.
Κατηγορία Trial Ride
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 10:07

Serres Rally 2012 – 3η μέρα

 

 

Marathon Stage

 

 

anigif

O αγώνας έχει μπει για τα καλά στο πετσί των αναβατών, έπειτα και από την σημερινή μαραθώνια ειδική διαδρομή των 300 χιλιομέτρων! Τέσσερις ορεινοί όγκοι, και πάνω από 20 χιλιόμετρα συνεχούς υψομετρικής διαφοράς, απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού Σερρών, από το Μενοίκιο έως το Άγκιστρο, και από την Φαιά Πέτρα έως το Λαϊλιά!

Δύσκολη μέρα


Δύσκολη και απαιτητική ημέρα, που έφτασε αρκετούς οδηγούς στα όριά τους, διαχώρισε τους γρήγορους και δυνατούς οδηγούς, ενώ οι διαφορές άρχισαν να μεγαλώνουν.
Άτυχος στάθηκε ο Sandro Calesini - KTM 530, που προηγούταν, όταν έμεινε από λάστιχο και καθυστέρησε να επανεκκινήσει. Ήταν όμως η μέρα του Andrea Cosentino - KTM 450 που ευνοήθηκε από την δυσκολία της διαδρομής και κάλυψε λίγη διαφορά από τον έμπειρο Cristian Pastori - Sherco 4.5i.

Από Ελληνικής πλευράς, οι οδηγοί enduro μας άρχισαν να μπαίνουν στο ρυθμό, τερματίζοντας ο Ανδρέας Γκλαβάς με ΚΤΜ 500 3ος και ο Βασίλης Σιαφαρίκας με Honda CRF 250 4ος γενικής! Πρώτος Έλληνας όμως συνολικά παραμένει ο Άγγελος Παντελίδης που έκανε για μια ακόμη φορά εξαιρετικό αγώνα με το παλιό του ΚΤΜ 520!
Καλή μέρα και για τον Μιχάλη Μπισμπιρούλια με Honda CRF 450, κακή όμως για την Τίμη Κυριακοπούλου με Husaberg FE 450 που χτυπήθηκε από ατυχίες – όχι όμως τόσο όσο η αντίπαλός της Patsy Quick με KTM 690 που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από πρησμένο μάτι λόγω τσιμπήματος!!!

Στα μαγευτικά μέρη της Ροδόπης

Στα Quad η μέρα ανήκε στον Γιάννη Γιαννόπουλο Bombardier Can Am 800 μπροστά από τον συμμετέχοντα με GPS Δανιήλ Τσομίδη (Bombardier Can Am 800 επίσης) αφού ο Τάκης Ιωνάς είχε σκασμένο ελαστικό και καθυστέρησε πολύ με το Kawasaki KFX 400. Ο Josef Machacek με το buggy είχε επιτέλους μια καλή μέρα, χωρίς ατυχίες και χασίματα!
Η 4η ημέρα του αγώνα είναι και η μεγαλύτερη, και απλώνεται μέχρι τα μαγευτικά μέρη της Ροδόπης, στο Δάσος του Καράντερε και του Νέστου.
Περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές, την Ορεινή των 50km, την Ροδόπη των 85km και τον Δρόμο του Νερού στο Φαλακρό των 85km επίσης. Κατάληξη του αγώνα θα έχουμε στην Πρωτοτσάνη, για να ξεκουραστούν οι συμμετέχοντες με μια επίσκεψη στην Πανελλήνια Συνάντηση Enduro που γίνεται στην περιοχή.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 10:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Serres Rally 2012 – 2η μέρα Serres Rally 2012 - 4η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon