.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 09:18

AMA Pro Motocross, 12ος αγώνας, Ironman

 

Η σκυτάλη στη νέα γενιά

 

Τελευταίος αγώνας της σεζόν στο πρωτάθλημα Lucas Oil Pro Motocross υπό την αιγίδα της ΑΜΑ, όπου η ανάδειξη των πρωταθλητών από τον προηγούμενο αγώνα σήμανε πως η νέα γενιά είχε την ευκαιρία να δείξει τα διαπιστευτήριά της.

Στη βαθιά λάσπη της πίστας Ironman στην Indiana των ΗΠΑ, το τελευταίος αγώνας διεξήχθη με τους πρωταθλητές να έχουν οριστικοποιηθεί από τον προηγούμενο αγώνα στο Budds Creek. Αυτό βέβαια δε σήμαινε πως θα εξέλιπε το θέαμα και ο ανταγωνισμός, ειδικά όταν μια νέα γενιά αναβατών θέλει να δείξει πως το μέλλον είναι δικό της.

450MX


Ο πρωταθλητής Ken Roczen (Suzuki) δεν άφησε καμιά αμφιβολία περί της κυριαρχίας του, κλείνοντας τη σεζόν με μια ακόμη επιβλητική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με δύο νίκες στα σκέλη και, μοιραία, τη συνολική του αγώνα.

Πίσω του ο Justin Barcia (Yamaha) έκανε μια ακόμη δυναμική εμφάνιση με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ ο Eli Tomac (Kawasaki) ολοκλήρωσε τη σεζόν με δύο τρίτες θέσεις, συμπληρώνοντας ένα βάθρο που ήταν πανομοιότυπο και στα δύο σκέλη.

Κάπως έτσι ο Roczen έφτασε στους 584 βαθμούς, παίρνοντας τον τίτλο με μια χορταστική διαφορά 86 βαθμών από τον δεύτερο Tomac (498 β.). Τρίτος στη γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Marvin Musquin (401 β.). Ο rookie της εργοστασιακής ΚΤΜ έκανε μια εκπληκτική δουλειά στο να κρατήσει ψηλά της σημαία της ομάδας του από τη στιγμή που ο βασικός της αναβάτης, Ryan Dungey (ο οποίος είχε κερδίσει τον Roczen πριν μερικούς μήνες στο πρωτάθλημα AMA Supercross), τραυματίστηκε από νωρίς και έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν του MX.

250ΜΧ


Στο προτελευταίο αγώνα του Budds Creek ήταν ο Jach Osborne που πήρε με τη Husqvarna του την πρώτη συνολική νίκη της καριέρας του σε αγώνα του Αμερικανικού εθνικού πρωταθλήματος. Στο Ironman της Indiana ήρθε η σειρά του Austin Forkner (Kawasaki) να πάρει για πρώτη φορά τη συνολική νίκη σε αγώνα.

Ο νεαρός αναβάτης πήρε τη holeshot και στα δύο σκέλη, κέρδισε το πρώτο και κατετάγη τρίτος στο δεύτερο. Κάπως έτσι έκλεισε τη σεζόν με ελπίδες για ακόμη περισσότερα πράγματα στην επερχόμενη σεζόν του 2017.

Δεύτερος συνολικά τερμάτισε ο Aaron Plessinger (Yamaha), ενώ το βάθρο του καταληκτικού αγώνα της χρονιάς συμπλήρωσε ο χαλαρός Cooper Webb (Yamaha).

Ο πρωταθλητής Webb (495 βαθμοί) έκλεισε μια πετυχημένη χρονιά με τον τίτλο και διαφορά 73 βαθμών από τον δεύτερο Alex Martin (Yamaha, 422 β.). Τρίτος στην κατάταξη τερμάτισε ο Joey Savatgy (Kawasaki, 383 β.), έχοντας κάνει ένα πολύ κακό τέλος στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να υποχωρήσει πίσω από τον A. Martin.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 23:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon