.
Κατηγορία AMA Motocross
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 09:51

AMA Motocross 2015, 5ος αγώνας, High Point

 

Ο Roczen επέστρεψε

 

 

Στην σκληρή επιφάνεια με αρκετές πέτρες της πίστας στο High Point ο Ryan Dungey βρέθηκε με μία αξιοσημείωτη βαθμολογική διαφορά στο πρωτάθλημα. Μετά τον τραυματισμό του Eli Tomac, ο οποίος είχε σαρώσει τις νίκες στους πρώτους αγώνες, αλλά και τα προβλήματα με ένα τραυματισμό στην μέση του περυσινού πρωταθλητή Ken Roczen, ο Ryan Dungey ουσιαστικά είχε μείνει χωρίς αντίπαλο. Η κατάσταση όμως άλλαξε στον 5ο αγώνα, αφού ο Ken Roczen κατάφερε επιτέλους να επανέλθει εντελώς σε αγωνιστική φόρμα και πήρε την πρώτη του overall νίκη της χρονιάς. Βέβαια ισοβάθμισε με τον Ryan Dungey και δεν κατάφερε να «κόψει» βαθμούς, αλλά λόγω του ότι ήταν νικητής του δεύτερου σκέλους, ανακηρύχθηκε και νικητής του αγώνα.

450 – Ισοβαθμία για Roczen και Dungey


Στην αρχή του πρώτου σκέλους την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Cristophe Pourcel (Husqvarna), ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Αμερική συμμετέχει στην κατηγορία των 450. Έχοντας πετύχει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά ξεκίνησε πολύ δυνατά και είχε μία έντονη μάχη με τον Justin Barcia (Yamaha) για την πρώτη θέση. O Ryan Dungey (ΚΤΜ) δεν έκανε πολύ καλή εκκίνηση, αλλά μέσα στους 5 πρώτους γύρους, οδηγώντας εκπληκτικά, κατάφερε να περάσει τους πάντες και να βρεθεί στην πρώτη θέση. Ο Pourcel ακολουθούσε από απόσταση δεύτερος, αφού ο Barcia είχε μία μικρή πτώση που τον άφησε πιο πίσω. Ο Ken Roczen (Suzuki) προσπαθούσε για πολύ μεγάλο κομμάτι του σκέλους να περάσει στην δεύτερη θέση τον Pourcel, αλλά ο Γάλλος έκανε εκπληκτικό αγώνα και τον δυσκόλευε. Όταν τελικά τα κατάφερε, ο Dungey είχε φύγει πολύ μπροστά οδεύοντας με άνεση στη νίκη και έτσι ο Roczen δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από την δεύτερη θέση.

Ο Pourcel τερμάτισε τελικά τρίτος, μπροστά από τον rookie στα 450 Jason Anderson (Husqvarna), ο οποίος φέτος εκτός από το SX τα πηγαίνει εξαιρετικά και στο MX. Ο Barcia τελικά, παρά την πτώση του, μπόρεσε να σκαρφαλώσει ξανά μέχρι την πέμπτη θέση.
Στο δεύτερο σκέλος ο Pourcel έκανε ξανά εκπληκτική εκκίνηση αλλά αυτή τη φορά ο Roczen δεν έχασε χρόνο και τον πέρασε γρήγορα. Ο Dungey για ακόμα μία φορά χρειάστηκε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στους πρώτους γύρους για να βρεθεί τελικά πίσω από τον Roczen και από εκείνη τη στιγμή οι δύο αναβάτες άρχισαν να πιέζουν τόσο πολύ που γυρνούσαν σχεδόν 3 δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερα από όλους τους υπόλοιπους! Εκεί που ο Roczen φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα ξαφνικά ο Dungey βρισκόταν στον τροχό του. Αυτό το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος σχεδόν, όταν και ο Dungey έχασε πολύτιμο χρόνο με κάποιους αναβάτες που ντουμπλάριζε, με αποτέλεσμα να κερδίσει ο Roczen το δεύτερο σκέλος, αλλά να φύγει με ίδιους βαθμούς με τον Dungey. Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα είναι στα χέρια του Dungey να το κερδίσει ή να το χάσει, αλλά τουλάχιστον στους επόμενους αγώνες θα απολαύσουμε μάχες μεταξύ των δύο αυτών, όπως και πέρυσι.
Την τρίτη θέση στο σκέλος, αλλά και overall, πήρε ο Anderson αφήνοντας τον Pourcel για λίγο εκτός βάθρου.

250 – The Martin Brothers


Μπορεί ο Marvin Musquin (KTM) να έφυγε με δύο νίκες από το High Point και να πήρε ξανά την πρωτοπορία στην βαθμολογία, σίγουρα όμως όλοι μιλούσαν για τους αδερφούς Martin, τον Jeremy δηλαδή και τον Alex, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα μπορούν να καυχηθούν ότι αυτή τη στιγμή είναι τα πιο γρήγορα αδέρφια στον χώρο του Motocross!
Το πρώτο σκέλος ξεκίνησε με τον Musquin να βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τον περυσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Jeremy Martin (Yamaha). Η πίστα όμως φαίνεται ότι βόλεψε αρκετά τους ευρωπαίους αναβάτες και έτσι ο Musquin σιγά σιγά έχτισε διαφορά ασφαλείας στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί ανενόχλητος μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Αντίθετα ο Jeremy Martin έκανε πολύ άσχημη εκκίνηση και έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση. Πάλεψε για την τρίτη θέση με τον αδερφό του Alex (ο οποίος εξασφάλισε μόλις μία θέση για του χρόνου στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha) αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. Δεύτερος τερμάτισε ο Adam Ciancarulo (Kawasaki), ο οποίος τον τελευταίο αρκετό καιρό έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από συνεχόμενους τραυματισμούς.

Στο δεύτερο σκέλος ο Musquin έκανε πάλι ένα εξαιρετικό αγώνα τερματίζοντας ξανά πρώτος και παίρνοντας έτσι το κόκκινο number plate από τον Jeremy Martin, ο οποίος πέρασε την γραμμή της εκκίνησης 19ος! Από εκεί και πέρα τα έδωσε όλα ξανά μέχρι την τέταρτη θέση, την οποία αυτή τη φορά κατάφερε να πάρει από τον αδερφό του Alex. Κάπως έτσι ο Jeremy πήρε την τρίτη θέση overall και ο Alex την τέταρτη. Ο Ciancarulo δεν μπόρεσε να επαναλάβει την καλή εμφάνιση του πρώτου σκέλους και μετά από μία πολύ άσχημη εκκίνηση, κατάφερε μόλις να τερματίσει 12ος. Δεύτερος στο σκέλος και overall ήρθε ο Zach Osborne (Husqvarna).

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 09:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon