.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2015/ama_motocross/
Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 23:01

AMA Motocross 2015, 7ος αγώνας, Red Bud

 

Εθνική γιορτή και Motocross!

 

 

 Φωτό: Vurb

Ο αγώνας στην πίστα του Red Bud, τα τελευταία χρόνια γίνεται παραδοσιακά πάντα κοντά στην ημερομηνία της 4ης Ιουλίου, δηλαδή της μεγαλύτερης γιορτής των Η.Π.Α. Φέτος έτυχε να πραγματοποιηθεί ακριβώς την 4η Ιουλίου, οπότε οι θεατές έσπευσαν κατά χιλιάδες σε μία έκρηξη εθνικής υπερηφάνιας όπου όλα στην πίστα ήταν σε αποχρώσεις κόκκινου-γαλάζιου-λευκού! Πέρα από αυτά όμως έγιναν και εκπληκτικοί αγώνες. Ο Justin Barcia πήρε φόρα και κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο αγώνα του, ενώ στα 250 ο Jeremy Martin επανέκαμψε και πήρε τα ηνία από τον Marvin Musquin.

450 – Δύο στη σειρά ο Barcia


Στο πρώτο σκέλος ο Justin Barcia (Yamaha) έκανε εκπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε γρήγορα μπροστά. Ο Ryan Dungey (KTM) βρέθηκε να τον ακολουθεί σχεδόν για το πρώτο μισό του αγώνα, μέχρι να κάνει την κίνησή του και να περάσει πρώτος. Ο Barcia όμως δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να παλεύει αλλά στο τέλος ο Dungey έκανε μία μικρή διαφορά ασφαλείας που του χάρισε τη νίκη. Ο Barcia τερμάτισε τελικά δεύτερος αλλά το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε μόλις τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Dungey, γεγονός που έδειξε ότι βρίσκεται πλέον σε πολύ καλή φόρμα. Ο Ken Roczen (Suzuki) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων και αρκέστηκε στην τρίτη θέση, χάνοντας και άλλους βαθμούς από τον Dungey. Οι Brock Tickle (Suzuki) και Weston Peick (Yamaha) συμπλήρωσαν την πεντάδα.

Στο δεύτερο σκέλος είχαμε μία επανάληψη με τον Barcia να φεύγει ξανά πρώτος. Ο Dungey επίσης βρέθηκε ξανά δεύτερος στον τροχό του αλλά από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε διαφορετική τροπή. Όσο περνούσαν οι γύροι, οι δύο αυτοί αναβάτες έφτασαν να γυρνούν σε ένα καταιγιστικό ρυθμό. Ο Barcia τα έδινε όλα για να κρατηθεί μπροστά, όπως επίσης και ο Dungey στην προσπάθεια να τον περάσει. Μερικά λάθη όμως δεν του επέτρεψαν να το κάνει και ως αποτέλεσμα ο Barcia πήρε τη νίκη στο σκέλος και overall! Ο Dungey έμεινε δεύτερος αλλά αύξησε και άλλο την διαφορά του στη βαθμολογία από τον Ken Roczen στους 44 βαθμούς. Ο Roczen και σε αυτό το σκέλος τερμάτισε τρίτος. Ο Cristophe Pourcel (Husqvarna) τα πήγε πολύ καλύτερα φτάνοντας στην τεταρτη θέση.

250 – Πήρε ξανά τα ηνία ο Jeremy Martin


Με φοβερό ενδιαφέρον συνεχίστηκε το πρωτάθλημα στα 250! Ο Cooper Webb (Yamaha) επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του από τον δεύτερο αγωνα της χρονιάς και έδειξε πιο ετοιμοπόλεμος από ποτέ. Μάλιστα έφτασε να διεκδικεί τη νίκη στο πρώτο σκέλος αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος στον τελευταίο γύρο που έδωσε τη δυνατότητα στον Jeremy Martin να τον περάσει και να του κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια. Πολύ δυνατός εμφανίστηκε και ο Zach Osborne (Husqvarna), ο οποίος τερμάτισε τρίτος. Ο Marvin Musquin (KTM) τα βρήκε σκούρα και ήρθε τέταρτος χάνοντας επτά βαθμούς από τον Jeremy Martin.

Στο δεύτερο σκέλος είχαμε μία παρόμοια εικόνα με τον Cooper Webb να φτάνει στον τελευταίο γύρο οδηγώντας τον αγώνα και τον Jeremy Martin με τον Christian Craig πίσω του. Ο Webb έκανε πάλι λάθος με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να πέσει και ο Jeremy Martin άρπαξε ξανά την ευκαιρία για να πάρει ακόμα μία νίκη, η οποία σε συνδυασμό με την 6η θέση του Musquin τον έβαλε ξανά στην κεφαλή της βαθμολογίας.

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2015/ama_motocross/{/gallery}

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 23:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon