.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2015/ama_motocross/
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 22:41

AMA Motocross 2015, 6ος αγώνας, Budds Creek

 

Φεστιβάλ λάσπης

 

 

Φωτό:vurb

Κοντά στην αμερικανική πρωτεύουσα της Washington, στην πίστα του Budds Creek, πραγματοποιήθηκε ο 6ος αγώνας σε εξαιρετικα δύσκολες και λασπώδεις συνθήκες.
Η βροχή έφερε τα πάνω κάτω και λίγο έλειψε να ακυρωθεί το δεύτερο σκέλος των 450, αφού οι προειδοποιήσεις για τυφώνα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δεύτερο σκέλος των 250, έκαναν τον περισσότερο κόσμο να αποχωρήσει και τους διοργανωτές να μην ξέρουν τι να αποφασίσουν. Τελικά η καταιγίδα υποχώρησε και με καθυστέρηση δύο ωρών ολοκληρώθηκε η αγωνιστική ημέρα, που όπως πάντα υπό τέτοιες συνθήκες επεφύλασσε αρκετές ανατροπές. Κάπως έτσι νικητής στα 450 για πρώτη φορά φέτος ήταν ο Justin Barcia, ενώ στα 250 μετά από δύο επεισοδιακά σκέλη ο Marvin Musquin κατάφερε να κερδίσει ξανά.

450 – Barcia ο άρχοντας της λάσπης


Στο πρώτο σκέλος ο Ryan Dungey (ΚΤΜ) εφάρμοσε άψογα τον βασικό κανόνα σε λασπερούς αγώνες: στρίψε πρώτος στην εκκίνηση και οδήγησε μπροστά κάθε γύρο μέχρι το τέλος! Χωρίς να εμπλακεί σε λασπομαχίες πήρε μία άνετη νίκη, ελαττώνοντας μάλιστα τον ρυθμό του λίγο πριν το φινάλε. Από εκεί και πίσω όμως η κατάσταση δεν ήταν τόσο απλή για τους υπόλοιπους. Αρχικά ο Ken Roczen (SUZUKI) βρέθηκε δεύτερος περνώντας τον Christophe Pourcel (HUSQVARNA) αλλά εξαιτίας μίας ίωσης (τίποτα δεν πάει καλά φέτος για τον περυσινό πρωταθλητή!) δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό του. Έτσι ο Pourcel τον ξαναπέρασε και πήρε τη δεύτερη θέση. Για μεγάλο μέρος του αγώνα ο Justin Barcia (YAMAHA) καθώς και ο Blake Baggett (SUZUKI) πίεζαν τον Pourcel αλλά ο Γάλλος αναβάτης δεν λύγισε και κρατήθηκε δεύτερος. Ο Barcia τερμάτισε τρίτος με τον Baggett να ακολουθεί τέταρτος και τον Roczen τελικά να πέφτει στην πέμπτη θέση.

Το δεύτερο σκέλος, όπως αναφέραμε, ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο ωρών σε μία πίστα βούρκο. Ο Ryan Dungey ακριβώς σε ένα άλμα μετά την εκκίνηση δεν μπόρεσε να μαζέψει τη φόρα που έπρεπε με αποτέλεσμα να μην το «καθαρίσει» και να πέσει. Ευτυχώς γλύτωσε τον τραυματισμό και από την τελευταία θέση μπόρεσε να τερματίσει 12ος. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι παρά τον άσχημο αυτό τερματισμό του, η βαθμολογική του υπεροχή έναντι του Roczen παρέμεινε στους 37 πόντους, ακριβώς όσους είχαν από τον προηγούμενο αγώνα, μιας και ο Roczen δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και τερμάτισε τέταρτος.
Ο Justin Barcia όμως έδειξε τις ικανότητές του στην λάσπη και πανευτυχής πήρε τη νίκη στο σκέλος και την πρώτη του overall. Ήταν σίγουρα μία φοβερή επιτυχία για αυτόν και την ομάδα του JGR Yamaha, αφού όλοι είχαν υψηλές προσδοκίες από την αρχή του SX το 2015, οι οποίες δεν είχαν επαληθευτεί. Δεύτερος στο σκέλος και τρίτος overall ήρθε ο Blake Baggett, κάνοντας επίσης έναν από τους καλύτερους του αγώνες στην μεγάλη κατηγορία. Μία τρίτη θέση ήταν αρκετή για τον Γάλλο αναβάτη Christophe Pourcel για να πάρει την δεύτερη overall.

250 – Αυξάνει τη διαφορά ο Musquin 


Στο πρώτο σκέλος ο Marvin Musquin (KTM) είχε μία στενή επαφή με τον Adam Cianciarulo (KAWASAKI) με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο αναβάτες. Εμφανώς ενοχλημένος ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Musquin τερμάτισε έβδομος. Εν τω μεταξύ ο Alex Martin (YAMAHA) με την αυτοπεποίθησή του στα ύψη οδηγούσε τον αγώνα μέχρι που ο αδερφός του Jeremy Martin (Yamaha) τον πέρασε. Ο Alex Martin αναγκάστηκε να πετάξει τη μάσκα του λόγω της λάσπης και ήταν σίγουρος ότι θα έχανε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του νίκη. Όμως λίγο πριν το τέλος ο Jeremy Martin έκανε το λάθος, έσβησε η μοτοσυκλέτα του και έτσι ο Alex κατάφερε να κερδίσει απορημένος με αυτή την έκβαση του αγώνα. Ο Jeremy ήρθε δεύτερος και τρίτος ο Zach Osborne.
Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση ήταν καλύτερη για τον Musquin, ο οποίος από την αρχή άσκησε έντονη πίεση στον Cianciarulo για την πρώτη θέση μέχρι που ο τελευταίος είχε μία μικρή πτώση. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη στον Musquin, ο οποίος παρά την έβδομη θέση στο πρώτο σκέλος πήρε την πρωτιά overall και αύξησε στους 10 βαθμούς την διαφορά του από τον Jeremy Martin.

Μιλώντας για τους Martin, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα ξανά στα αδέρφια που έδιναν μάχη για την έκτη θέση. Ο Jeremy ήταν μπροστά και ο Alex ακολουθούσε στην έβδομη. Προσπαθούσε να περάσει γιατί έτσι θα κέρδιζε τον αγώνα overall αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και με την έβδομη θέση ήρθε δεύτερος overall. Ο Joey Savatgy έκανε την έκπληξη και με μία 4η και μία 3η θέση ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου!

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 22:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon