.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 08:39

ΑΜΑ Μοtocross 2013, 10ος αγώνας, Unadilla

 

Επιστροφή Villopoto


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Επιστροφή Villopoto στα 450 και βαθμολογική απομάκρυνση για τον Tomac στα 250, με φόντο την τρομακτική σύγκρουση στους «μεγάλους» και την μάχη που δικαίωσε τους θεατές στα 250 μεταξύ Tomac και Roczen..

450 - Το comeback του Villopoto


Ο Ryan Villopoto ξαναβρήκε τον εαυτό του μετά από τον χειρότερο φετινό του αγώνα στο Spring Creek, με τα χώματα της Unadilla να το βρίσκουν ταχύτατο, 20’’ μπροστά από τον Dungey με την Holeshot επίσης να μην γλιτώνει από τα χέρια του. Ο Ryan Dungey προσπάθησε να ανταποκριθεί στον φρενήρη ρυθμό του Villopoto και έτσι αρκέστηκε στην 2η θέση με πίσω του τον James Stewart να συμπληρώνει το βάθρο οποίος στο 2ο μισό της φετινής σεζόν δείχνει σημάδια σταθερής ανάκαμψης επιστρέφοντας στο βάθρο. Παρά την καλή εκκίνηση του, ο Justin Barcia τερμάτισε 4ος, μπροστά από τους Josh Grant και Andrew Short. O ομόσταυλος του Short, Justin Brayton ακολούθησε στην 7η θέση εν΄ψ δεν ξεκουράστηκε στο κενό σαββατοκύριακο που μεσολάβησε τρέχοντας και στα X Games παίρνοντας το χρυσό και εκτοπίζοντας τον Chad Reed. Την 10άδα έκλεισαν οι Tickle, Weimer και Μetcalfe.
To 2o σκέλος δεν άλλαξε και πολύ καθώς ο Villopoto ξαναπήρε την Holeshot και πάλι μην τον είδατε, τερματίζοντας 13’’ μπροστά από τον Justin Barcia με τον Jake Weimer να συμπληρώνει το βάθρο και τον Ryan Dungey να μένει εκτός βάθρου στην 4η θέση. Ο Josh Grant ήταν εκείνος που πήρε και πάλι την 5η θέση με πίσω του τον Brett Metcalfe ο οποίος ανέκαμψε από την 10η θέση του 1ου σκέλους. Ακολούθησε ο Andrew Short με τους Tickle, nicoletti και Canada να κλείνουν την 10άδα. Highlight του 2ου σκέλους η μεγάλη πτώση στην πρώτη στροφή με πολλούς εμπλεκόμενους όπως οι Alessi, οι αδερφοί Stewart και ο Trey Canard να χάνουν θέσεις ή να αδυνατούν να συνεχίσουν.

250 - Ωραία μάχη στο 2ο σκέλος


Ισοπεδωτικός και ο Tomac με την σειρά του τερμάτισε 19’’ μπροστά από τον 2ο Jeremy Martin, με τον Zach Osborne να συμπληρώνει το βάθρο του πρώτου σκέλους. Από κοντά στο βάθρο αλλά τελικά 4ος τερμάτισε ο Blake Bagget με πίσω του τον Roczen που σταδιακά χάνει τον τίτλο. Ο Wil Hahn αν και πήρε την Holeshot τερμάτισε 6ος μπροστά από τον Kyle Cunningham και ακολούθησε ο Marvin Musquin που παρά την πτώση στο ξεκίνημα ανέβηκε εντός 10άδας. Την 10άδα του πρώτου σκέλους συμπλήρωσαν οι Cole Seely και Justin Bogle.
To 2ο σκέλος και πάλι ήταν κόπια του πρώτου με τον Tomac να πρωταγωνιστεί και τον Roczen να αντιστέκεται όσο μπορεί παίρνοντας την 2η θέση μετά από μια πολυαναμενόμενη μάχη με τον Tomac, και τερματίζοντας τελικά μπροστά από τον Jeremy Martin. Η καλή εκκίνηση βοήθησε τον Justin Bogle να πάρει την 4η θέση μπροστά από τον Βlake Bagget. 6ος τερμάτισε ο Zach Osborne και πίσω του βρέθηκε ο Martin Davalos που πήρε και την Holeshot. Την 10άδα έκλεισαν οι Wil Hahn, ΜMarvin Musquin και Cole Seely.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 22:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon