.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 06:31

AMA SX 2017, 7ος αγώνας Minneapolis

 

3η νίκη για Tomac, 1η για Savatgy

 

Η επιστροφή στο στάδιο U.S. Bank ύστερα από τέσσερα χρόνια σήμανε και την έναρξη του πρωταθλήματος της Ανατολής για την κατηγορία SX250. Στο “σπίτι” του Ryan Dungey νικητής αναδείχθηκε ο Eli Tomac (Monster Energy Kawasaki), με τον Joey Savatgy (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki's) να ξεκινά με το δεξί τη δική του προσπάθεια στην μικρή κατηγορία.

 450SX

Περισσότεροι από 50.000 θεατές βρέθηκαν στο αμερικάνικο στάδιο για να παρακολουθήσουν τους αστέρες του αμερικάνικου SX που είχαν να αγωνιστούν εκεί από το 2013. Το χειροκρότημα έκλεψε προσωρινά ο αναβάτης της Honda HRC, Cole Seely, που πήρε την πρώτη στροφή και το αντίστοιχο βραβείο και κατάφερε να επιβληθεί του Josh Grant ( Monster Energy Kawasaki), με τον Davi Millsaps (ΚΤΜ) να περνά τον Grant αμέσως μετά και να παίρνει τη δεύτερη θέση. Πίσω του ακολούθησαν οι Eli Tomac και Ryan Dungey (Red Bull KTM Factory Racing). Η πρωτοπορία του Seely δεν κράτησε πολύ αφού ο αναβάτης της Honda έπεσε πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος με αποτέλεσμα ο Millsaps να τεθεί επικεφαλής. Ούτε βέβαια αυτός ήταν σε θέση να μείνει εκεί για πολύ αφού τόσο ο Tomac όσο και ο “τοπικός” Dungey λύγισαν σχετικά εύκολα την αντίσταση που προέβαλλε περνώντας μπροστά με αυτή τη σειρά στον επόμενο γύρο.

Tomac και Dungey άνοιξαν την διαφορά τους από τους υπόλοιπους, με τον εργοστασιακό αναβάτη της Kawasaki να βρίσκει καλύτερο ρυθμό και να ξεμακραίνει και από τον Dungey, λίγο πριν αρχίσουν να πλησιάζουν τους πιο αργούς αναβάτες. Η διαφορά μεταξύ τους έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς ο Tomac δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στις προσπεράσεις, ενώ ο Dungey άρχισε σιγά-σιγά να νιώθει και την απειλή το ομόσταυλού του Marvin Musquin που ερχόταν ψυχωμένος από την νίκη του την προηγούμενη εβδομάδα. Τελικά ένα λάθος του Dungey, που τον ανάγκασε να βγει προσωρινά και εκτός έφερε τον Musquin σε απόσταση βολής και ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ευκαιρία που του δόθηκε και επιτέθηκε στον περσινό πρωταθλητή. Η επιτυχημένη κίνηση για προσπέραση ήρθε τελικά στον 18ο γύρο. Μπροστά ο Tomac δεν είχε ουσιαστικά καμία πίεση και με τον γρήγορο ρυθμό που είχε πιάσει έφτασε εύκολα στον τερματισμό 6,7 δεύτερα μπροστά από τον Γάλλο και πήρε την 7η νίκη της καριέρας του με τον Dungey να συμπληρώνει το βάθρο.

Τρεις νίκες λοιπόν στους τελευταίους τέσσερις αγώνες για τον Tomac, που όμως βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, με τον Dungey να παραμένει πρώτος με 16 βαθμούς διαφορά από τον Musquin.

Κατάταξη αναβατών 450SX, Top 10
1. Eli Tomac, Kawasaki
2. Marvin Musquin, KTM
3. Ryan Dungey, KTM
4. Jason Anderson, Husqvarna
5. Cole Seely, Honda
6. Davi Millsaps, KTM
7. Broc Tickle, Suzuki
8. Trey Canard, KTM
9. Blake Baggett, Calif., KTM
10. Mike Alessi, Honda

Βαθμολογία αναβατών 450SX, Top 10
1. Ryan Dungey, KTM - 149
2. Marvin Musquin, KTM - 133
3. Eli Tomac, Kawasaki - 125
4. Cole Seely, Honda - 123
5. Jason Anderson, Husqvarna - 103
6. Davi Millsaps, KTM - 98
7. Dean Wilson, Husqvarna - 73
8. Cooper Webb, Yamaha - 71
9. Chad Reed, Yamaha - 69
10. Broc Tickle, Suzuki – 69

250SX


Στην κατηγορία 250SX της Ανατολής ο Jordon Smith (Troy Lee Designs/Red Bull/KTM) ήταν αυτός που έστριψε πρώτος στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος με τους Savatgy και Colt Nichols (Yamalube/Star Racing Yamaha). Ο Smith συνέχισε δυνατά στον πρώτο γύρο ανοίγοντας μία μικρή διαφορά ασφαλείας χάρη και στην επαφή του Nichols με τον Dakota Alix (ΚΤΜ) στο αέρα που οδήγησε σε πτώση ενώ μάχονταν για τη δεύτερη θέση. Κερδισμένος από αυτό βγήκε ο Savatgy με τον Anthony Rodriguez (Υamaha) πίσω του και τους R.J. Hampshire (GEICO Honda) και Zach Osborne (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) να ακολουθούν.

Ο Osborne τελικά κατάφερε να περάσει μέχρι τον πέμπτο γύρο τον Rodriguez αλλά και τον Hampshire για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Πιο μπροστά ο Savatgy έκανε αγώνα τακτικής μέχρι τον ένατο γύρο και βρήκε την ευκαιρία να κάνει την κίνησή του στο τριπλό άλμα της πίστας. Οι δύο τους είχαν μια μικρή επαφή που έκοψε ελαφρώς την φόρα τους με τον Savatgy να εκμεταλλεύεται την θέση του (εσωτερική) στην επόμενη στροφή και να περνά μπροστά. Ο Osborne εκμεταλλεύτηκε το λάθος των δύο αναβατών και βρέθηκε κοντά στον Smith τον οποίο και κατάφερε να προσπεράσει μόνο και μόνο για να πέσει προσωρινά στο κομμάτι με την άμμο και να δώσει πάλι την δεύτερη θέση στον Smith.

Τελικά αυτή ήταν και σειρά με την οποία τερμάτισαν οι τρεις αναβάτες με διαφορά μικρότερη των δύο δευτερολέπτων μεταξύ τους. Έτσι ο Savatgy πήρε τη τέταρτη νίκη της καριέρας του και ο Smith σημείωσε τον καλύτερο μέχρι τώρα τερματισμό του.
Επόμενος αγώνας στις 25 Φεβρουαρίου στο στάδιο Georgia Dome στην Atlanta

Βαθμολογία/Κατάταξη αναβατών 250SX (Eastern)
1. Joey Savatgy, Kawasaki - 25
2. Jordon Smith, KTM - 22
3. Zach Osborne, Husqvarna - 20
4. RJ Hampshire, Honda - 18
5. Adam Cianciarulo,, Kawasaki - 16
6. Dylan Ferrandis, Yamaha - 15
7. Anthony Rodriguez, Yamaha - 14
8. Luke Renzland, Yamaha - 13
9. Kyle Peters, Suzuki - 12
10. Colt Nichols, Yamaha - 11 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 06:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2017, 6ος αγώνας Arlington AMA SX 2017, 8ος αγώνας Atlanta »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon