.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 13:31

EnduroGP 2019, 1ος αγώνας, Dahlen (Γερμανία)

 

O Steve Holcombe συνεχίζει από εκεί που το άφησε

 

Η νέα αγωνιστική σεζόν του Παγκοσμίου Enduro ξεκίνησε από εκεί που έκλεισε η περσινή χρονιά, από τη Γερμανία. Ο εναρκτήριος αγώνας έγινε στην ιστορική πόλη Dahlen, όπου η διοργάνωσή του συνέπεσε με τα 60 χρόνια του παλιότερου Γερμανικού αγώνα Rund um Dahlen.

Μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, άνω των 10,000 θεατών, η πρώτη αγωνιστική μέρα ξεκίνησε με τον Steve Holcombe (Beta) να δείχνει πως δεν έχει χάσει τίποτε από την σπουδαία φόρμα στην οποία είχε βρεθεί πριν μερικούς μήνες, όταν κατακτούσε τον τέταρτο τίτλο του.

Απέναντί του οι βασικοί ανταγωνιστές του συνάντησαν προβλήματα την πρώτη μέρα του αγώνα, καθώς ο Alex Salvini αντιμετώπισε ζητήματα με το ψυγείο της Honda του, ενώ ο Eero Remes (Yamaha) έμεινε από αλυσίδα και εγκατέλειψε.

Κάπως έτσι, ο Holcombe έκλεισε την πρώτη μέρα με μια διαφορά 1 λεπτού και 7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Danny McCanney (TM). Την τρίτη θέση κρατούσε ο Brad Freeman της Beta, συμπληρώνοντας μια αμιγώς Αγγλική πρωτοπόρα τριάδα.

Τη δεύτερη μέρα του αγώνα (Κυριακή 24/3) ο Holcombe επέστρεψε απλά ανίκητος και με μια εντυπωσιακή παράσταση για έναν ρόλο έφτασε απροβλημάτιστα ως την τελική νίκη.

Πίσω του οι δύο θέσεις του βάθρου έφεραν λίγο περισσότερο δράμα, καθώς ο Freeman κατάφερε να ξεπεράσει τον McCanney και να βρεθεί αυτός δεύτερος, τόσο στη δεύτερη μέρα όσο και στο σύνολο.

 MG 7987

Enduro 1

Στην Ε1 κατηγορία ο Brad Freeman (Beta) πήρε τη συνολική πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον Thomas Oldrati (Honda), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Davide Guarneri (Honda).

Enduro 2

Εδώ ήταν ο Loic Larrieu (TM) που τερμάτισε πρώτος, μπροστά από τον Benjamin Herrera (Beta), με τον Salvini να συμπληρώνει το πρώτο βάθρο του 2019 για την Ε2.

Enduro 3

Εδώ φυσικά και ο μεγάλος θριαμβευτής, Steve Holcombe, πήρε και την πρωτιά της κατηγορίας του, με τον McCanney δεύτερο και τον David Abgrall (Beta) τρίτο.

Junior

Στη Junior κατηγορία ο Ιταλός πρωταθλητής του Youth Cup 2018, Andrea Verona (TM), υπερνίκησε τεχνικά προβλήματα και έντονο ανταγωνισμό για να φτάσει στη νίκη του πρώτου αυτού αγώνα και να επιβεβαιώσει όσους τον θεωρούν φαβορί της κατηγορίας και μελλοντικό αστέρα του παγκοσμίου Enduro.

Δεύτερος τερμάτισε τελικά ο Γάλλος Theophile Espinasse (Sherco) και τρίτος ο Αυστριακός Wil Ruprecht (Yamaha).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος EnduroGP

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 13:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon