.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 15:05

EnduroGP 2018, 8ος αγώνας, Rüdersdorf (Γερμανία)

Θρίαμβος Holcombe, δράμα Salvini

Όπως και πέρυσι, το μεγάλο φινάλε στην αγωνιστική σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro φιλοξενήθηκε στα χώματα του Rüdersdorf bei Berlin, μια τριανταριά χιλιόμετρα από το Βερολίνο σε μια περιοχή που στη Γερμανία αποκαλείται «πρωτεύουσα του εντούρο».

Φτάνοντας εδώ είχαμε τις περισσότερες κατηγορίες ανοικτές ακόμη, αν και ο Steve Holcombe έφυγε από τον προτελευταίο αγώνα στη Γαλλία με τέτοια πρωτοπορία που πολύ δύσκολα θα έχανε τον τίτλο της EnduroGP.

Holcombe akrapovic test
Steve Holcombe

Ο δε Άγγλος αναβάτης της Beta άρχισε να μοιράζει επιβεβαιώσεις για τις ορέξεις του ήδη από το βράδυ της Παρασκευής (12/10), κερδίζοντας το Akrapovic Super Test και το σχετικό έπαθλο των €1,500.

Την πρώτη μέρα του αγώνα, το Σάββατο 13/10, ο Holcombe επιβεβαίωσε πλήρως όλες τις προβλέψεις, καθώς κέρδισε τον αγώνα της EnduroGP – για πέμπτη φορά φέτος – παρότι χρειαζόταν ελάχιστους βαθμούς για να καπαρώσει τον τίτλο.

Δεύτερος πίσω του ο Brad Freeman, μετά από σκληρή μάχη με τον Holcombe, στην οποία έχασε για μόλις 5 δευτερόλεπτα, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Alex Salvini.

salvini
Alex Salvini

Την Κυριακή και στον δεύτερο αγώνα, ο Salvini μπήκε δυναμικά στη δράση θέλοντας τουλάχιστον να εξασφαλίσει τον τίτλο της κατηγορίας του, Ε2, και από την αρχή οδήγησε επιθετικά. Κατάφερε να καθαρίσει τους επίσης ορεξάτους Eero Remes και Loic Larrieu, αλλά εκεί που φαινόταν πως θα κερδίσει η ατυχία τον ξαναχτύπησε.

Μετά τα ηλεκτρικά προβλήματα που του κόστισαν πολύτιμους βαθμούς στο Γαλλικό GP, τώρα ο Salvini έμεινε ακινητοποιημένος όταν ένα κλαδί ξερίζωσε τη καλώδια και σωνηλάκια από τον ψεκασμό της Husqvarna του! Παρότι τον βοήθησαν διάφοροι αναβάτες να το επισκευάσει (μεταξύ αυτών και ο Holcombe), ο άτυχος Ιταλός τερμάτισε με 31 λεπτά καθυστέρηση και ακυρώθηκε.

Κάπως έτσι η νίκη της δεύτερης μέρας πήγε στον Larrieu (η πρώτη του φέτος), με τον Remes από κοντά δεύτερο και τον Thomas Oldrati τρίτο.

Enduro 1

Ο Brad Freeman κατέκτησε τον τίτλο από το Σάββατο με τη νίκη του και την Κυριακή, πανάλαφρος δίχως το φορτίο του άγχους πια, ξανακέρδισε την κατηγορία του.

Freeman 1
Brad Freeman

Δεύτερος τερμάτισε ο Davide Guarneri και το βάθρο της Ε1 συμπλήρωσε ο Jamie McCanney – ο αναβάτης που όλη τη χρονιά κινηγούσε τον Freeman για τον τίτλο της κατηγορίας.

Enduro 2
Στην κατηγορία με το περισσότερο δράμα, ο Remes κέρδισε την πρώτη μέρα του αγώνα, μπροστά από τον Larrieu στη δεύτερη θέση και τον Salvini στην τρίτη, γεγονός που άναψε τα αίματα ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα.

Remes
Eero Remes

Παρόλα αυτά, ο Salvini διατηρούσε πλεονέκτημα 10 βαθμών και ο τίτλος της κατηγορίας θα ήταν δικός του, αρκεί να τερμάτιζε σε μια εύλογη θέση, κάτι που όπως είδαμε δε συνέβη.

Η ατυχία χτύπησε τον Ιταλό για δεύτερο συνεχόμενο GP και το μηδενικό που πήρε την Κυριακή σήμανε πως ο τίτλο πήγε στον Φιλανδό Remes! Μάλιστα, ήρθαν τόσο ανάποδα τα πράγματα που έχασε και τη δεύτερη θέση της EnduroGP από τον Freeman (της Ε1).

Enduro 3

Στην κατηγορία που τρέχει ο Steve Holcombe τα πράγματα ήταν μάλλον πιο απλά. Ο Άγγλος αναβάτης είχε κατακτήσει τον τίτλο της Ε3 από το Σάββατο, αλλά για παν ενδεχόμενο κέρδισε και στον αγώνα της Κυριακής, σημειώνοντας την 11η φετινή του νίκη και 10η συνεχόμενη.

holcombe1
Steve Holcombe

Δεύτερος στην κατηγορία κατατάχθηκε ο Christophe Nambotin και τρίτος ο Danny McCanney.

Πλέον η αγωνιστική χρονιά για το Παγκόσμιο Enduro ολοκληρώνεται με το International Six Days of Enduro 2018 (ISDE), που θα φιλοξενηθεί στην Viña del Mar της Χιλής, από τις 12 ως τις 17 Νοεμβρίου 2018.

Αποτελέσματα τα βαθμολογία μετά το Γερμανικό GP εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 15:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon