.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 10:13

Enduropale Du Touquet 2012

 

Στην παραλία με χιόνια!

 

 

 

Κείμενο: Χρήστος Σώκος

Ο αγώνας στην παραλία του Touquet πραγματοποιείται εδώ και 37 χρόνια και αναμφίβολα αποτελεί τον πλέον φημισμένο του είδους! Είναι γνωστός για την δυσκολία του, αφού τα τεράστια λούκια που δημιουργούνται στην άμμο σε συνδυασμό με τις πάρα πολλές μοτοσικλέτες διάσπαρτες σε κάθε σημείο της διαδρομής, ταλαιπωρούν αφάνταστα τους αναβάτες.
Φέτος η παραλία του Touquet στα βόρεια της Γαλλίας επιφύλασσε ακόμα μία έκπληξη στους συμμετέχοντες…το πολικό ψύχος που έχει πλήξει την Ευρώπη (όπως και την χώρα μας) είχε σαν αποτέλεσμα να χιονίσει μέχρι και στην παραλία δίπλα από την θάλασσα! Παρά την θερμοκρασία που βρισκόταν πέντε βαθμούς υπό το μηδέν, οι διοργανωτές κατάφεραν να καθαρίσουν το πολύ χιόνι και οι 1.040 αναβάτες στήθηκαν με την σειρά τους στην εκκίνηση του τρίωρου αγώνα.
Μετά από έντονες μάχες νικητής αναδείχτηκε ο Γάλλος Jean Claude Mousse (Yamaha), ο οποίος είχε κερδίσει ξανά το 1999 και το 2004.

Ένα από τα πιο απαιτητικά Touquet


Στην αρχή του αγώνα το χιόνι σε συνδυασμό με το παγωμένο έδαφος αποδείχτηκαν ύπουλος αντίπαλος για πολλούς. Βέβαια τα φαβορί του αγώνα, Jean Claude Mousse, Nicolas Aubin (Honda), ο παγκόσμιος ΜΧer Tanel Leok (Suzuki) ρίχτηκαν από νωρίς στην μάχη για τη νίκη.
Μετά από μιάμιση περίπου ώρα και αρκετές εναλλαγές θέσεων, μπροστά βρισκόταν ο Mousse με τον Aubin να τον ακολουθεί.
Όμως 300 περίπου μέτρα πριν τα πιτ ο Aubin έμεινε από βενζίνη, άνθρωποι της ομάδας του τον έσπρωξαν μέχρι να ανεφοδιαστεί και το αποτέλεσμα ήταν μετά το τέλος του αγώνα να δεχτεί ποινή. Έτσι από δεύτερος κατρακύλησε στην 13η θέση.
Μπορεί ο Mousse να ηρέμησε κάπως από την πίεση του Aubin, αλλά την θέση του τελευταίου πήρε αμέσως μετά ο Leok! Νιώθοντας πια την πίεση του φαβορί, ο Mousse έκανε κάποια λάθη με μικροπτώσεις. Όμως η στρατηγική του Leok να προχωρήσει σε 4 πιτ στοπ αντί για 3 που έκαναν οι υπόλοιποι, του κόστισε πολύτιμο χρόνο. Ακριβώς τα 2 λεπτά που χρειάστηκε δηλαδή ο Mousse για να κερδίσει τελικά αυτό το Touquet!
Με την πρώτη του συμμετοχή ο Leok κατάφερε τελικά να τερματίσει δεύτερος, επίδοση αξιομνημόνευτη.
Τρίτος ήρθε ο « σπεσιαλίστας» Milko Potisek, ο οποίος έκανε πολύ άσχημη εκκίνηση μην μπορώντας να επανέλθει πλήρως κατόπιν.

Φωτογραφίες


Video εκκίνησης



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 21:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull X-Fighters – Stadio Olympico X Games 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon