.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 14:49

EnduroGP 2019, 3ος αγώνας, Santiago de Compostela (Ισπανία) - Ξανά νίκη ο Freeman, πρόβλημα υγείας ο Holcombe

Μόλις μια εβδομάδα χώρισε τον τρίτο αγώνα της σεζόν του Παγκοσμίου Enduro από τον προηγούμενο στην Πορτογαλία, ωστόσο ο καιρός ήταν εντελώς διαφορετικός, καθώς στη βορειοδυτική γωνιά της Ισπανίας που βρίσκεται η επαρχία της Γαλικίας η συνεχής και δυνατή βροχή έκανε το έδαφος δύσκολο και γλιστερό.

Η μεγάλη είδηση στα paddocks του παγκοσμίου, ωστόσο, ήταν εξωαγωνιστική, καθώς έγινε γνωστό πως ο πρωταθλητής Steve Holcombe (Beta) νοσεί από κάποιο μικρόβιο που απαιτεί πολλή ξεκούραση για να περάσει και το γεγονός αυτό τον ταλαιπωρεί μετά τον εναρκτήριο αγώνα στη Γερμανία.

Το πρώτο σκέλος του Ισπανικού αγώνα έγινε το βράδι της Παρασκευής, με το Akrapovic Super Test να αναδεικνύει μεγάλο νικητή τον Thomas Oldrati (Honda), μπροστά από τον Alex Salvini (Honda) και την ευχάριστη έκπληξη που προέρχεται από τη Junior κατηγορία, τον Enric Fransisco (KTM).

oldrati

Από εκεί που την Παρασκευή ο καιρός ήταν κακός και υγρός, το Σάββατο ξημέρωσε με καταγάλανους ουρανούς και προοπτικές για καλύτερο θέαμα. Σε αυτήν τη μέρα ο Brad Freeman (Beta) συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει στην Πορτογαλία και αναδείχθηκε νικητής μπροστά από τον Holcombe.

Ο τετράκις πρωταθλητής είδε τον Freeman να τον περνά στο 2ο Enduro Test και έκτοτε δεν τον ξαναπείλησε, αγωνιζόμενος αρκετά καταπονημένος εξαιτίας της ασθένειας που τον ταλαιπωρεί. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και μαζί τη νίκη στην κατηγορία του.

holcombe

Τρίτος της πρώτης μέρας αναδείχθηκε ο Danny McCanney (TM), συμπληρώνοντας ένα αμιγώς Αγγλικό βάθρο.

Η δεύτερη μέρα ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τον Holcombe, ενώ ήταν άλλη μια ευκαιρία για τον Freeman να λάμψει. Ο Άγγλος ήταν για μια φορά ακόμη εντυπωσιακά δυνατός, ενώ ο βασικός του ανταγωνιστής για τη νίκη ήταν ο McCanney, ο οποίος τον πίεσε ως το τέλος και θα πρέπει να νιώθει ίσως και λίγο απογοητευμένος με τη δεύτερη θέση.

Τρίτος της ημέρας αναδείχθηκε ο Giacomo Redondi (Husqvarna), την ώρα που ο πρωταθλητής Holcombe περιορίστηκε στην έκτη θέση.

4O0A6715

Με το Ισπανικό αποτέλεσμα είχαμε και το πρώτο βήμα μιας τεράστιας ανατροπής στο Παγκόσμιο Enduro, καθώς ο Freeman με τη δεύτερη νίκη του στη σειρά σε αγώνα προσπέρασε τον Holcombe στην πρώτη θέση της κατάταξης για 5 βαθμούς (109 με 105), ενώ και ο McCanney δεν απέχει πολύ στους 90 βαθμούς της τρίτης θέσης. Αν ο Holcombe συνεχίσει να προβληματίζεται από τη μυστηριώδη του ασθένεια, το πρωτάθλημα θα γίνει δύσκολη υπόθεση έτσι εντυπωσιακοί που εμφανίζονται οι δύο συμπατριώτες του.

Enduro 1

freeman

Στην κατηγορία του προφανώς και προηγείται ο Freeman με 120 βαθμούς, καθώς προέρχεται από δύο εντυπωσιακές νίκες σε ισάριθμα EnduroGP.

Στην Ισπανία το βάθρο της Ε1 συμπληρώθηκε από τους Davide Guarneri (Honda) και Matteo Cavallo (Sherco), οι οποίοι ισοβαθμούν και στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 92 βαθμούς έκαστος.

Enduro 2

redondi

Στην Ε2 ο Redondi ήταν ο μεγάλος νικητής του Ισπανικού GP, αφήνοντας δεύτερο τον Salvini και τρίτο τον Loic Larrieu (ΤΜ).

Στην κατάταξη ωστόσο ο Salvini διατηρείται πρώτος με 98 βαθμούς, μπροστά από τον Christophe Charlier (84 β.) και τον Redondi (72 β.).

Enduro 3

mccanney

Η αδυναμία του Holcombe έδωσε χώρο στον McCanney να τον κερδίσει για πρώτη φορά φέτος και στην κατηγορία του. Ο πρωταθλητής έμεινε δεύτερος στην Ε3, με τρίτο τον David Abgrall (Beta).

Στη βαθμολογία πάντως ο Holcombe κρατά την πρωτιά με 117 βαθμούς, με τον McCanney δεύτερο στους 105 και τον Abgrall στους 82, ισόβαθμο με τον Anthony Geslin.

Junior

verona

Στην κατηγορία των νέων ταλέντων υπάρχει ένα όνομα που ξεχωρίζει: ο Andrea Verona (TM) απλά δεν έχει αντίπαλο, κερδίζοντας για πάντα για τρίτο συνεχόμενο GP. Δεύτερος πίσω του στην Ισπανία αναδείχθηκε ο Theo Espinasse και τρίτος ο Jack Edmondson – αμφότεροι αναβάτες της Sherco .

Κάπως έτσι ο Verona διατηρεί το απόλυτο των 120 βαθμών, με δεύτερο τον Fransisco (85 β.) που διακρίθηκε μεν στο Akrapovic Super Test, αλλά έμεινε 4ος στον αγώνα μετά τις δύο μέρες αγωνιστικής δράσης που ακολούθησαν. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Espinasse με 84 βαθμούς, μόλις δύο περισσότερους από τον Edmondson.

Επόμενος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro είναι σε περίπου έναν μήνα, 14-16 Ιουνίου, στα μέρη μας και δη στις Σέρρες.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες πρωταθλήματος Enduro GP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 15:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon