.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2015/ama_motocross/
Κατηγορία AMA Motocross
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 10:28

AMA MX 2015, 8ος αγώνας, Spring Creek

 

Αυξάνουν την διαφορά οι πρωτοπόροι

 

 

Φωτό:vurb

Στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, στο Millville της Minnesota, τόσο ο Ryan Dungey στα 450, όσο και ο Jeremy Martin στα 250 αύξησαν την βαθμολογική του διαφορά από τον ανταγωνισμό. Ο Dungey από την μία ήταν απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα παίρνοντας δύο πρωτιές, ενώ ο Martin έχασε τη νίκη overall από τον Cooper Webb, αλλά ο κύριος ανταγωνιστής του για το πρωτάθλημα, Marvin Musquin, έμεινε πιο πίσω.

450 – Άπιαστος ο Dungey

Στο πρώτο σκέλος την εκκίνηση πήρε για ακόμα μία φορά ο Justin Barcia (Yamaha), ο οποίος ερχόταν με φόρα από τις δύο προηγούμενες νίκες του. Όμως γρήγορα ένα λάθος που έκανε τον οδήγησε σε πτώση και έδωσε την ευκαιρία στον Dungey (KTM) να περάσει μπροστά. Η κατάσταση στην πρώτη τριάδα σταθεροποιήθηκε με τον Dungey μπροστά, τον Barcia δεύτερο και τον Ken Roczen (KTM) τρίτο. Για όλη τη διάρκεια του σκέλους αυτοί οι τρεις είχαν καταιγιστικό ρυθμό αλλά κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει τον άλλο και τερμάτισαν τελικά ακριβώς με αυτή τη σειρά. Τέταρτος τερμάτισε ο Blake Baggett (Suzuki) μετά από μία ωραία μάχη με τον Broc Tickle (Suzuki).

Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia έστριψε ξανά πρώτος (!) και αυτή τη φορά έδειξε πιο αποφασισμένος να παλέψει για τη νίκη. Φαινόταν ότι ήλεγχε τον αγώνα αλλά μετά από τους πρώτους γύρους ο Dungey έπιασε ταχύτερο ρυθμό, τον πλησίασε και αφού τον πέρασε έκανε διαφορά ασφαλείας. Ο Dungey ήταν ελαφρώς ταχύτερος τόσο ώστε να πάρει ακόμα μία νίκη και να αφήσει δεύτερο τον Barcia. Ο Roczen φαινόταν ότι θα τερμάτιζε τρίτος αλλά ο Baggett είχε διαφορετική άποψη. Έκανε την επίθεσή του προς το φινάλε και άφησε τον περυσινό πρωταθλητή στην 4η θέση να χάνει πλέον 56 βαθμούς από τον Dungey για τον φετινό τίτλο.

250 – Η επιστροφή του Webb


Η πίστα του Spring Creek ανήκει στους γονείς Martin! Οπότε δεν είναι υπερβολή όταν λένε ότι τα δύο αδέλφια Jeremy και Alex όταν τρέχουν σε αυτό τον αγώνα είναι σα να βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού τους!

Στο πρώτο σκέλος ο Musquin (KTM) βρέθηκε μπροστά γρήγορα αλλά έκανε ένα λάθος σε μία στροφή και κόλλησε την μπροστινή του ρόδα στην λάσπη. Μέχρι να ξεκολλήσει την μοτοσικλέτα του είχε χάσει πολλές θέσεις και μόλις που μπόρεσε να τερματίσει τελικά όγδοος. Ο Cooper Webb (Yamaha) από την άλλη επέστρεψε στις νίκες αφήνοντας δεύτερο τον Joey Savatgy. Ο Jeremy Martin έμεινε από συμπλέκτη και έτσι δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Webb, μένοντας τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο αδερφός του Alex.

Στο δεύτερο σκέλος ο Jeremy Martin εμφανώς πεισμωμένος διέλυσε τον ανταγωνισμό παίρνοντας μία άνετη νίκη και δείχνοντας ότι αν δεν είχε το πρόβλημα στο πρώτο σκέλος τότε θα ήταν αυτός ο νικητής overall. Ο Webb αρκέστηκε στη δεύτερη θεση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει τη νίκη σε αυτό τον αγώνα. Ο Musquin πάλι δεν τα πήγε καλά και είδε τον Martin να αυξάνει την διαφορά του στους 19 βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 10:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Motocross 2015, 7ος αγώνας, Red Bud AMA MX 2015, 9ος αγώνας, Washougal »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon