.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 12:26

EnduroGP 2020, 4ος αγώνας, Marco de Canaveses (Πορτογαλία)

Για μερικά γραμμάρια βενζίνη!

Ολοκληρώνοντας τον προτελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro στην Πορτογαλία, οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου, Steve Holcombe και Brad Freeman, αμφότεροι με Beta, διεκδικούσαν το πρωτάθλημα με μόλις 7 βαθμούς να τους χωρίζουν. Το δράμα ήταν δεδομένο, αλλά ουδείς περίμενε αυτό που τελικά συνέβη.

Κατά την πρώτη μέρα του αγώνα ο Holcombe ξεκίνησε δυναμικά, προηγήθηκε και έφτιαξε μια μικρή διαφορά, ωστόσο στα τελευταία τεστ της ο Άγγλος άρχισε να κάνει λαθάκια και ο Freeman σταδιακά τον πλησίασε και στο τέλος κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη.

Με αυτήν η μεταξύ τους διαφορά έπεφτε τους 4 βαθμούς και προφανώς τα αγωνιστικά δρώμενα της Κυριακής θα αποκτούσαν έναν πολύ πιο δραματικό τόνο.

Τη δεύτερη μέρα του GP λοιπόν ο Freeman εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάρει αυτός την πρωτιά, την ώρα που ο Holcombe οδηγούσε ασταθώς, με διαρκή λαθάκια. Λίγο μετά τη μέση του αγώνα όλα έδειχναν πως ο Freeman θα ανέτρεπε την κατάσταση και θα κατακτούσε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, ενώ η άφιξη του Josep Garcia (KTM) στη δεύτερη θέση, του έδωσε λίγο παραπάνω ζωτικό χώρο από τον προβληματισμένο Holcombe που υποχωρούσε τρίτος.

Όλα έδειχναν να έχουν κλειδώσει, μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο τεστ της τελευταίας μέρας του τελευταίου αγώνα. Εκεί συνέβη το αδιανόητο: ο Freeman έμεινε από βενζίνη (!), με αποτέλεσμα να χάσει 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα, χρόνος αρκετός για να δώσει τη νίκη της ημέρας στον Garcia και, το σημαντικότερο, να προωθήσει τον Holcombe στη δεύτερη θέση που του έδωσε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP!

Λίγο αργότερα ο Holcombe θα αναγνώριζε πως δεν άξιζε τη νίκη όπως οδήγησε στο τελευταίο GP, μα θεωρεί πως δικαίως ανακηρύχθηκε πρωταθλητής βάσει της απόδοσής του όλη τη σεζόν.

Ε1

Μεγάλος νικητής της κατηγορίας και παγκόσμιος πρωταθλητής της αναδείχθηκε ο σπουδαίος Ιταλός νεαρός, Andrea Verona (ΤΜ), στη rookie του χρονιά μετά την κατάκτηση της Junior κατηγορίας πέρυσι!
Δεύτερος κατατάχθηκε ο Thomas Oldrati (Honda) και τρίτος ο Antoine Magain (Sherco).

Ε2

Στην Enduro 2 προφανώς πρωταθλητής της είναι ο Holcombe, μπροστά από τους Loic Larrieu (TM) και Daniel McCanney (Honda).

Ε3

Αντίστοιχα στην Enduro 3 ο Freeman κυριάρχησε απολύτως, αφήνοντας δεύτερο τον Jaume Betriu Amengol (KTM) και τρίτο τον Antoine Basset (Beta).

Junior

Ο νέος πρωταθλητής της κατηγορίας είναι ο Hamish McDonald (Sherco), με δεύτερο τον Theophile Espinasse (Sherco) και τρίτο τον Roni Kytonen (Honda).

Women

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro Γυναικών άρχισε και τέλειωσε με δύο αγωνιστικές μέρες στο τελευταίο αυτό GP της Πορτογαλίας και ανέδειξε ως παγκόσμια κυπελλούχο την Αγγλίδα Jane Daniels (Husqvarna) που πήρε τη νίκη και τις δύο μέρες.

Πίσω της κατατάχθηκε δεύτερη η Ισπανίδα Mireia Badia (Husqvarna) και τρίτη η Γαλλίδα Justine Martel (KTM).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon