.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 20:55

ΑΜΑ Motocross 2013, 12ος αγώνας, Lake Elsinore

 

Αυλαία με νίκη

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Τα πράγματα ήταν απλά στην αυλαία της φετινής σεζόν με πρωταγωνιστή στα 450 τον Ryan Villopoto, με τους αριθμούς να τα λένε όλα με 18 στα 24 σκέλη φέτος να έχουν πρώτο το όνομα του. Στα 250 οι Roczen και Tomac κυριάρχησαν, με τον Tomac «μόνο του» στην κορυφή και έναν Blake Bagget να βλέπει ένα 2014 με πολλές προοπτικές τίτλου.

450 - Απλά πράγματα για τον Villopoto


Αυτός που ανέλαβε να δυσκολέψει τη ζωή του Villopoto στο 1ο σκέλος ήταν ο Josh Grant ο οποίος υπήρξε και ταχύτερος όλων στις ελεύθερες δοκιμές. Όμως από νωρίς ο Villopoto έκανε τις απαραίτητες προσπεράσεις και δεν άργησε να βρεθεί 2ος πίσω από τον Grant για να τον περάσει 10’ λεπτά μετά εξαιτίας λάθους του Grant. To λάθος αυτό επέτρεψε και στον Ryan Dungey να πλησιάσει και να περάσει τον Grant αφήνοντας τον 3ο. Μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο Bret Metcalfe που αν και ξεκίνησε καλά τον πέρασαν οι Canard, Barcia, Short, Rattray, Weimer και Stewart (που τερμάτισαν με αυτή την σειρά), αφήνοντας τον 10ο.
Και το 2ο σκέλος άρχισε όπως τέλειωσε το πρώτο, με τον Ryan Villopoto που απλά χρειάστηκε να περάσει τον Justin Brayton (που πήρε και την Holeshot). Έτσι, ο Villopoto πήρε 8 από τις 12 γενικές με νίκες στα 18 από τα 24 σκέλη της φετινής σεζόν. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Ryan Dungey, μια μικρή δικαίωση ίσως, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ αφού έχασε την σεζόν του 2012 λόγω τραυματισμού. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Justin Barcia 24’’ πίσω από τον Dungey. Ακολούθησε στην 4η θέση ο Jake Weimer με την θέση αυτή να είναι από τις καλύτερες του, μπροστά από τον Μike Alessi. 6ος τερμάτισε ο Tyla Rattray με πίσω του τον βετεράνο Weston Peick. Την 10άδα έκλεισαν οι Metcalfe, Brayton και Canard.

250 - Κλείνει το μάτι στο 2014 ο Blake Bagget

Εδώ μπορεί ο Zach Osborne να πήρε την Holeshot, αλλά αυτός που πέρασε μπροστά ήταν ο Ken Roczen και μάλιστα δεν τον έφτασε και κανείς νικώντας με συνολική διαφορά από τον 2ο Eli Tomac στα 11’’, ο οποίος έκανε πολλά λάθη, φτάνοντας στο σημείο να βγει και εκτός πίστας, στην προσπάθεια του να περάσει τον Jeremy Martin που τερμάτισε 3ος. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Cooper Webb, μπροστά από τον Zach Osborne. Η 10άδα έκλεισε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις με τους Hahn, Cunningham, Bogle, Musquin και Seely.

Το 2ο σκέλος βρήκε τον Eli Tomac νικητή και πίσω του τον Blake Bagget (κανονικά τερμάτισε 1ος αλλά οι αγωνοδίκες του επέβαλλαν ποινή μιας θέσης κάτω, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε κόκκινη σημαία, που εκείνος έπειτα δήλωσε πως δεν είδε). Μας υπενθύμισε όμως πως αφού του χρόνου οι Tomac και Roczen ανεβαίνουν στα 450, εκείνος θα είναι ο επόμενος βασικός διεκδικητής του τίτλου. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Cooper Webb μετά από μάχη που έδωσε με τον Jason Anderson (που τελικά έπεσε και δεν συνέχισε). Ο Zach Osborne πήρε την Holeshot αλλά και την 4η θέση μετά από σκαμπανεβάσματα μέχρι και την 6η θέση. Ακολούθησε ο Jeremy Martin και o Wil Hahn ενώ ο Ken Roczen τερμάτισε μόλις 7ος καθώς έπεσε και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Την 10άδα έκλεισαν οι Justin Hill, Martin Davalos (επίσης με την ποινή του Bagget) και Marvin Musquin.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 21:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon