.
Κατηγορία AMA Motocross
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016 15:02

AMA Pro Motocross, 11ος αγώνας, Budds Creek

 

Roczen και Webb καθάρισαν

 

Ενδέκατος και προτελευταίος αγώνας για το Lucas Oil Pro Motocross Championship με το GEICO Motorcycle Budds Creek National, όπου οι Ken Roczen Cooper και Webb έκλεισαν το θέμα τίτλου για τις δύο βασικές κατηγορίες.

450ΜΧ


Όπως λέγαμε και στον προηγούμενο αγώνα στην Unadilla, ο Ken Roczen (Suzuki) θα έπρεπε κυριολεκτικά να προσπαθήσει πολύ για να χάσει αυτόν τον τίτλο. Στο Budds Creek της πολιτείας του Maryland ο Roczen έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή προσπάθησε από την αρχή να κλείσει και μαθηματικά τον τίτλο – όπερ και εγένετο!

Με δύο νίκες στα ισάριθμα σκέλη του αγώνα ο αναβάτης της Suzuki διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά του από τον βασικό του διώκτη, Eli Tomac (Kawasaki), και απλά καθάρισε το θέμα τίτλου.

Ο Tomac με τη σειρά του είχε ένα δύσκολο πρώτο σκέλος που τον περιόρισε στην έκτη θέση και έκανε ακόμη πιο δύσκολο το (ήδη σχεδόν αδύνατο) έργο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Η δεύτερη θέση του στο δεύτερο αγώνα απλώς επιβεβαίωσε πως ο Roczen ήταν απλά ακαταμάχητος φέτος – απόντος του τραυματία Ryan Dungey βεβαίως βεβαίως...

Στην συνολική κατάταξη του αγώνα ο Roczen φυσικά κέρδισε με δύο νίκες, δεύτερος ήρθε ο Justin Barcia (Yamaha) και τρίτος ο Tomac.

250ΜΧ


Στην κατηγορία των 250 κυβικών θεωρητικά υπήρχε λιγότερο δράμα συγκριτικά με τα 450, καθώς ο Cooper Webb (Yamaha) ερχόταν με μια διαφορά 81 βαθμών από τον δεύτερο Joey Savatgy (Kawasaki).

Παρόλα αυτά ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας περιέπλεξε προσωρινά τα πράγματα καθώς ένα μελέ κάμποσων αναβατών στην εκκίνηση έφερε τον Webb στην 26η θέση. Με μια υπεράνθρωπη προσπάθεια αυτός κατάφερε να σκαρφαλώσει ως την έκτη θέση στον τερματισμό, την ώρα που ο Savatgy τερμάτισε τρίτος, με τη νίκη στα χέρια του Alex Martin (Yamaha). Το αποτέλεσμα αυτό ωστόσο δεν έκλεισε και μαθηματικά τον τίτλο.

Η επιβεβαίωση μέσω των αριθμών ήρθε στον δεύτερο αγώνα, όπου ο Webb τερμάτισε τρίτος, με τον Savatgy να κάνει άλλον έναν καταστροφικό αγώνα στην 34η θέση. Στο σκέλος αυτό νικητής ήταν ο Jach Osborne (Husqvarna), ενώ και ο Alex Martin περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Αυτό σήμανε την οριστική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Cooper Webb.

Για την ιστορία, ο Osborne πήρε την πρώτη του νίκη σε αγώνα στο Budds Creek, με δεύτερο τον Alex Martin και τρίτο τον Austin Forkner (Kawasaki).

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 23:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon