.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 12:58

Monster Energy Cup 2013

 

Με τον Stewart πρωταγωνιστή

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Μια «υβριδική» πίστα με στοιχεία supercross και motocross, με τρεις αγώνες αντί για έναν και ένα εκατομμύριο δολάρια να περιμένουν το νικητή και των τριών αγώνων ήταν τα βασικά συστατικά του φετινού Monster Energy Cup. Τώρα αν προσθέσουμε και την δυνατότητα εκκίνησης από δυο σημεία αλλά και την γραμμή “Joker” όπου όλοι οι αναβάτες έπρεπε να περάσουν από μια αλληλουχία με εσάκια τουλάχιστον μία φόρα, τότε σίγουρα είχαμε το πιο εντυπωσιακό ίσως χωμάτινο θέαμα των τελευταίων μηνών.

1ο Σκέλος - Ο παλιός γνώριμος ξαναχτυπά


Εδώ ο αγώνας ξεκίνησε από δύο σημεία με όλους τους κορυφαίους να συμμετέχουν. Αρχικά προηγήθηκε ο Villopoto με τους Dungey και Weimer να τον ακολουθούν. Όσο περνάει ο αγώνας ο Villopoto είναι μπροστά και πίσω του σταθερά ο Dungey, αλλά μην ξεχνάμε πως στο παιχνίδι είναι και η γραμμή “Joker”. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο μπροστά ήταν ο Dungey αλλά δεν πέρασε από την γραμμή “Joker” και έτσι η 1η θέση πήγε στον Villopoto με το βάθρο να συμπληρώνεται από τους Musquin και Weimer. Ακολούθησαν οι Ken Roczen, Eli Tomac και στην 6η θέση λόγω ποινής ο Ryan Dungey. Την 10άδα έκλεισαν οι Barcia, Stewart, Webb και Tickle.

 2ο Σκέλος – Ολική ανατροπή!

Πλέον αυτός που είναι μπροστά είναι ο James Stewart και πίσω του ο Ryan Villopoto ακολουθούμενος από τον Justin Barcia. Πολλές εναλλαγές πρωτιάς ακολούθησαν μεταξύ Stewart και Villopoto και τελικά ο τελευταίος γύρος βρήκε τον Stewart να περνάει από την γραμμή “Joker” χάνοντας προσωρινά την πρωτιά αλλά ξαναπαίρνοντας την καθώς ο Villopoto έπεσε άσχημα! Το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Barcia και Dungey με τους Roczen, Wilson, Tomac και Seely να ακολουθούν.

 3ο Σκέλος – Stewart και πάλι!

Eκείνος που ξεπετάχτηκε 1ος στο 3ο σκέλος ήταν ο Ken Roczen με πίσω του τους Stewart, Dungey και Barcia με τον Villopoto να είναι εκτός αγώνα!! Η μάχη πλέον ήταν μεταξύ Stewart και Roczen. Στον 5ο γύρο ο Stewart παίρνει την πρωτιά μένοντας οριακά μπροστά μέχρι και τον 7ο γύρο όπου τότε ο Dungey πάει για την “Joker” αφήνοντας τον Barcia 3ο με κανέναν από τους 3 πρώτους να μην έχει περάσει την “Joker”. Τελικά η μοτοσυκλέτα του Barcia δεν του επέτρεψε να τελειώσει τον αγώνα του καταλήγοντας στα pits. Στον τελευταίο γύρο και ο Stewart και ο Roczen πρέπει να μπουν στην “Joker” με τελικό νικητή τον Stewart, μπροστά από τους Dungey και Tomac. Ακολούθησαν οι Seely, Wilson, Grant, Musquin, Tickle και Short.
Νικητής επομένως, αλλά όχι με 1 εκ. δολάρια, μιας και δεν κέρδισε και τους τρεις αγώνες, είναι ο James Stewart που έκανε το 8-1-1. Δεύτερος ο Ryan Dyngey, 6-3-2 Και τρίτος ο Ken Roczen με το 4-4-4.

Αποτελέσματα

Θέση Αναβάτης Μοτο Βαθμοί
1. James Stewart  SUZ 10 points
2. Ryan Dungey KTM 11 points
3. Ken Roczen KTM 12 points
4. Eli Tomac HON 14 points
5. Marvin Musquin KTM 19 points
6. Cole Seely HON 25 points
7. Broc Tickle SUZ 27 points
8. Justin Barcia HON 27 points
9. Dean Wilson KAW 31 points
10. Josh Grant YAM 32 points
11. Andrew Short KTM 33 points
12. Cooper Webb YAM 37 points
13. Tyler Bowers 42 points
14. Matt Goerke KTM 43 points
15. Ryan Villopoto KAW 43 points

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Video 3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 14:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon