.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 11:28

X-Trial 2022, 1ος αγώνας, Nice (Γαλλία)

Ο Toni Bou ξεκίνησε τη φετινή χρονιά από εκεί ακριβώς που σταμάτησε το… κουτσουρεμένο 2021, επικρατώντας στον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Γαλλία.

Μετά από 15 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας και 30 Παγκόσμιους Τίτλους (!!) o Toni Bou δείχνει ότι η δίψα του για διακρίσεις και τίτλους παραμένει η ίδια!

Μπροστά σε ένα γεμάτο στάδιο στη Νίκαια της Γαλλίας, ο Bou πρόσφερε για μία ακόμη φορά θέαμα στους παρευρισκομένους, κατακτώντας τους μάξιμουμ 22 πόντους.

Στον πρώτο γύρο είχε μόλις ένα βαθμό ποινής, στο δεύτερο έκανε το τέλειο πέρασμα χωρίς ποινές και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση και διαφορά στον τελικό!

Ο… συνήθης ύποπτος και μόνιμος δεύτερος – αφού είχε την ατυχία στην καριέρα του να βρεθεί αντιμέτωπος με τον φοβερό και τρομερό Toni Bou – ο Adam Raga, κέρδισε τον Matteo Grattarola.

Έτσι πήρε μία ακόμα δεύτερη θέση, ενώ ο Ιταλός κατάφερε να πάρει το πρώτο βάθρο στην καριέρα του στο X-Trial. Μάλιστα ο 34χρονος Grattarola συνόδευσε αυτό το βάθρο με μια σπουδαία εμφάνιση.

Κατάφερε να κάνει πολύ δύσκολο το έργο του Raga, μέχρι τελικά να υποκλιθεί απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο.

Αντίθετα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον τρίτο στη βαθμολογία της περσινής σεζόν, τον Jaime Busto, ο οποίος έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση στους δύο γύρους και δεν προκρίθηκε για τον τελικό.

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία X-Trial 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 17:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon