.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 16:48

MotoGP 2022 – Η «απρόσμενη» νίκη του Enea Bastianini!

Η ιστορική πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία ήταν κάτι που δεν το περίμενε ο Enea Bastianini!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto2 το 2020, Enea Bastianini, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία και την πρώτη της Gresini Racing στη νέα εποχή της ομάδας.

Ο ίδιος έλεγε το Σάββατο ότι αν είχε το ρυθμό θα κυνηγούσε τη νίκη, ωστόσο μετά τη μεγάλη του επιτυχία τόνισε ότι αυτή ήρθε απρόσμενα!

«Δεν το περίμενα… για μένα θα ήταν τέλειο το βάθρο από μόνο του. Αυτή η νίκη ήρθε απρόσμενα».

«Είδα στα μάτια της Nadia (σ.σ. η γυναίκα του Fausto Gresini και ιδιοκτήτρια της ομάδας) το κίνητρο του Fausto να προχωρήσουμε μπροστά με την ομάδα!»

Η Nadia Padovani ανέλαβε τα ηνία της ομάδας όταν ο σύζυγός της, ο Fausto Gresini έχασε τη ζωή του από κορονοϊό πέρυσι.

Έχοντας «τρέξει» συνεργασία με την Aprilia από το 2015, η ομάδα του Gresini είναι από φέτος ανεξάρτητη στη μεγάλη κατηγορία, με μοτοσυκλέτες της Ducati.

Σύμφωνα με τον Enea Bastianini το κλίμα στην ομάδα είναι «φανταστικό» και το γενικότερο κίνητρο τους έφερε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Bastianini-Aprosmenh-Nikhη.jpg

«Είναι πάρα πολύ καλό επειδή ο Fausto είχε επιλέξει πολύ καλά παιδιά για την ομάδα», προσθέτει στις παραπάνω δηλώσεις του ο Ιταλός.

«Και τώρα η Nadia έχει καταφέρει να ενώσει όλη την ομάδα και το κλίμα είναι φανταστικό. Όλοι τους έχουν πολύ υψηλό κίνητρο και γι’ αυτό ήρθε η νίκη».

Ο Bastianini πήρε τη νίκη αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Pol Espargaro στον 19ο από τους 22 γύρους του αγώνα. Μάλιστα αμέσως μεγάλωσε τη διαφορά του από τον Ισπανό, φτάνοντάς την πάνω από 1’’ μετά από μερικές στροφές!

Στο τέλος όμως δέχτηκε την πίεση από τον εξαιρετικό Brad Binder και την ΚΤΜ του, όμως η διαφορά που είχε χτίσει προηγουμένως τον κράτησε στην πρώτη θέση.

Ο τελευταίος γύρος, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μετά, ήταν «…ένας από τους μεγαλύτερους σε διάρκεια στην καριέρα μου».

«Είδαμε στα τεστ ότι είχαμε τις δυνατότητες και όταν φτάσαμε εδώ κάναμε ένα ακόμα βήμα με το set-up και με τα ηλεκτρονικά».

«Κατάφερα και για πρώτη φορά να κάνω έναν πολύ καλό χρόνο στις κατατακτήριες και στον αγώνα ξεκίνησα καλά. Η καλύτερη επιλογή για εμένα ήταν το μεσαίο πίσω ελαστικό».

«Ήταν πιο σταθερό, αν και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, όταν ο Pol πίεσε πάρα πολύ. Όμως όταν έφτασαν οι τελευταίοι 10 γύροι φάνηκε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή γιατί πίεσα πολύ και μείωσα τη διαφορά».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 16:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon