάλη διαφορά την έκτη φετινή του νίκη. 72 δευτερόλεπτα πίσω του την δεύτερη θέση πήρε ο Christophe Nambotin (ΚΤΜ), οποίος βλέπει τον φετινό τίτλο να απομακρύνεται. Ο Danny McCanney (Husqvarna) έμεινε τρίτος μόλις στον τελευταίο γύρο, όταν και ο Nambotin έκανε την επίθεσή του. Την τέταρτη και πέμπτη θέση πήραν οι αναβάτες της Yamaha Marc Bourgeois και Cristobal Guerrero .
Ο Christophe Nambotin ήταν πιο δυνατός την δεύτερη ημέρα και παρά την βροχή ήταν μπροστά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μέχρι που έκανε ένα λάθος στην τελευταία ειδική της ημέρας και έπεσε! Ανέλπιστα λοιπόν ο Eero Remes άρπαξε την ευκαιρία και πήρε μία ακόμα νίκη. Μεγάλη μάχη έγινε για το τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Lorenzo Santolino (Sherco) να αφήνει τέταρτο για μόλις ένα δευτερόλεπτο τον Danny McCanney.

E2 -Βλέπει τίτλο ο Meo


Οι Antoine Meo (KTM) και Pela Renet (Husqvarna) ξεκίνησαν πολύ δυνατά, γνωρίζοντας ότι το πρωτάθλημα τελειώνει και έπρεπε να τα δώσουν όλα. Κάπως έτσι όμως ο Renet έκανε το λάθος και είχε μία άσχημη πτώση με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ώμο του και να εγκαταλείψει χάνοντας τις ελπίδες του για τον τίτλο. Σε παρόμοια θέση βρέθηκε πέρυσι ο Meo, ο οποίος κέρδισε ανενόχλητος αφήνοντας δεύτερο με μεγάλη διαφορά τον Alex Salvini (Honda). Ο Loic Larrieu (Sherco) ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο παίρνοντας την τρίτη θέση. Τέταρτος ήρθε ο Jaume Betriu (Husqvarna) και πέμπτος σε μία wild card εμφάνιση ο David Knight (KTM) που απέδειξε ότι δεν έχει χάσει την ταχύτητά του.

Με τον Renet εκτός πρωταθλήματος, ο Meo βρέθηκε να παλεύει την 2η μέρα εν μέσω βροχής με τον Salvini. Ο Ιταλός πρώην πρωταθλητής πίεσε αρκετά τον Meo αλλά τελικά ο Γάλλος επικράτησε και δύσκολα πλέον θα χάσει τον φετινό τίτλο.
Μία ακόμα δυνατή εμφάνιση από τον Larrieu τον ανέβασε στο βάθρο. Ο David Knight έχασε μόλις για ένα δευτερόλεπτο την τέταρτη θέση από τον Jaume Betriu.

Ε3 - Πλησιάζει ο Bellino


Ο Matthias Bellino (Husqvarna) επέστρεψε στις νίκες αφήνοντας δεύτερο τον Matti Seistola (Sherco). Ο περυσινός πρωταθλητής Matthew Phillips (KTM) τερμάτισε τρίτος μόλις 4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Seistola. Οι Manuel Monni (TM ) και Jeremy Joly (KTM) συμπλήρωσαν την πεντάδα.
Τέλειο διήμερο είχε και ο Matthias Bellino με μία ακόμη πρωτιά την 2η μέρα που τον βάζει πλέον για τα καλά στην τροχιά του τίτλου με ένα αγώνα να απομένει στην Γαλλία. Ο Phillips πήρε την δεύτερη θέση και ο Seistola την τρίτη. Luis Correia (Beta) και Jeremy Joly (KTM) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 21:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon