.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 10:51

Παγκ. Π. Enduro 2012, 6ος γύρος, Σουηδία

 

 

Συνεχίζεται η Γαλλική επέλαση

 

 





Του Χρήστου Σώκου

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα δύο περίπου μηνών, οι παγκόσμιοι επέστρεψαν στη δράση! Ο διήμερος αγώνας έλαβε χώρα στην Σουηδία 4 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά.

Απαιτητικές συνθήκες


Οι συνθήκες ήταν αρκετά απαιτητικές, λασπώδεις, με το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής να εκτυλίσσεται σε άμμο. Η ειδική enduro είχε πολύ μεγάλη διάρκεια (πάνω από 10 λεπτά) και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα τελικά αποτελέσματα. Οι Γάλλοι αναβάτες πάντως συνέχισαν να σαρώνουν σε όλες τις κατηγορίες, αποδεικνύοντας ότι η χώρα τους βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου στερεώματος.

Ε1 – Σταθερά ο Meo

Ο Antoine Meo (KTM) πέρασε μία δύσκολη καλοκαιρινή ίωση, η οποία τον κατέβαλε αρκετά και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο 100% των δυνατοτήτων του. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και τις δύο ημέρες αυξάνοντας πλέον σε μεγάλο βαθμό την βαθμολογική του υπεροχή από τον δεύτερο Eero Remes (KTM). Ο Meo ξεκίνησε διστακτικά στην αρχή χωρίς να πιέζεται υπερβολικά. Καθώς περνούσαν οι ειδικές και ενώ έβλεπε ότι οι δυνάμεις του κρατούσαν, άρχισε να ανεβάζει ρυθμό σταδιακά φτάνοντας με αυτό τον τρόπο στη διπλή νίκη.
Οι συνθήκες του αγώνα ταίριαξαν γάντι στον Fabien Planet (Sherco) ο οποίος την πρώτη ημέρα τερμάτισε δεύτερος, πετυχαίνοντας έτσι το καλύτερο φετινό του προσωπικό αποτέλεσμα. Τρίτος ήρθε ο Thomas Oldrati (KTM) κάνοντας σαφές ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε οποιοδήποτε τερέν. Αρκετά κοντά του (μόλις 6 δευτερόλεπτα) τερμάτισε τέταρτος ο Matti Seistola (Husqvarna), ενώ μετά από αρκετές πτώσεις ο Eero Remes (KTM) συμπλήρωσε την πεντάδα.
Την δεύτερη ημέρα ο Oldrati τα πήγε ακόμα καλύτερα! Αντιμετώπισε με επιτυχία την επίθεση από τον Remes και τερμάτισε δεύτερος, αφήνοντας τρίτο τον Φινλανδό αναβάτη, ο οποίος σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Planet εμφανώς κουρασμένος από την προσπάθειά του να κρατηθεί δεύτερος την προηγούμενη ημέρα, τερμάτισε τέταρτος.

Ε2 – Μπροστά  ο Renet


Η πιο ανταγωνιστική κατηγορία φέτος είναι αναμφίβολα η Ε2 όπου όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα. Juha Salminen (Husqvarna), Pierre Alexander Renet (Husaberg) και Cristobal Guerrero (KTM) βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφή.
Την πρώτη ημέρα ο Salminen οδήγησε εξαιρετικά και έσπασε την γαλλική κυριαρχία παίρνοντας τη νίκη. Δήλωσε ότι οι απλές ήταν αρκετά απαιτητικές σε φυσική κατάσταση εξαιτίας της λάσπης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να αφήσει δεύτερο τον Renet! Ο Guerrero δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, χάνοντας χρόνο στις πρώτες ειδικές. Αργότερα όμως ανέβασε ρυθμό και μπόρεσε να συμπληρώσει το βάθρο. Ο Johnny Aubert (KTM) έδειχνε ικανός για μία θέση στην τριάδα, μέχρι που ένα καπέλο ενός λεπτού τον άφησε τέταρτο. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Alex Salvini (Husqvarna).
Την δεύτερη ημέρα ο Renet «πήρε το αίμα του πίσω». Βρήκε νέες πιο γρήγορες γραμμές στην enduro ειδική και με αυτό τον τρόπο νίκησε τον Salminen. Ο Salminen ήταν πιο γρήγορος στην ειδική ΜΧ αλλά όπως αναφέραμε η enduro ήταν αυτή που έκρινε τα αποτελέσματα. Τρίτος τερμάτισε ο Salvini ανεβάζοντας εντυπωσιακά την επίδοσή του! Τέταρτος ήρθε ο Guerrero και πέμπτος ο Aubert.

Ε3 – Πρόσω ολοταχώς για τίτλο ο Nambotin


Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο ΚΤΜ Super Test της Παρασκευής,  ο Cristophe Nambotin (KTM) μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί και να πάρει με πειστικό αλλά δύσκολο τρόπο τη νίκη και τις δύο ημέρες. Έχοντας πλέον 11 νίκες στο τσεπάκι του βλέπει ότι είναι εφικτό να διασφαλίσει τον πολυπόθητο τίτλο στον επόμενο αγώνα της Φινλανδίας!
Φοβερή εμφάνιση στο αμμώδες Σουηδικό τερέν έκανε ο Aigar Leok (TM)! Ο Εσθονός αναβάτης βρήκε της αρεσκείας του τις δύσκολες συνθήκες και έλαμψε με δύο δεύτερες θέσεις. Ο Joakim Ljunggren (Husaberg) ήθελε πάρα πολύ να νικήσει μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. Όμως έκανε μικρολαθάκια που τον υποχρέωσαν σε δύο τρίτες θέσεις. Ο Ιταλός Manuel Monni (KTM) έκανε την έκπληξη την πρώτη ημέρα τερματίζοντας τέταρτος, ενώ αυτή την θέση πήρε ο David Knight (KTM) την δεύτερη.

EJ – Άπιαστος ο Bellino


Σε δική του κλάση φαίνεται να είναι ο Mathias Bellino (Husaberg). Πήρε δύο άνετες νίκες στην Junior και μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα στον επόμενο αγώνα στη Φινλανδία. Την πρώτη ημέρα οι Jonathan Manzi (KTM) και Johan Edlund (Husaberg) συμπλήρωσαν το βάθρο. Την δεύτερη ημέρα ο Danny McCanney (Gas Gas) ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος με τρίτο τον Σουηδό Robert Kvarnstrom (Beta).

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1η ημέρα
Ε1
Pos. Rider Nationality manufacturer
1 MEO Antoine FRA KTM
2 PLANET Fabien FRA SHERCO
3 OLDRATI Thomas ITA KTM
4 SEISTOLA Matti FIN HVA
5 REMES Eero FIN KTM
6 THAIN Rodrig FRA HM HONDA
7 SANTOLINO Lorenzo ESP HVA
8 NIKANDER Roni FIN
9 MORHED Jakob SWE
10 ERIKSSON Anders SWE
Ε2
1 SALMINEN Juha FIN HVA
2 RENET Pierre Alexandre FRA HUSABERG
3 GUERRERO Cristobal ESP KTM
4 AUBERT Johnny FRA KTM
5 SALVINI Alex ITA HVA
6 BASSET Antoine FRA YAMAHA
7 VOGELS Hans NED HUSABERG
8 CORREIA Luis PRT YAMAHA
9 CERVANTES Ivan ESP GAS-GAS
10 BALLETTI Oscar ITA BETA
Ε3
1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM
2 LEOK Aigar EST TM
3 LJUNGGREN Joakim SWE HUSABERG
4 MONNI Manuel ITA KTM
5 TARKKALA Marko FIN BETA
6 MENA Oriol ESP HUSABERG
7 GUILLAUME Sebastien FRA GAS-GAS
8 KEHR Marcus DEU KTM
9 ROBERT Christophe CHE HUSABERG
10 KNIGHT David GBR KTM
ΕJ
1 BELLINO Mathias FRA HUSABERG
2 MANZI Jonathan ITA KTM
3 EDLUND Johan SWE HUSABERG
4 MCCANNEY Daniel GBR GAS-GAS
5 D'AMBROSIO Edoardo ITA KTM
6 KVARNSTROM Robert FIN
7 ROCKWELL Alex GBR HUSABERG
8 MORONI Rudi ITA KTM
9 ROHMER Kévin FRA YAMAHA
10 SUNDIN Martin SWE

Αποτελέσματα 2ης μέρας

2η ημέρα
1 MEO Antoine FRA KTM
2 OLDRATI Thomas ITA KTM
3 REMES Eero FIN KTM
4 PLANET Fabien FRA SHERCO
5 SANTOLINO Lorenzo ESP HVA
6 ALBERGONI Simone ITA HM HONDA
7 THAIN Rodrig FRA HM HONDA
8 NIKANDER Roni FIN
9 ERIKSSON Anders SWE
10 SEISTOLA Matti FIN HVA
1 RENET Pierre Alexandre FRA HUSABERG
2 SALMINEN Juha FIN HVA
3 SALVINI Alex ITA HVA
4 GUERRERO Cristobal ESP KTM
5 AUBERT Johnny FRA KTM
6 CORREIA Luis PRT YAMAHA
7 BASSET Antoine FRA YAMAHA
8 VOGELS Hans NED HUSABERG
9 GOBLET Jean-françois BEL YAMAHA
10 LOTHMAN Olle SWE
1 NAMBOTIN Christophe FRA KTM
2 LEOK Aigar EST TM
3 LJUNGGREN Joakim SWE HUSABERG
4 KNIGHT David GBR KTM
5 MONNI Manuel ITA KTM
6 TARKKALA Marko FIN BETA
7 MENA Oriol ESP HUSABERG
8 KEHR Marcus DEU KTM
9 GUILLAUME Sebastien FRA GAS-GAS
10 KARLSSON Jonas SWE KTM
1 BELLINO Mathias FRA HUSABERG
2 MCCANNEY Daniel GBR GAS-GAS
3 KVARNSTROM Robert FIN
4 MANZI Jonathan ITA KTM
5 MORONI Rudi ITA KTM
6 EDLUND Johan SWE HUSABERG
7 FASTH Linus SWE
8 D'AMBROSIO Edoardo ITA KTM
9 ROCKWELL Alex GBR HUSABERG
10 BENAVIDES Kévin M. ARG KTM

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 11:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon