.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 08:40

ΑΜΑ Motocross 2013, 11ος αγώνας, Utah

 

Πρωταθλητής 250 ο Tomac

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Καθολικός και απόλυτος πάλι ο Villopoto στα 450, με σημάδια βελτίωσης από τον Canard ενώ στα 250, ο Tomac πήρε μαθηματικά το πρωτάθλημα σε ένα δραματικό αγώνα με πολύ αέρα και σκόνη. Όλα αυτά στην Utah.

450 - Βάθρα σε επανάληψη


Ο Ryan Villopoto τα πήρε πάλι όλα και έφυγε στο πρώτο σκέλος του αγώνα στην Utah καθώς αφού πήρε την Holeshot, πήρε μια άνετη νίκη 26’’ μπροστά από τον 2ο Ryan Dungey, επισφραγίζοντας τον 2ο τίτλο του στα 450. Το καρέ του βάθρου συμπλήρωσε ο Trey Canard με μια αρκετά καλή εμφάνιση μετά τις πτώσεις στην Unadilla. Καλά τα πήγε και ο Tyla Rattray τερματίζοντας στην 4η θέση αφού πέρασε τον Weston Peick. O Justin Brayton ακολούθησε με τους Sipes, Weimer, Goerke και Stewart (Malcom) να κλείνουν την 10άδα.
Και αποδεικνύοντας πως η κορυφή δεν είναι τυχαία, ο Villopoto ξαναχτύπησε την πρωτιά και στο 2ο σκέλος. Κατά τα άλλα το βάθρο συμπληρώθηκε σαν επανάληψη του πρώτου με τους Dungey και Canard να παίρνουν 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ο Justin Barcia ακολούθησε ενώ ο Weston Peick επανέλαβε την 5η θέση του 1ου σκέλους. Ο ομόσταυλος του Villopoto, Jake Weimer πήρε την 6η θέση και την κορυφαία 10άδα έκλεισαν οι Brayton, Nicoletti, Short και LaMay.

250 – “Κούμπωσε” στον Tomac o τίτλος

Μια κακή αρχή δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει τον Eli Tomac από μία ακόμα νίκη, αφήνοντας επιδεικτικά πίσω του τους Blake Bagget και Adam Cianciarulo. Επίσης άσχημα ξεκίνησε και ο Ken Roczen που τελικά τερμάτισε 4ος μπροστά από τον Marvin Musquin. O Osborne πέρασε 6ος την γραμμή του τερματισμού ακολουθούμενος από τους Webb, Durham, Bogle και Ηill.
To 2ο σκέλος στα 250 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματικό με τον Tomac να βγαίνει νικητής στο νήμα. Αρχικά προηγήθηκε ο Roczen μα τρία λεπτά από το τέλος του σκέλους όλα άλλαξαν: Ο Tomac πήρε τη νίκη όταν ο Bagget μπήκε στο παιχνίδι παίρνοντας την 2η θέση και αφήνοντας 3ο τον Roczen, αφήνοντας ταυτόχρονα και μαθηματικά τον τίτλο στον Tomac. O Justin Bogle ακολούθησε μεταφράζοντας την Holeshot σε μια 4η θέση έχοντας από κοντά του τον Darryn Durham στην 5η θέση. Από τους “νέους” ξεχώρισε ο Jeremy Martin στην 6η θέση μπροστά από τον Cooper Webb που έκανε το 7-7 και στα 2 σκέλη. Την 10άδα έκλεισαν οι Musquin, Cianciarulo και Osborne.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 22:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon