.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 17:04

AMA MX 2107, 5ος αγώνας, Tennessee

 

Tomac και Plessinger οι νικητές

 

Στο Tennessee πραγματοποιήθηκε ο 5ος αγώνας του αμερικάνικου πρωταθλήματος motocross με τους Eli Tomac και Aaron Plessinger να αναδεικνύονται νικητές γενικής στα 450 και 250 αντίστοιχα.

450MX: Το 2-1 ο Tomac στο Muddy Creek

Στον πρώτο αγώνα για την μεγάλη κατηγορία ο Jason Anderson ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στον αγώνα, λόγω της λάσπης. Αν και δεν έστριψε πρώτος, ο Anderson ήταν ανάμεσα στους αναβάτες που ηγούνταν του αγώνα πίσω από τον Justin Barcia που επέστρεψε στη δράση. Στα πρώτα πέντε λεπτά κατάφερε να περάσει μπροστά και έμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας κερδίζοντας με διαφορά μεγαλύτερη των δώδεκα δευτερολέπτων. Στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Tomac που έκανε μέτρια εκκίνηση και έπρεπε να παλέψει με μια σειρά από αναβάτες για να φτάσει εκεί. Τρίτος τερμάτισε ο Blake Baggett που δείχνει φορμαρισμένος, με τους Weston Peick και Justin Barcia –πάλευαν για κάτι καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα- να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στον δεύτερο αγώνα είχαμε μία ακόμη πιο δυνατή μάχη μεταξύ των πρωτοπόρων με τον Justin Bogle να στρίβει πρώτος αλλά μετά να χάνει τη θέση του από τους Anderson, Baggett και Tomac. O Tomac έδειξε να είναι ο αναβάτης που διψούσε περισσότερο για νίκη. Πέρασε μπροστά για την πρωτοπορία και δεν κοίταξε ξανά πίσω του μέχρι και τον τερματισμό, κάτι που του έδωσε και την πρώτη θέση στη γενική. Δεύτερος ήρθε ο Jason Anderson μετά από έναν πολύ καλό αγώνα, για τη δεύτερη θέση στη γενική, ενώ εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια του Blake Baggett, ο οποίος παρά την πτώση του στην αρχή του αγώνα, που τον έθεσε προσωρινά στην 14η θέση, κατάφερε να φτάσει μέχρι το βάθρο για την 3η θέση στην γενική. Ο Weston Peick πήρε μία ακόμη 4η θέση που του έδωσε και την 4η θέση στη γενική, ενώ την 5άδα έκλεισε ο Dean Wilson.

450MX, Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Eli Tomac (2-1)
2. Jason Anderson (1-2)
3. Blake Baggett (3-3)
4. Weston Peick (4-4)
5. Dean Wilson (8-7)
6. Justin Barcia (5-10)
7. Justin Bogle (12-5)
8. Martin Davalos (11-6)
9. Cooper Webb (9-9)
10. Broc Tickle (6-12)

Βαθμολογία Αναβατών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Βαθμολογία Κατασκευαστών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

250MX: Plessinger ο κερδισμένος

Ο Plessinger ήταν ο μεγάλος νικητής στην πίστα Muddy Creek στα 250, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες, να κερδίσει τον πρώτο αγώνα και να σφραγίσει τη 2η νίκη γενικής της καριέρας του, ερχόμενος δεύτερος στον δεύτερο αγώνα. Ο τοπικός Zach Osborne είχε μια σχετικά μέτρια εμφάνιση στον πρώτο αγώνα (5ος) αλλά στο 2ο, κατάφερε να περάσει μπροστά και να μείνει εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και αυτό το αποτέλεσμα του έδωσε και τη 2η θέση στη γενική. Τρίτος γενικής ήταν ο Austin Forkner, ο οποίος τερμάτισε και τις δύο φορές 3ος, ενώ οι Adam Cianciarulo (2-5) και Alex Martin (4-4), ακολούθησαν με αυτή τη σειρά για να κλείσουν την πεντάδα.

ΜΧ250, Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Aaron Plessinger (1-2)
2. Zach Osborne (5-1)
3. Austin Forkner (3-3)
4. Adam Cianciarulo (2-5)
5. Alex Martin (4-4)
6. Colt Nichols (8-8)
7. Shane McElrath (6-11)
8. Joey Savatgy (11-7)
9. Jeremy Martin (13-6)
10. Mitchell Harrison (10-10)

Επόμενος αγώνας του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Motocross την 1η Ιουλίου στο Michigan.

Βαθμολογία Αναβατών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.
Βαθμολογία Κατασκευαστών. Δείτε τα αποτελέσματα εδώ. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 16:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA MX 2017, 4ος αγώνας, Pennsylvania AMA MX 2017, 3ος αγώνας, Colorado »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon