.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 11:20

Παγκ.Enduro 2015, 7ος αγώνας, Γαλλία

 

Η ώρα των πρωταθλητών!

 

 

Στον τελευταίο αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, οι Eero Remes (E1), Antoine Meo (E2), Mathias Bellino (E3), Jamie Mc Canney (EJ), Laia Sanz (EW), κατέκτησαν τους τίτλους για το 2015!

Ε1 - Πρωταθλητής ο Remes!


Στην κατηγορία E1, ο Eero Remes ήταν σε απίστευη φόρμα, κερδίζοντας πέντε ειδικές διαδρομές την 1η μέρα, πλησιάζοντας στον πολυπόθητο τίτλο. Ο Christophe Nambotin που ερχόταν από εγχείρηση στο γόνατα, είχε μία πολύ καλή μέρα, αλλά έμεινε στην 2η θέση, ενώ ακολούθησε ο Anthony Boissiere, με τους Lorenzo Santolino και Daniel McCanney στην πεντάδα.
Η δεύτερη μέρα ήταν σημαδιακή για τον Remes ο οποίος πανηγύρισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο. Ο Nambotin ακολούθησε, και την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Anthony Boissiere, Lorenzo Santolino και Danny McCanney.

Ε2 - 5ος τίτλος για Meo!

 
Η κατηγορία Enduro 2 είχε δυνατές μάχες μεταξύ των Alex Salvini και Antoine Meo, με τον Salvini να βγαίνει τελικά νικητής. Η βαθμολογική διαφορά όμως με τους 17 βαθμούς της δεύτερης θέσης, έδωσε στον Meo τον 5ο τίτλο στην καριέρα του - τον πρώτο τίτλο για το EXC-F 350. Πρώτο βάθρο και για τον Jeremy Tarroux στην πατρίδα του.
Την δεύτερη μέρα, ο Alex Salvini πήρε μία ξεκάθαρη νίκη, με τον Meo να επιλέγει να μην αγωνιστεί. Πίσω του με διαφορά 47 δευτερολέπτων βρέθηκε ο Jeremy Tarroux με τον Jaume Betriu να ανεβαίνει στο βάθρο. Ο Γιάννης Τρίγκας τερμάτισε 12ος, βαθμολογήθηκε και τερμάτισε στην 17η θέση του πρωταθλήματος!!

Ε3 - Τίτλος για τον Bellino!


Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του έκανε ο περσινός πρωταθλητής της Enduro 3, Matt Phillips, στην μάχη του με τον Mathias Bellino, κερδίζοντας τελικά ο Bellino με διαφορά 15 δευτερολέπτων, και κατακτώντας έτσι τον τίτλο στην κατηγορία. Η 2η θέση πήγε στον Matti Seistola με τους Aigar Leok και Luis Correia (Beta) να συμπληρώνουν την πεντάδα.
Την δεύτερη μέρα, και με τον τίτλο να έχει ήδη κριθεί, ο Bellino κέρδισε, με τον Phillips να έχει πτώσεις, και τον Matti Seistola ξανά στην 3η θέση. Ακολούθησαν οι Aigar Leok και Luis Correia ξανά.

EJ - Jamie McCanney!


O δεύτερος τίτλος για την Husqvarna ήρθε από τον Jamie McCanney, ο οποίος ήθελε μόνο λίγους βαθμούς για να τον σιγουρέψει, κάτι που έκανε τερματίζοντας τέταρτος στην Γαλλία. Πρώτος ήταν ο tSteve Holcombe, με τους Alessandro Battig και Giacomo Redondi να συμπληρώνουν το βάθρο.
Την δεύτερη μέρα, ο Steve Holcombe κέρδισε με 15 δευτερόλεπτα διαφορά μπροστά από τον Alessandro Battig και τον Giacomo Redondi να ακολουθεί.

EW - Ξανά η Sanz!


Η Laia Sanz απλά έκανε τις απαραίτητες κινήσεις κερδίζοντας την πρώτη μέρα, , εξασφαλίζοντας έτσι άλλο ένα τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro! Ενάμιση δευτερόλεπτο πίσω, βρέθηκε η Jane Daniels με την Jess Gardiner να ακολουθεί.
Την δεύτερη μέρα, πάλι η
Laia Sanz δεν συμμετείχε στον αγώνα, λόγω της αγωνιστικής της εμπλοκής στο Rally Morocco που ξεκινούσε παράλληλα. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε η Jane Daniels που κέρδισε την κατηγορία, με την Jessica Gardiner να ακολουθεί, και την Jemma Wilson να συμπληρώνει το βάθρο.

Φωτογραφίες

Video 1ης μέρας

Video 2ης μέρας

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 11:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon