.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 16:38

EnduroGP 2019, 2ος αγώνας, Valpaços (Πορτογαλία)

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τον εναρκτήριο αγώνα στη Γερμανία, το FIM Maxxis Enduro World Championship μεταφέρθηκε στην πόλη Valpaços του Πορτογαλικού βορά για τον δεύτερο αγώνα του φετινού προγράμματος, διοργανωμένος από τη λέσχη Usprigozus Vilarandelo και υπό την επίβλεψη της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας (FMP).

Εκεί συνάντησε καλοκαιρινές συνθήκες, με τη θερμοκρασία να χτυπά 26 βαθμούς και τον ήλιο να λάμπει, γεγονός που οπωσδήποτε επιβάρυνε κάπως τις προσπάθειες των αναβατών σε έναν αγώνα που την πρώτη μόνο μέρα είχε 7 ώρες απαιτητικής οδήγησης.

Ο πρωταθλητής Steve Holcombe (Beta) ξεκίνησε δυναμικά από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και κυριάρχησε πλήρως στο Akrapovic Super Test.

Συνέχισε δε εξίσου δυνατά και κατά την πρώτη ημέρα του αγώνα, οδηγώντας πολύ γρήγορα και με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια. Κερδίζοντας συνολικά 5 από τις ειδικές της ημέρας και κυρίως το μακρύ και απαιτητικό Enduro Test, ο Άγγλος έχτισε μια καλή διαφορά από τους διώκτες του ενόψει της δράσης της Κυριακής.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα ξημέρωσε με το γνωστό ερώτημα: ποιος μπορεί να νικήσει τον τετράκις πρωταθλητή Holcombe; Η απάντηση δόθηκε από έναν συμπατριώτη του και δη αναβάτη επίσης της Beta. Ο Brad Freeman παρέδωσε μια μαεστρική παράσταση τη δεύτερη αυτή μέρα, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτιά από τον Holcombe, παρότι ο ίδιος την πρώτη μέρα ήταν 14 δευτερόλεπτα πιο αργός και είχε περιοριστεί στην τρίτη θέση.

Κάπως έτσι, ο Holcombe "περιορίστηκε" στη δεύτερη θέση του αγώνα, με τον Alex Salvini (Honda) να συμπληρώνει το βάθρο μετά από μια δυναμική εμφάνιση που τον έφερε στην τρίτη θέση και τις δύο μέρες της αγωνιστικής δράσης.

Ας δούμε τι έκαναν τώρα οι αναβάτες κατά κατηγορία:

Enduro 1

Εδώ δόθηκε μια σκληρή μάχη, από την οποία ο μεγάλος νικητής ήταν ο Freeman, μετά την εντυπωσιακή του απόδοση τη δεύτερη μέρα.

Πίσω του τερμάτισε δεύτερος ο Davide Guarneri (Honda) και τρίτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής Junior του 2018, Matteo Cavallo (Sherco).

Enduro 2

Ο Salvini κυριάρχησε στην κατηγορία του, μπροστά από τους Cristophe Charlier (Honda) και Eero Remes (Yamaha). Μεγάλος χαμένος του αγώνα ήταν ο Loic Larrieu (TM), καθώς εγκατέλειψε την πρώτη μέρα και δεν έτρεξε καν τη δεύτερη.

Enduro 3

Μπορεί να έχασε τη νίκη στη Γενική, αλλά ο Holcombe φρόντισε να είναι πρώτος στην κατηγορία του. Και τις δύο μέρες του αγώνα το βάθρο της κατηγορίας ήταν ακριβώς το ίδιο, με τους Danny McCanney (TM) και Anthony Geslin (Beta) να ακολουθούν με τη σειρά.

Junior

Ο Ιταλός Andrea Verona (TM) συνεχίζει να εντυπωσιάζει στη Junior κατηγορία κερδίζοντας τα πάντα στους δύο πρώτους αγώνες του 2019 - δηλαδή κυριαρχώντας σε 4 αγωνιστικές μέρες με απόλυτη συνέπεια.

Στην Πορτογαλία ο Verona τα χρειάστηκε για τα καλά πάντως, καθώς μέχρι και το τελευταίο Enduro Test προηγείτο ο Ισπανός Enric Francisco (KTM), ωστόσο ένα λάθος του επέτρεψε στον Ιταλό να πάρει τη νίκη για 9 μόλις δευτερόλεπτα.

Τρίτος τερμάτισε ο Άγγλος Jack Edmonson (Sherco), δηλώνοντας ότι υπέφερε από τη ζέστη, παρόλα αυτά πάντως κατάφερε να επικρατήσει του Αυστριακού Will Ruprecht (Yamaha) που εμφανιζόταν ως φαβορί για το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία EnduroGP 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 13:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon