.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 08:59

EnduroGP 2020, 1ος αγώνας, Requista (Γαλλία)

Επιτέλους ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro μετά από σχεδόν έναν χρόνο απραξίας και ο Steve Holcombe πρωταγωνίστησε στην πρεμιέρα.

Επί γαλλικού εδάφους άνοιξε η φετινή συντομευμένη σεζόν του παγκοσμίου Enduro που μετρά μόλις 5 GP σε ένα σπριντ δύο μηνών ως τα μέσα του Νοέμβρη όταν και θα ολοκληρωθεί στην Πορτογαλία.

Πρόκειται για μια δύσκολη χρονιά στη σκιά της γνωστής πανδημίας, η οποία έγινε ακόμη δυσχερέστερη με την ανακοίνωση αποχώρησης της ABC Communications ως promoter του πρωταθλήματος στο τέλος της φετινής σεζόν - ρόλο που κατείχε από το 2004 - αναγκάζοντας τη FIM να αναλάβει αυτόν τον ρόλο για την επόμενη σεζόν ενόσω θα τρέχει διαδικασίες για εύρεση νέου συνεργάτη.

Πέρυσι η μεγάλη ανατροπή έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Brad Freeman, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο EnduroGP της καριέρας του εντυπωσιάζοντας σε μια χρονιά που ο μόνιμος πρωταθλητής Steve Holcombe αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Σε κάθε περίπτωση, το κοινό σημείο αναφοράς και των δύο αναβατών είναι οι μοτοσυκλέτες της Beta που καβαλούν, υπογραμμίζοντας το στάτους της ιταλικής εταιρείας ως κυρίαρχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, εδώ και αρκετά χρόνια πλέον.

Φέτος, με αμφότερους τους αναβάτες πάνω στις γνώριμες Beta τους και σε καλή υγεία, περιμένουμε μια χρονιά-μονομαχία και ελπίζουμε το δράμα να μας πάει ως την τελευταία ειδική του τελευταίου GP του 2020.

Στον πρώτο αγώνα πάντως ο παλιός Holcombe εμφανίστηκε αλλιώς και υπέγραψε τη νίκη του εναρκτήριου GP στη Requista.

Έδειξε τα δόντια του από την πρώτη μέρα, κερδίζοντας το Akrapovic Super Test, αν και μόνο μετά από λυσσαλέα μάχη με τον Freeman από την οποία βγήκε νικητής για μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου. Καλύτερος πρόλογος δεν γινόταν.

EnduroGP

Στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος ο Holcombe δεν είχε σκοπό να αφήσει περιθώρια σε κανέναν, έτσι επέβαλλε τον ρυθμό του από την αρχή και απλά άνοιγε διαφορά από τον Freeman.

Ωστόσο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 δεν το άφησε έτσι και με έναν θεότρελο τελευταίο γύρο της διαδρομής εξαφάνισε τη διαφορά αυτή, για να φτάσει μια ανάσα πίσω από τον Holcombe που πάντως κράτησε τη νίκη.

Τρίτος τερμάτισε ο Loic Larrieu (TM), παρότι υπέφερε από πόνους στον ώμο του.

Η Κυριακάτικη δεύτερη αγωνιστική ημέρα του γαλλικού GP είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Holcombe που προηγούταν σταθερά, αυτή τη φορά καταδιωκόμενος όχι μόνο από τον Freeman, αλλά και από τον rookie Andrea Verona (TM) που από νωρίς ξεδιπλώνει το ταλέντο του – τερμάτισε 4ος την πρώτη μέρα.

Στο τέλος ο λογαριασμός έγραψε νικητή τον Holcombe, δεύτερο τον Freeman και τρίτο τον Verona.

Ε1

Σπουδαίο ξεκίνημα με την πρώτη του νίκη στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος του πρώτου του GP έκανε ο Verona, επικρατώντας έμπειρων αντιπάλων, όπως ο δεύτερος Thomas Oldrati (Honda) και ο τρίτος Christophe Charlier (Beta).

Τη δεύτερη μέρα του αγώνα ο νικητής ήταν ξανά ο rookie Ιταλός, ενώ τώρα δεύτερος τερμάτισε ο Jeremy Tarroux (Sherco) μπροστά από τον Oldrati.

Ε2

Μιλάμε για την κατηγορία του Holcombe, οπότε ήδη ξέρουμε ποιος κέρδισε και τις δύο μέρες του αγώνα.

Την πρώτη μέρα είχε πίσω του τους Larrieu και Matteo Cavallo (Sherco), ενώ τη δεύτερη ο Danny McCanney (Honda) άλλαξε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ε3

Εδώ συναντάμε την κατηγορία του Freeman, ο οποίος φυσικά κυριάρχησε στην κλάση του με άνεση.

Την τριάδα της πρώτης ημέρας συμπλήρωσαν οι Davide Guarneri (TM) και Jaume Betriu (Beta), ενώ την Κυριακή τον ακολούθησαν οι Betriu και Marc Sans Soria (KTM).

 

Επόμενος αγώνας είναι το ερχόμενο σαββατοκύριακο 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Spoleto της Ιταλίας.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία EnduroGP 2020

Φωτογραφίες: Dario Agrati / FIM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon