.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 10:08

AMA Motocross 2013, 9ος αγώνας, Spring Creek

 

Νίκη ο Stewart!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Επιτέλους στο Spring Creek σπάει η παράδοση των «Ryans» και παίρνει τη νίκη και κάποιος άλλος. Και το όνομα αυτού James Stewart.

450 – Σταύρωσε νίκη ο Stewart!!!


Αρχικά επικράτησε συνωστισμός με τον Justin Barcia να παίρνει την Holeshot αλλά μετά από απανωτές προσπεράσεις αυτός που ξεχώρισε ήταν o Stewart εκμεταλλευόμενος γλιστρήματα των μπροστά του αναβατών. Ακολούθησε ο Canard που πίεσε τον Stewart ειδικά στους τελευταίους γύρους, αλλά με την καλή άμυνα του 1ου να τον αφήνει οριακά 2ο με τον Barcia να συμπληρώνει το βάθρο. Στην 4η θέση, μπροστά από τους Dungey και Villopoto, τερμάτισε ο Josh Grant με τους Ryans να κάνουν αρκετά λάθη. Την 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι Andrew Short, Broc Tickle, Jake Weimer και Chad Reed.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα, ο James stewart συνέχισε φορτσάτος παίρνοντας την Holeshot με πίσω του τους Dungey και Grant, με τον 2ο να μένει εκτός αγώνα μετά από πτώση. Εναλλαγές πρωτιάς ακολούθησαν μεταξύ των Stewart και Dungey με τελικό νικητή τον Dungey, ενώ ο Stewart αντιμετώπισε και τον Canard, ο οποίος μετά από επική μάχη κέρδισε την 2η θέση παραμερίζοντας τον Stewart στο 3ο σκαλί του βάθρου. Στην 4η θέση ο Ryan Villopoto, μετά από ένα 2ο κακό ξεκίνημα από την 10η θέση. Ο Villopoto για πρώτη φορά φέτος δεν πήρε βάθρο σε κανένα σκέλος, ενώ σημείωσε πτώσεις και στα 2 σκέλη του αγώνα. Ο Justin Barcia ακολούθησε με πίσω του τον Mike Alessi να διορθώνει την 11η θέση του 1ου σκέλους. Την 10άδα έκλεισαν οι Chad Reed, Andrew Short, Jake Weimer και Broc Tickle.

250 – Eli Tomac o ιπτάμενος

Νικητής εδώ ήταν ο Eli Tomac, που πήρε τη νίκη του 1ου σκέλους αυξάνοντας την βαθμολογική του διαφορά από τον Roczen που έπεσε και δεν κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα του. Ο αγώνας του Tomac δεν ήταν εύκολος καθώς έπρεπε να προσπεράσει πολύ κόσμο μετά από μια κακή εκκίνηση που μεταφράστηκε σε μια 14 θέση. Τελικά όμως φτάνοντας στην κορυφή πέρασε και τον Marvin Musquin (που τελικά τερμάτισε 4ος) , αλλά και τον Jeremy Martin αφήνοντας τον 2ο στον αγώνα της πατρίδας του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jeremy Martin. Τον Μusquin ακολούθησε στην 5η θέση ο Justin Bogle, με τους Blake Bagget, Wil Hahn (Holeshot), Adam Cianciarulo και Darryn Durham να κλείνουν την 10άδα.

Ο Eli Tomac ήταν ασταμάτητος και στο 2ο σκέλος του αγώνα, ξεκινώντας από την 10η θέση πέρασε άπαντες μέχρι την κορυφή. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Ken Roczen, 13’’ πίσω από τον Tomac, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Βlake Bagget. O Marvin Musquin πήρε και πάλι την 4η θέση με τον Jason Anderson να τον ακολουθεί. Την 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι Justin Bogle, Jeremy Martin, Wil Hahn (που ξαναπήρε την Holeshot), Ζach Osborne και Cooper Webb.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 11:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon