.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 16:01

AMA Pro Motocross, 10ος αγώνας, Unadilla

 

Roczen για κούπα

 

Ο τρίτος αγώνας πριν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν του Αμερικανικού ΜΧ έφερε άλλη μια διπλή επικράτηση για τον Ken Roczen, ο οποίος πλέον θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να χάσει τον τίτλο.

450ΜΧ


Δίχως το αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα Ryan Dungey (KTM), ο Ken Roczen με τη Suzuki του έχει επικρατήσει κατά κράτος του ανταγωνισμού και βαδίζει ολοταχώς για τον τίτλο της μεγάλης κατηγορίας.

Στην Unadilla της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Roczen συνέχισε τον καλπασμό του με δύο νίκες σε ισάριθμα σκέλη, μπροστά από τον Marvin Musquin (KTM) και τον Eli Tomac (Kawasaki) που συμπλήρωσαν το βάθρο.

Με δύο αγώνες να απομένουν στο πρόγραμμα (20 και 27 Αυγούστου) ο Roczen έχει χτίσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας εύρους 63 βαθμών στη βαθμολογία από τον δεύτερο Tomac, με τον Musquin να ακολουθεί από μεγάλη απόσταση 96 βαθμών.

250ΜΧ


Ο Cooper Webb (Yamaha) συνεχίζει ακάθεκτος προς τον τίτλο των 250 κυβικών με μια ακόμη διπλή νίκη στην Unadilla.

Ο βασικός του διώκτης στο πρωτάθλημα, Joey Savatgy (Kawasaki) πάλεψε στον πρώτο αγώνα όπου τερμάτισε δεύτερος, ωστόσο το επόμενο σκέλος ήταν καταστροφικό γι’ αυτόν και με μια 33η θέση τον καταδίκασε στη 10η της συνολικής κατάταξης του αγώνα.

Δεύτερος στην Unadilla στο σύνολο αναδείχθηκε ο Aaron Plessinger (Yamaha) και τρίτος ο Austin Forkner (Kawasaki).

Στην κατάταξη ο Webb δε βλέπει αντίπαλο πλέον με μια άνεση 81 βαθμών και δύο αγώνες να απομένουν. Ο Savatgy χαιρέτησε στην Unadilla σχεδόν κάθε ελπίδα για τίτλο και πλέον δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση της κατάταξης με τους αδελφούς Martin, όπου ισοβαθμεί με τον Alex και έχει τον Jeremy μόλις 20 βαθμούς πιο πίσω.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 15:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon