.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:19

Παγκ.Π. Enduro 2015, 5ος γύρος, Ιταλία

 

Επιστροφή στο Bergamo

 

 

Φωτoγραφίες: EWC

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας επέστρεψε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro στην Βόρεια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Bergamo. Η τοπική λέσχη φημίζεται για τις εξαιρετικές διοργανώσεις της αλλά και για την δυσκολία στην χάραξη της διαδρομής, που ταλαιπώρησε ακόμα και πρωτοκλασάτους αναβάτες. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης με το άθλημα και το απέδειξε άλλωστε με τον καλύτερο τρόπο γεμίζοντας πραγματικά τις ειδικές διαδρομές! Ο τέλειος εντουράδικος καιρός συμπλήρωσε την εικόνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στον αγώνα συμμετείχε και ο δικός μας Γιάννης Τρίγκας με την ομάδα Beta Chachagias Racing Team και πέτυχε στην Ε2 μία 15η και μία 14η θέση.

1η ημέρα


E1 – Τρίτη νίκη για Remes
Η πιο ανταγωνιστική κατηγορία της ημέρας ήταν η E1 με τους τέσσερις πρώτους αναβάτες να τερματίζουν με διαφορά 21 δευτερολέπτων!
Ο Eero Remes μετά την διπλή νίκη που πέτυχε στον αγώνα των Σερρών, συνέχισε με φόρα και στην Ιταλία κερδίζοντας ακόμη μία φορά. Ο Christophe Nambotin έκανε ένα σημαντικό λάθος στην extreme ειδική που του κόστισε πολύ σε χρόνο. Το καλύτερο που μπόρεσε να πετύχει ήταν μία δεύτερη θέση. Μετά από έντονη μάχη για την τρίτη θέση στο βάθρο ο Danny McCanney κατάφερε να αφήσει τέταρτο τον Lorenzo Santolino.

E2 – Ξανά Renet
Όπως και στην E1, ο Pierre Alexandre Renet κατάφερε να κυριαρχήσει ξανά στην κατηγορία μετά από δύο νίκες στις Σέρρες. Έκανε κάποια λάθη στον δεύτερο κύκλο αλλά πίεσε πάλι δυνατά στον τρίτο κύκλο και έτσι κατάφερε να αφήσει στην δεύτερη θέση τον Antoine Meo. Ο Alex Salvini δεν μπόρεσε για ακόμα μία φορά να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο πρώτων και έτσι αρκέστηκε στο να τερματίσει τρίτος, αν και πολύ θα ήθελε να πάρει την πρωτιά μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό της πατρίδας του. Τέταρτος τερμάτισε ο Jaume Betriu και πέμπτος ο Loic Larrieu.

E3- Επέστρεψε ο Phillips
Αποφασισμένος για τη νίκη εμφανίστηκε ο Matthew Phillips και αυτή τη φορά μπόρεσε να επιβληθεί στον Matthias Bellino με αρκετά μεγάλη διαφορά που έφθασε τα 47 δευτερόλεπτα στο τέλος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Aigar Leok και πίσω του τερμάτισαν οι Antoine Basset ( ο οποίος είχε χάσει τον αγώνα στις Σέρρες) και Oscar Balleti.

EJ
O έτερος Mccanney του πρωταθλήματος, ο Jamie δηλαδή, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους Steve Holcombe και Giacomo Redondi να κλείνουν την πρώτη τριάδα.

2η ημέρα


Ε1- Πρώτη νίκη για Santolino
Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Lorenzo Santolino μπόρεσε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φυσικά ήταν ενθουσιασμένος. Περιόρισε τα λάθη του και με δεδομένη την ταχύτητα που έχει, άφησε δεύτερο τον Eero Remes, ο οποίος όμως οδηγεί πλέον την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Cristophe Nambotin ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του στο γόνατο και υποκύπτει διαρκώς σε λάθη. Μη μπορώντας να ακολουθήσει τους δύο πρώτους έμεινε τρίτος και είδε την πρωτοκαθεδρία του να χάνεται. Ο Simone Albergoni ήρθε τέταρτος και ο Danny Mccanney δεν τα πήγε και τόσο καλά αυτή τη φορά μένοντας πέμπτος.

E2 – Επιστροφή του Meo
Πείσμωσε ο Antoine Meo και σταμάτησε το σερί νικών του Renet. Παρά τις δύσκολες ειδικές, οι οποίες πραγματικά είχαν καταστραφεί την δεύτερη ημέρα, κατάφερε να οδηγήσει χωρίς λάθη και να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα το οποίο οδηγεί. Ο Renet αυτή την φορά δεν είχε απάντηση και έτσι έμεινε δεύτερος. Ο Alex Salvini ξανά παρακολουθούσε από απόσταση στην τρίτη θέση και οι Betriu με τον Larrieu συμπλήρωσαν την πεντάδα όπως ακριβώς και το Σάββατο.

E3 – Δώρο για τον Phillips
Τα γενέθλιά του είχε ο Matthew Phillips και πήρε το καλύτερο δώρο στην Ιταλία! Μία ακόμα νίκη, η οποία τον έφερε πλέον 16 βαθμούς πιο κοντά στον Matthias Bellino που ξανά έμεινε δεύτερος μετά από ένα μεγάλο λάθος που έκανε στην endure ειδική. Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο Antoine Basset ήρθε τρίτος. Τέταρτος ο Luis Correia και πέμπτος ο Manuel Monni.

EJ
O Steve Holcombe έδωσε το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να πάρει αυτός τη νίκη την Κυριακή και να αφήσει δεύτερο τον Jamie McCanney. Ο Ιταλός Giacomo Redondi ανέβηκε ξανά στο βάθρο στην τρίτη θέση.

Φωτογραφίες

 Video 1ης μέρας

 Video 2ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 23:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon