.
Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 13:09

Η νέα πίστα-θηρίο στην Αμερική είναι μεγαλύτερη από όλες τις πίστες MotoGP!

Στην μεγαλύτερη της διαμόρφωση, θα ξεπερνά τα 9 χιλιόμετρα και φιλοδοξεί να αλλάξει για πάντα το status του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Αμερική. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την δική τους κουλτούρα μηχανοκίνητου αθλητισμού, πρακτικά ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο κόσμο, με τις δικές της μεγάλες διοργανώσεις και τους δικούς της αστέρες. Όμως, σε αθλήματα παγκοσμίου βεληνεκούς όπως το MotoGP, οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται ελάχιστα -συγκεκριμένα, με την πίστα COTA στο Texas, που είναι και ο μοναδικός γύρος σε αμερικανικό έδαφος, στο ημερολόγιο. Μπορεί η νέα πίστα που φτιάχνεται, να το αλλάξει αυτό;

Στην πολιτεία του Τενεσί, κατασκευάζεται ήδη μία τεράστια σε μήκος πίστα, που πιθανόν θα αλλάξει το σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την χώρα, εντελώς. Το όνομα της θα είναι Flatrock Motorsport Park. Η νέα πίστα φτιάχνεται κοντά στο Nashville, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Τενεσί, η οποία πολιτεία συνορεύει και με άλλες 8, αποτελώντας «φιλέτο» για προσέγγιση κόσμου στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Θα έχει, στην μεγαλύτερη της χάραξη, μήκος έως 9.493 μέτρα, που την καθιστά μακράν μεγαλύτερη από όλες τις πίστες του MotoGP αυτή την στιγμή.

Η χάραξη και η τοποθεσία της πίστας αναμένεται να την κάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οδηγικά, καθώς δεν είναι «φλατ» αλλά έχει πολλές αλλαγές υψομέτρου. Highlight της αναμένεται να αποτελέσει η στροφή 3, με τεράστιο θετικό κάμπερ στις 30 μοίρες, σχεδόν πανομοιότυπο με την κλίση της πίστας της Daytona και διπλάσια από αυτή του εμβληματικού «καρουσέλ» στο Nurburgring (17 μοίρες)! Σχεδιαστής της πίστας είναι ο πασίγνωστος Hermann Tilke, ο οποίος έχει επιμεληθεί δεκάδες πίστες μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο.

Στο βάθος, πίσω από τον Josef Newgarden, διακρίνεται η στροφή 3. Δείτε κλίση!

Θα δούμε λοιπόν αγώνες MotoGP στην μεγαλύτερη πίστα της σύγχρονης ιστορίας του; Ας μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα, καθώς όπως έγινε γνωστό, το κομμάτι της πίστας που έχει κατατεθεί για αξιολόγηση στην FIM, έχει μήκος μόλις 4.296 μέτρα.   

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση της πίστας έχει ήδη εκδηλώσει πρόθεση φιλοξενίας αγώνα MotoGP και WSBK, ενώ είναι αναμενόμενο ότι η ύπαρξη της πίστας θα φέρει σημαντική ανάπτυξη, στην πολιτεία του Tennessee. Η πίστα πιθανόν να είναι έτοιμη ακόμα και του χρόνου, αν όλα πάνε καλά. Ίδωμεν!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 13:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon