.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 17:21

AMA MX 2017, 4ος αγώνας, Pennsylvania

 

Νίκες για Bagget και Martin

 

Στην πίστα High Point στην Pennsylvania πραγματοποιήθηκε ο 4ος αγώνας του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Motocross με τους Blake Baggett και Jeremy Martin να αναδεικνύονται νικητές στις κατηγορίες 450 και 250 αντίστοιχα.

450MX: 2η σερί νίκη για Bagget


Ο φορμαρισμένος Bagget, με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, έκανε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και έδειξε σε όλους ότι είναι ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος για την κατάκτηση του τίτλου.

Η νίκη του Bagget ήρθε σε συνδυασμό με την “μέτρια” απόδοση του Eli Tomac, αλλά και τον τραυματισμό στον μηνίσκο του έτερου διεκδικητή του τίτλου Marvin Musquin. Ο πρώτος έπεσε στον πρώτο αγώνα και τερμάτισε τελικά δωδέκατος αλλά πήρα παράλληλα τη νίκη, ενώ ο Musquin τραυματίστηκε δύο ημέρες πριν τον αγώνα στην πίστα του High Point και δεν βρέθηκε σε θέση να πιέσει σε καμία περίπτωση.

1ος αγώνας : Bagget για το δύο στα δύο
Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησέ με καθυστέρηση λόγω βλάβης στην μεταλλική σχάρα εκκίνησης. Μάλιστα χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να ξεκινήσουν τελικά οι αναβάτες με τον Josh Grant να στρίβει πρώτος ακολουθούμενος από τους Baggett, Bogle και Craig. Πιο πίσω ο Tomac με τον γνωστό του γρήγορο ρυθμό άρχισε να καταπίνει τους αντιπάλους του και να περνά προσωρινά στη δεύτερη θέση. Ύστερα όμως ήρθε η πτώση που αναφέραμε με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Kawasaki να χάσει την επαφή του με τους πρωτοπόρους.

Grant, Graig και Dean Ferris (ο Ferris πήγε στις Η.Π.Α. με δικά του έξοδα μόνο και μόνο για να τρέξει στο High Point και να κάνει παράλληλα το ντεμπούτο του!) ήταν η τριάδα που ξεχώρισε ελαφρώς μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο Ferris πέρασε τον Craig στον δεύτερο γύρο, κάτι που έκανε και ο Bagget στον 4ο γύρο, με τον Ferris να πλησιάζει παράλληλα τον Grant και να διεκδικεί την πρώτη θέση. Ο Αυστραλός κατάφερε τελικά να περάσει μπροστά μετά από μάχη. Το ίδιο ωστόσο έκανε και ο Bagget, οποίος κάνοντας ταχύτερους γύρους και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Ferris βρέθηκε γρήγορα κοντά του, τον προσπέρασε και πήρε τελικά τη νίκη με άνεση και 22 δευτερόλεπτα διαφορά. Πίσω του τερμάτισε ο Ferris κρατώντας τον Grant στην 3η θέση με τους Cooper Webb και Broc Tickle να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Με αυτή τη νίκη του ο Bagget κατάφερε να σπάσει το σερί των πέντε συνεχόμενων σκελών, τα οποία είχαν και διαφορετικό νικητή.

2ος αγώνας: Ανέκαμψε ο Tomac
Στο δεύτερο αγώνα, πρώτος έστριψε ο Tickle έχοντας πίσω του τον Jason Anderson με τον Eli Tomac να τους ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Ο Anderson δεν έμεινε για πολύ στη δεύτερη θέση και κατάφερε να περάσει τον Tickle, ενώ σύντομα τον ακολούθησε ο Tomac. Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki έμεινε πίσω από τον Anderson για αρκετούς γύρους, με τον τελευταίο να κάνει τελικά λάθος και να δίνει έτσι ουσιαστικά τα ηνία στον Tomac, ενώ έχασε άλλη μία θέση από τον Tickle. Πιο πίσω ο Bagget, που δεν ξεκίνησε καλά, οδηγούσε πολύ γρήγορα και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έφτασε και πέρασε τον Anderson αλλά και τον Tickle. Ο Bagget οδηγούσε εξαιρετικά προσπαθώντας να πλησιάσει τον Tomac γυρνώντας έως και τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερα από αυτόν. Ωστόσο, η αρχική διαφορά των εννέα δευτερολέπτων που είχαν μεταξύ τους δεν καλύφθηκε αφού ο Bagget σε κάποιο σημείο έδειξε να συμβιβάζεται με την δεύτερη θέση και να κόβει τον ρυθμό του. Αποτέλεσμα, να τερματίζει στη δεύτερη θέση με διαφορά 20 δευτερολέπτων πίσω από τον νικητή Tomac, έχοντας όμως τη νίκη της γενικής, αλλά και την πρωτοπορία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στο τσεπάκι του. Στην 3η θέση τερμάρτισε ο Anderson, 4ος ο Tickle και την πεντάδα έκλεισε ο Cooper Webb.

450, Κατάταξη Αναβατών Γενικής, Top 10
1. Blake Baggett (1-2)
2. Jason Anderson (5-3)
3. Broc Tickle (4-4)
4. Eli Tomac (12-1)
5. Cooper Webb (6-5)
6. Josh Grant (3-11)
7. Dean Ferris (2-14)
8. Dean Wilson (9-7)
9. Justin Bogle (7-9)
10. Cole Seely (10-8)

MX450, Βαθμολογία Αναβατών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

MX450, Βαθμολογία Κατασκευαστών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

450MX: Βίντεο MX450


MX 450, 1ος αγώνας

MX 450, 2ος αγώνας

250MX: Martin στη γενική


1ος αγώνας: Ο Osborne την καρό σημαία
Ο Zach Osborne ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στην MX2, ύστερα από δύο γύρους του πρωταθλήματος χωρίς καμία νίκη. Μετά την εκκίνηση του αγώνα πρώτος έστριψε ο Jeremy Martin με τους Aaron Plessinger και Osborne να τον ακολουθούν κατά πόδας. Ο Osborne άρχισε να πιέζει τον Plessinger (έτρεχε με τραυματισμό) για την δεύτερη θέση με τον Martin να επωφελείται και να ανοίγει μια διαφορά τριών δευτερολέπτων.

Ο Osborne κατάφερε τελικά να περάσει τον Plessinger και άρχισε αμέσως να μειώνει την διαφορά από τον πρωτοπόρο Martin τον οποίο και πέρασε τελικά στον 10ο γύρο. Αμέσως άνοιξε διαφορά ασφαλείας και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας παίρνοντας τη νίκη με εννέα δεύτερα διαφορά. Martin και Plessinger τερμάτισαν πίσω του με αυτή τη σειρά με τον Dylan Ferrandis στην 4η θέση και τον Adam Cianciarulo πέμπτο.

2ος αγώνας: Η νίκη στον Martin
Στον δεύτερο αγώνα ο αδερφός του Jeremy Martin, Alex, ήταν εκείνος που έτριψε πρώτος μετά την εκκίνηση, έχοντας πίσω του τον Plessinger και τον αδερφό του. O Plessinger προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Alex Martin, κάτι όμως που έκανε ο Jeremy σε αυτόν! Και άλλοι αναβάτες (Austin Forkner , Ferrandis και Osborne) βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν τον Plessinger κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος έδειξε να επηρεάζεται προσωρινά από τον τραυματισμό του.

Μπροστά ο Jeremy έφτασε τον Alex, στα μέσα του αγώνα και μετά από μάχη που κράτησε αρκετή ώρα κατάφερε να τον περάσει από την εσωτερική και να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ο Osborne που βρισκόταν 4ος κατάφερε να περάσει τον προπορευόμενο Ferrandis για την 3η θέση και άρχισε να κυνηγά τον Alex Martin ώστε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και να ισοβαθμίσει με τον Jeremy Martin στη γενική, ελπίζοντας παράλληλα για το καλύτερο. Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Husqvarna τελικά το κατάφερε τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Από την άλλη ο Jeremy Martin έφτασε σε μία σχετικά εύκολη νίκη, κερδίζοντας παράλληλα για πρώτη φορά φέτος και τη γενική με τον Osborne δεύτερο και τον Plessinger τελικά τρίτο –ανέβασε ρυθμό από το μέσο του αγώνα και μετά. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Ferrandis ο οποίος πέρασε και αυτός τον Alex Martin που τελείωσε τον αγώνα στην 5η θέση.

Επόμενος αγώνας το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Tennessee.

MX250, Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Jeremy Martin (2-1)
2. Zach Osborne (1-2)
3. Aaron Plessinger (3-3)
4. Dylan Ferradis (4-4)
5. Alex Martin (7-5)
6. Austin Forkner (6-6)
7. Joey Savtagy (8-7)
8. RJ Hampshire (9-8)
9. Adam Cianciarulo (5-13)
10. Mitchell Harrison (10-9)

MX250, Βαθμολογία Αναβατών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

MX250, Βαθμολογία Κατασκευαστών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Βίντεο MX250


MX 250, 1ος αγώνας

MX 250, 2ος αγώνας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Pro Motocross, 12ος αγώνας, Ironman AMA MX 2107, 5ος αγώνας, Tennessee »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon