.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 06:03

AMA SX 2017, 6ος αγώνας Arlington

 

Παρθενική νίκη για Musquin, 4X4 o Hill!

 

O 6ος γύρος του αμερικάνικου πρωταθλήματος SX μας έδωσε έναν ακόμη νικητή για φέτος στην κατηγορία SX450, τον Γάλλο Marvin Musquin (Red Bull KTM Factory Racing), ενώ στην SX250 o Justin Hill (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki) έκανε το 4 στα 4 και έβαλε πλώρη για τίτλο.

450SX


Οι θεατές έφτασαν σχεδόν τους 60.000 στο στάδιο AT&T, στο Arlington του Texas και απόλαυσαν μία εντυπωσιακή παράσταση από τον Marvin Musquin που τους αποζημίωσε με το παραπάνω. Ο Cooper Webb (Yamaha Factory) ήταν ο αναβάτης που έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση του αγώνα ωστόσο αυτή δεν έμελλε να είναι η μοναδική. Οι κριτές σύντομα έβγαλαν κόκκινη σημαία εξαιτίας πτώσης αναβάτη με αποτέλεσμα οι διαδικασία να επαναληφθεί.

Αυτή τη δεύτερη φορά ήταν ο γάλλος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της KTM που έστριψε πρώτος μπροστά από τους Justin Bogle (RCH/Yoshimura/Suzuki Factory Racing) και Webb. Ακριβώς αντίθετα κινήθηκε ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία και περσινός πρωταθλητής, Ryan Dungey που έκανε την χειρότερη εκκίνηση του για τη φετινή σεζόν μένοντας εκτός 10άδας στις πρώτες στροφές. Με τον Musquin μπροστά, το ρόλο του διώκτη ανέλαβε πρόθυμα ο Webb που πέρασε τον Bogle στο πρώτο κιόλας γύρο, με τον Cole Seely (Honda) να τον ακολουθεί περνώντας επίσης τον αναβάτη της Suzuki.

Στον 6ο γύρο, τον Bogle κατάφερε να περάσει και ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων, Eli Tomac (Monster Energy Kawasaki). O Tomac έμεινε πίσω λόγω κακής εκκίνησης (7ος) ωστόσο από εκεί και έπειτα βρήκε τρομερό ρυθμό και μετά από τον Bogle. Στο 7ο γύρο ο Webb, δεύτερος στον αγώνα, στάθηκε άτυχος αφού έσκασε το πίσω του λάστιχο: έχασε θέσεις γρήγορα από εκεί και πέρα και στη συνέχεια αποσύρθηκε και από τον αγώνα. Έτσι ο Seely βρέθηκε δεύτερος και ο Tomac τρίτος, ο οποίος όμως στον 8ο γύρο, σημείωσε πτώση και βγήκε εκτός συναγωνισμού αφού πληγώθηκε το Kawasaki του. Την θέση του στο κυνήγι του βάθρου πήρε ο Jason Anderson (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing). Μπροστά ο Musquin δεν απειλήθηκε από κανένα, οδήγησε συνετά και κατάφερε να πάρει τη νίκη 5,3 δεύτερα μπροστά από τον Seely, με τον Anderson πίσω του.

Έτσι ο Musquin, πήρε την πρώτη του νίκη στον θεσμό, έγινε ο 61ος αναβάτης που κερδίζει αγώνα στο αμερικάνικο SX και ο πρώτος Γάλλος μετά τον David Vuillemin, που κέρδισε τελευταία φορά, πριν από 15 χρόνια! Τη νίκη αυτή ο Musquin την αφιέρωσε στον mμεγαλύτερο αδερφό του Mika που έμεινε παράλυτος το 2015 κατά τη διάρκεια αγώνα στην Ευρώπη.

Ο Dungey, αρά την 4η θέση που κατέκτησε, συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία, με διαφορά 18 βαθμών από τον Musquin που πέρασε στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Tomac.

Κατάταξη αναβατών 450SX, Top 10
1. Marvin Musquin, KTM
2. Cole Seely, Honda
3. Jason Anderson, Husqvarna
4. Ryan Dungey, KTM
5. Dean Wilson, Husqvarna
6. Broc Tickle, Suzuki
7. Jake Weimer, Suzuki
8. Davi Millsaps, KTM
9. Justin Bogle, Suzuki
10. Malcolm Stewart, Suzuki

Βαθμολογία αναβατών 450SX, Top 10
1. Ryan Dungey, KTM - 129
2. Marvin Musquin, KTM - 111
3. Cole Seely, Honda - 107
4. Eli Tomac, Cortez, Kawasaki - 100
5. Jason Anderson, Husqvarna - 85
6. Davi Millsaps, Cairo, Ga., KTM - 83
7. Cooper Webb, Yamaha - 71
8. Chad Reed, Yamaha - 64
9. Dean Wilson, Husqvarna - 64
10. Broc Tickle, Suzuki - 55

250SX


Στην κλάση των 250, ο McElrath (KTM)) ξεκίνησε καλύτερα από όλους καταφέρνοντας να στρίψει πρώτος για δεύτερη φορά φέτος, με τους Justin Hill και Austin Forkner της Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki να ακολουθούν κατά πόδας. McElrath και Hill ωστόσο κατάφεραν να ξεκολλήσουν από Forkner, ο οποίος διατήρησε στάση αναμονής ακολουθούμενος από τον Jimmy Decotis (GEICO Honda). McElrath και Hill έδωσαν μία ωραία μάχη μεταξύ τους με τον McElrath να περνά εύκολα τους αργότερους αναβάτες που βρήκε μπροστά του, από τα μέσα του αγώνα, φτιάχνοντας μία μικρή διαφορά από τον αναβάτη της Kawasaki. Ωστόσο ο πρωτοπόρος του αγώνα ατύχησε καθώς η μοτοσικλέτα του παρουσίασε προβλήματα στον 16ο γύρο με αποτέλεσμα να αρχίσει να χάνει θέσεις, κάτι που τελικά οδήγησε στην εγκατάλειψή του. Άμεσα κερδισμένος από αυτό ήταν φυσικά ο Hill με τον Forkner να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Aaron Plessinger (Yamlube/Star Racing Yamaha) τρίτο έχοντας εκκινήσει 12ος (!). 
Με τον McElrath εκτός, ο Hill δεν άφησε κανένα να τον απειλήσει και έτσι έφτασε στην 4η σερί νίκη του για φέτος και 7η συνολικά της καριέρας του. Έτσι έγινε ο πρώτος αναβάτης της ομάδας του που κάνει αυτό το σερί μετά τον Christophe Pourcel (2010). Παράλληλα ο Forkner τερμάτισε στην καλύτερη θέση στη μέχρρι τώρα καριέρα του κάνοντας παράλληλα το 1-2 για την ομάδα του.

Επόμενος αγώνας στις 18 Φεβρουαρίου στο στάδιο U.S. Bank στην Minneapolis

Κατάταξη αναβατών 250SX, Top 10
1. Justin Hill, Yoncalla, Ore., Kawasaki
2. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki
3. Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha
4. Jimmy Decotis, Peabody, Mass., Honda
5. Dan Reardon, Menifee, Calif., Yamaha
6. Jeremy Martin, Millville, Minn., Honda
7. Martin Davalos, Clermont, Fla., Husqvarna
8. Cole Martinez, Rimrock, Ariz., Yamaha
9. Hayden Mellross, Australia, Yamaha
10. Kyle Chisholm, Valrico, Fla., Honda

Βαθμολογία αναβατών 250SX, Top 10
1. Justin Hill, Kawasaki - 138
2. Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha - 117
3. Shane McElrath, Canton, N.C., KTM - 113
4. Martin Davalos, Clermont, Fla., Husqvarna - 106
5. Jimmy Decotis, Peabody, Mass., Honda - 91
6. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki - 90
7. Dan Reardon, Menifee, Calif., Yamaha - 72
8. Kyle Chisholm, Valrico, Fla., Honda - 60
9. Jeremy Martin, Millville, Minn., Honda - 55
10.  Phil Nicoletti, Cohocton, N.Y., Suzuki - 54

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 06:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2017 5ος αγώνας Oakland AMA SX 2017, 7ος αγώνας Minneapolis »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon