.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 15:54

EnduroGP 2018, 7ος αγώνας, Méthamis (Γαλλία)

Ένα βήμα πιο κοντά για τον Steve Holcombe

Το Γαλλικό EnduroGP απείχε δύο χρόνια από το καλεντάρι της FIM, ωστόσο φέτος επανήλθε μετά την υπαναχώρηση των Άγγλων που κανονικά θα διοργάνωναν αυτόν τον αγώνα. Με μόλις τέσσερεις μήνες στη διάθεσή τους για την οργάνωση του αγώνα, το Moto Club Mazanais και οι Gils’on Tracks κατάφεραν να στήσουν τα πάντα στην ώρα τους και το Γαλλικό GP στάθηκε στο ύψος του.

Ήταν ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν και το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζει στη μονομαχία των Steve Holcombe (Beta) και Alex Salvini (Husqvarna) για την κορυφή της EnduroGP.

Ο Holcombe έφτασε εδώ προηγούμενος στην κατάταξη της EnduroGP, μα ήταν ο αντίπαλός του που έδωσε μια μοναδική παράσταση στην πρώτη μέρα του Γαλλικού GP, καταφέρνοντας να ανατρέψει την αρχικά δυνατή φόρμα του Holcombe και τελικά να τον κερδίσει για μόλις 71 εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ τρίτος ήταν ο Brad Freeman (Beta).

salvini
Alex Salvini

Την Κυριακή η μάχη της κορυφής ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο, όμως η μεγάλη μάχη τελικώς έπεσε θύμα ηλεκτρικών προβλημάτων, τα οποία άφησαν τον Salvini 12ο στον τερματισμό και έδωσαν την ευκαιρία στον Holcombe να αυξήσει σημαντικά τη διαφορά του στο πρωτάθλημα. Δεύτερος στον κυριακάτικο αγώνα τερμάτισε ο Christophe Nambotin (Gas Gas)και τρίτος ο Eero Remes (TM), με μόλις 25 εκατοστά του δευτερολέπτου απόσταση από τον Christophe Charlier (Beta).

Στην Enduro 1 ο Brad Freeman ήταν πρώτος και τις δύο μέρες του Γαλλικού αγώνα, παρότι τη δεύτερη είχε μια άσχημη πτώση που τον άφησε με κάμποσο πόνο στον ώμο. Παρόλα αυτά, ο Άγγλος, όχι απλώς κρατά πίσω του με 28 βαθμούς διαφορά τον Jamie McCanney στη βαθμολογία της Ε1, αλλά προηγείται και του Eero Remes για την τρίτη θέση της κατάταξης στην EnduroGP.

210A1483
Brad Freeman

Στην Enduro 2 οι νίκες μοιράστηκαν μεταξύ των Alex Salvini (Σάββατο) και Eero Remes (Κυριακή), ωστόσο με την ατυχία του πρώτου να αντιμετωπίσει ηλεκτρικά προβλήματα την Κυριακή, η διαφορά του από τον απειλητικό Remes στη βαθμολογία της Ε2 μειώθηκε στους 14 βαθμούς, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για τον τελευταίο αγώνα στη Γερμανία – κι ενώ και ο Loic Larrieu καραδοκεί 7 βαθμούς πίσω από τον Remes.

Στην Enduro 3 Holcombe ήταν σαρωτικός, παίρνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε αγωνιστική ημέρα και σαρώνοντας για τρίτη φορά φέτος ένα διήμερο GP παίρνοντας το απόλυτο των 40 βαθμών. Κάπως έτσι έχει πάρει μια διαφορά 36 βαθμών από τον δεύτερο Nambotin. Κοινώς, με 40 διαθέσιμους βαθμούς στον τελευταίο αγώνα, ο Holcombe είναι έτοιμος να γιορτάσει τον τίτλο της κατηγορίας του και παράλληλα διεκδικεί με σοβαρότατες αξιώσεις και τον θρόνο του EnduroGP.

CD0A5361 0
Matteo Cavallo

Στέψη είχαμε στην Enduro Junior κατηγορία, καθώς ο Matteo Cavallo της ομάδας Beta Boano κέρδισε την κατηγορία του και τις δύο μέρες και αναδείχθηκε πρωταθλητής μπροστά από τον συμπατριώτη του Ιταλό, Andrea Verona (TM).

Μετά τα τεκταινόμενα του Γαλλικού GP, οδηγούμαστε στο φινάλε της σεζόν του 2018 με το Γερμανικό GP στις 12-14 Οκτωβρίου, όπου ο Holcombe διατηρεί μια πολύ σημαντική διαφορά 30 βαθμών από τον δεύτερο Salvini, τον μοναδικό άλλο αναβάτη με αριθμητικά βάσιμες ελπίδες για τίτλο. Οι Freeman και Remes που ακολουθούν έχουν τον Salvini από κοντά με 11 και 13 βαθμούς απόσταση αντιστοίχως, αλλά στο τελευταίο GP το καλύτερο που μπορούν να διεκδικήσουν είναι η δεύτερη θέση της κατάταξης.

CD0A5424
Steve Holcombe

Αποτελέσματα και βαθμολογία μετά το Γαλλικό GP εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon