.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 13:08

EnduroGP 2018, 6ος αγώνας, Edolo (Ιταλία)

Ο Holcombe επέπλευσε στη βροχή και πέρασε πρώτος

Στην Ιταλία είχαμε αφήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, πριν την καλοκαιρινή διακοπή. Από το Trentino στα ιταλοαυστριακά σύνορα, σχεδόν δύο μήνες μετά μετακομίσαμε λίγο δυτικότερα, στο Edolo κοντά στα ιταλοελβετικά σύνορα, για τον έκτο αγώνα της χρονιάς.

Βασικό χαρακτηριστικό του Ιταλικού GP ήταν αναπόφευκτα η βροχή που έπεφτε διαρκώς επί τρεις αγωνιστικές μέρες. Παρόλα αυτά το θέαμα δεν επηρεάστηκε, προσφέροντας απλόχερα όμορφες εικόνες στο φιλοθεάμον κοινό και μερικές επιτυχίες των Ιταλών αναβατών που ζέσταναν λίγο περισσότερο την ατμόσφαιρα.

CD0A2121

Η αρχή για τους Ιταλούς έγινε με το Akrapovic Super Test της Παρασκευής, όπου ο νεαρός Matteo Cavallo (Beta Boano) – πρωτοπόρος της βαθμολογίας στη Junior – κέρδισε, μπροστά από τον ομόσταυλό του, Brad Freeman, και τον Danny McCanney (Gas Gas).

Το Σάββατο ξημέρωσε με κρύο και βροχή, αλλά και παγωμάρα για τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Alex Salvini (Husqvarna) που εγκατέλειψε από τον τρίτο μόλις γύρο λόγω μηχανικής βλάβης και αναγκάστηκε να δει τον αντίπαλό του, Steve Holcombe (Beta), να κερδίζει την ημέρα με άψογη οδήγηση και σχεδόν ενάμιση λεπτό διαφορά από τον δεύτερο, Brad Freeman.

Τη δεύτερη μέρα του αγώνα, Κυριακή, ο Holcombe συνέχισε με την ίδια φόρα, ωστόσο ο Salvini έπρεπε να αντιδράσει και κατάφερε να τερματίσει τρίτος, μετριάζοντας τις απώλειές του από τον νέο πρωτοπόρο της EnduroGP, Steve Holcombe.

210A2879

Κατά κατηγορία τώρα, στην Enduro 1 οι δύο αγωνιστικές μέρες απέδειξαν πως τίποτε δεν είναι τυχαίο, αναδεικνύοντας τους ίδιους ακριβώς νικητές και μάλιστα με τη σειρά που αυτοί κατατάσσονται στην βαθμολογία της κατηγορίας τους. Ο Brad Freeman κίνησε, ο Jamie McCanney ήταν δεύτερος και ο Antoine Basset τρίτος. Καμιά αλλαγή στην κατάταξη εδώ λοιπόν.

Στην Enduro 2 ο Eero Remes νίκησε το Σάββατο και ο Salvini την Κυριακή, γεγονός που του επέτρεψε να διατηρήσει την πρώτη θέση της κατηγορίας του, παρότι έχασε την πρωτοπορία στην EnduroGP.

Στην Enduro 3 ο Holcombe απλά κέρδισε τα πάντα και διεύρυνε την πρωτοπορία του στην κατηγορία, ενώ δεύτερος παραμένει ο Christophe Nambotin. Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται ο Daniel McCanney, παρότι στον αγώνα τρίτος αναδείχθηκε ο Anthony Geslin.

210A2677

Στη Junior ο Matteo Cavallo ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής, μετά και τη νίκη του στο super test της Παρασκευής και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Andrea Verona που ήρθε δεύτερος και στις δύο μέρες του Ιταλικού GP.

Στη γενική κατάταξη της EnduroGP πλέον είναι ο Holcombe μπροστά (170 β.), 16 βαθμούς από τον Salvini (154 β.), ενώ ακολουθούν οι Freeman (142), Remes (135), McCanney (115) και Loic Larrieu (103). Αυτή η πρώτη εξάδα είναι όσοι έχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, με δύο γεμάτους αγώνες να απομένουν, δηλαδή 80 διαθέσιμους βαθμούς στο σύνολο. Βέβαια, στην πραγματικότητα, αν δε συμβεί κάτι το συνταρακτικό πιθανότατα ο τίτλος θα είναι μια υπόθεση των δύο πρώτων.

Επόμενος αγώνας στις 22-23 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία, πριν το πρωτάθλημα ολοκληρωθεί στις 12-14 Οκτωβρίου στη Γερμανία.

Αποτελέσματα και βαθμολογία μετά το Ιταλικό GP εδώ

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 13:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon