.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 14:08

Παγκ.Π. Enduro, 5ος αγώνας, Ιταλία

 

 

Αλλαγή στους νικητές

 

 


Του Χρήστου Σώκου
Μετά από έξι εβδομάδες η αγωνιστική δράση επέστρεψε στην περιοχή της Τοσκάνης με πολλή ζέστη που δημιούργησε προβλήματα σε αναβάτες και μοτοσικλέτες. Όπως πάντα, οι ένθερμοι Ιταλοί θεατές γέμισαν κάθε πλαγιά στις ειδικές δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό!

anigif

Αγωνιστικά

Αγωνιστικά είχαμε εκπλήξεις και στις τρεις κατηγορίες! Στην Ε1 ο Eero Remes (KTM) κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ε2 με τον  Cristobal Guerrero (KTM), ο οποίος μάλιστα πήρε κεφάλι και στην βαθμολογία. Η μεγάλη επιστροφή του David Knight (KTM) στην E3 έγινε με δίχρονη μοτοσικλέτα. Άφησε στην άκρη το «μεγάλο» τετράχρονο για το οποίο είχε εκφράσει έντονα παράπονα και έτσι έσπασε το αήττητο σερί του Cristophe Nambotin (KTM).

Ε1


Την πρώτη ημέρα ο Matti Seistola (Husqvarna) τα πήγαινε εξαιρετικά. Ο Antoine Meo (KTM) ήταν αρκετά αγχωμένος, καθότι στον συγκεκριμένο αγώνα θέλει πάντα να πηγαίνει καλά, με αποτέλεσμα να κάνει κάποια λάθη που του κόστισαν μάλιστα και ένα χτυπημένο γόνατο. Παρ’ όλα αυτά το πείσμα του Γάλλου μίλησε στο τέλος της ημέρας, όταν και ανέβασε πολύ ρυθμό κερδίζοντας τελικά τον Seistola.
Τρίτος με μόλις τρία δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο Remes. Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Thomas Oldrati (KTM) μετά από μάχη με τον Simone Albergoni (Honda).
Την δεύτερη ημέρα η κατάσταση άλλαξε αφού ο Meo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανολογικό πρόβλημα. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Remes που πήρε την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Seistola παρασύρθηκε και πίεσε πολύ στους δύο πρώτους γύρους, με αποτέλεσμα να χάσει πολλή ενέργεια και να μείνει ξανά δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Oldrati με τον Thain (Honda) να ακολουθεί τέταρτος.
Ο Meo συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία αρκετά άνετα παρά την εγκατάλειψή του.

Ε2

Ο Juha Salminen (Husqvarna) βρήκε το σκληρό και σκονισμένο τερέν πολύ της αρεσκείας του και έτσι κατάφερε να πάρει τη νίκη μετά από αρκετούς αγώνες. Ο Guerrero ήταν αρκετά γρήγορος όλη την ημέρα αλλά έμεινε δεύτερος πίσω από τον Salminen. O Pierre Alexander Renet (Husaberg) που μέχρι αυτό τον αγώνα ήταν μπροστά στην βαθμολογία, συμπλήρωσε το βάθρο αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την επίθεση από τον Ivan Cervantes (Gas Gas).
Ο Johny Aubert (KTM) εγκατέλειψε και τις δύο ημέρες από προβλήματα με την μοτοσικλέτα του. Σίγουρα η φετινή χρονιά θα είναι μία από αυτές που θα θέλει να ξεχάσει ο Γάλλος πρωταθλητής.
Την δεύτερη ημέρα ο Salminen είχε μία πτώση που του κόστισε σε χρόνο και επέτρεψε στον Guerrero να πάρει την πρώτη του νίκη περιχαρής! Μάλιστα μαζί με αυτή πήρε και την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Ο Salminen έμεινε δεύτερος και ο Cervantes επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της Αργεντινής.

Ε3

Αρκετοί έσπευσαν να ξεγράψουν τον Knight μετά τις αδιάφορες φετινές του εμφανίσεις, όμως ο αγαθός γίγαντας απέδειξε ότι το «έχει» ακόμα! Μόλις ανέβηκε στην σέλα του δίχρονου 300 βρήκε ξανά τον ρυθμό του και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σπάζοντας το σερί του Nambotin. Στην απονομή έδειξε ότι δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος με τον δεύτερο Nambotin να κοιτά μάλλον απορημένος. Μόνος τρίτος τερμάτισε ο Joakim Ljunggren (Husaberg) ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και για την τέταρτη θέση με τον Oriol Mena.
Την δεύτερη ημέρα οι γνωστές ισορροπίες επανήλθαν. Ο Nambotin ανασυγκροτήθηκε και πήρε τη νίκη 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ljunggren. Ο Knight είχε μία πτώση στην αρχή του αγώνα, αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, αρκετά κοντά στον Ljunggren. Τέταρτος τερμάτισε ο Aigar Leok ( TM ) και πέμπτος ο Mena.

EJ

O πρωτοπόρος στην βαθμολογία και κύριος διεκδικητής του τίτλου, Mathias Bellino HUsaberg) χρειάστηκε να παλέψει σκληρά με τον Jonathan Manzi (KTM) για να πάρει τη νίκη. Ο Ιταλός Manzi ήθελε πάρα πολύ την πρωτιά και πίεσε μέχρι και στον τελευταίο γύρο αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Αργεντινός Kevin Benavides βρήκε τις συνθήκες παραπλήσιες με αυτές της πατρίδας του και μπόρεσε να τερματίσει τρίτος.
Την δεύτερη ημέρα ο Manzi κατάφερε να πάρει αυτή τη νίκη που τόσο έψαχνε για να ικανοποιήσει τους συμπατριώτες του! Βέβαια κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, αφού νίκησε για ένα δευτερόλεπτο μόλις τον Benavides. Ο Bellino συμπλήρωσε την τριάδα.

EW

H Laia Sainz έφυγε από την Ιταλία με δύο νίκες δείχνοντας ότι έχει ψυχή αγωνιστή! Την δεύτερη ημέρα χτύπησε πολύ το πόδι της στην extreme ειδική (σχεδόν το έσπασε!) αλλά άντεξε στον πόνο και τερμάτισε ξανά πρώτη. Η Ludivine Puy πήρε δύο δεύτερες θέσεις. Οι Daniels και Rossat πήραν αντίστοιχα την τρίτη θέση τις δύο ημέρες.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1η ημέρα
Ε1
Pos. Rider manufacturer
1 MEO Antoine KTM
2 SEISTOLA Matti HVA
3 REMES Eero KTM
4 OLDRATI Thomas KTM
5 ALBERGONI Simone HM HONDA
6 DEPARROIS Nicolas KAWASAKI
Ε2
1 SALMINEN Juha HVA
2 GUERRERO Cristobal KTM
3 RENET Pierre Alexandre HUSABERG
4 CERVANTES Ivan GAS-GAS
5 BASSET Antoine YAMAHA
6 BALLETTI Oscar BETA
Ε3
1 KNIGHT David KTM
2 NAMBOTIN Christophe KTM
3 LJUNGGREN Joakim HUSABERG
4 MENA Oriol HUSABERG
5 LEOK Aigar TM
6 GUILLAUME Sebastien GAS-GAS
ΕJ
1 BELLINO Mathias HUSABERG
2 MANZI Jonathan KTM
3 BENAVIDES Kévin M. KTM
4 MCCANNEY Daniel GAS-GAS
5 D'AMBROSIO Edoardo KTM
6 MORI Nicolo TM

Αποτελέσματα 2ης μέρας

2η ημέρα
Ε1
Pos. Rider manufacturer
1 REMES Eero KTM
2 SANTOLINO Lorenzo HVA
3 OLDRATI Thomas KTM
4 THAIN Rodrig HM HONDA
5 PLANET Fabien SHERCO
6 ALBERGONI Simone HM HONDA
Ε2
1 GUERRERO Cristobal KTM
2 SALMINEN Juha HVA
3 CERVANTES Ivan GAS-GAS
4 BASSET Antoine YAMAHA
5 BALLETTI Oscar BETA
6 GAUTHIER Julien KAWASAKI
Ε3
1 NAMBOTIN Christophe KTM
2 LJUNGGREN Joakim HUSABERG
3 KNIGHT David KTM
4 LEOK Aigar TM
5 MENA Oriol HUSABERG
6 TARKKALA Marko BETA
ΕJ
1 MANZI Jonathan KTM
2 BENAVIDES Kévin M. KTM
3 BELLINO Mathias HUSABERG
4 MORI Nicolo TM
5 MORONI Rudi KTM
6 MCCANNEY Daniel GAS-GAS

Φωτογραφίες

Video 1ης μέρας

Video 2ης μέρας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 11:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon