.
Κατηγορία Trial Ride
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 10:20

Π.Π. Trail Ride 2011 - 2ος αγώνας - Καλάβρυτα

Βροχή, λάσπη… χιόνι, χαλάζι!


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2011 - 2ος Αγώνας Καλάβρυτα 16-17 Απριλίου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2011 άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στα Καλάβρυτα, με έναν αγώνα που θα μείνει βαθιά χαραγμένος τόσο στη μνήμη των αγωνιζόμενων, όσο και των αρκετών θεατών, που παρά το κρύο και τη βροχή ανέβηκαν στα βουνά και στις πλαγιές των Καλαβρύτων, σε μέρη απίθανα κι αγαπημένα, αλλά προπάντων φιλόξενα και «χωματερά»…

Διήμερος αγώνας

O μεγάλος αγώνας των 400 χιλιομέτρων που διοργανώθηκε από το Off Road Team ήταν διήμερος, με το σκέλος του Σαββάτου να ξεκινά στις 12:00 το μεσημέρι υπό βροχή και να οδεύει προς το Σούβαρδο και από εκεί στην Λίμνη Τσιβλού, για να ολοκληρώσει την πρώτη ειδική διαδρομή στο χωριό Καλαμιάς. Στη συνέχεια, μια δύσκολη απλή διαδρομή οδήγησε τους συμμετέχοντες στην Άνω Πορρωβίτσα, στην Άμπελο και μετά στα Βελά, από όπου ξεκίναγε η 2η ειδική διαδρομή! Εν μέσω βροχή και η 2η διαδρομή, ανέβαινε την κορυφογραμμή πάνω από την Ζαρούχλα, για να πέσει στη λίμνη Δόξης και στο Φενεό, να ξανανέβει στην «Τρύπα» και στο Διάσελο του Κυνηγού, για να καταλήξει στα Ζαρέλια και στο Πλανητέρο. Μια ακόμη απλή διαδρομή επέστρεφε τα κουρασμένα πληρώματα στα Καλάβρυτα ενώ το σούρουπο έπεφτε, ώστε να προετοιμαστούν για την επόμενη δύσκολη μέρα…

Κυριακή πρωί, 8 η ώρα, και οι συνθήκες ήταν ακόμη πιο δύσκολες! Τα καιρικά φαινόμενα εντάθηκαν, και η βροχή δεν κόπασε καθόλου, σε όλη την διάρκεια του αγώνα! Έτσι, μετά την απλή διαδρομή, στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής των 155km το κρύο γινόταν βασανιστικό για τους αναβάτες των μοτοσυκλετών, που μετά την Κούτελη και το δάσος με τους Δρυς, είχαν να αντιμετωπίσουν την έντονη χιονόπτωση και το χαλάζι που έπεφτε στα «Καραφλά». Μετά από 150 χιλιόμετρα πραγματικού Τrophy, η οργάνωση αποφάσισε να διακόψει τον αγώνα των μοτοσυκλετών, αφήνοντας όμως τα αυτοκίνητα να συνεχίζουν εν μέσω ομίχλης σε ένα πρωτόγνωρο τερέν, ασπρισμένο από την χοντρή χιονόπτωση, που έκανε την πλοήγηση ακόμη δυσκολότερη και απαιτητική για τα τελευταία 80 χιλιόμετρα ειδικής και τελευταίας απλής!

Αρκετές οι ατυχίες και οι εγκαταλείψεις, αφού ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής ανέβηκε κατακόρυφα! Η γλίτσα, το χιόνι, το κρύο αλλά πάνω από όλα η λάσπη δυσκόλεψε τους πάντες! Η οργάνωση όμως ήταν πανταχού παρούσα, βοηθώντας σε κάθε περίπτωση όπου χρειάστηκε «ξεκόλλημα», επιστρατεύοντας ακόμη και τρακτέρ από τα γύρω χωριά!

Όμως, παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, ειδικά για τους αναβάτες μοτοσυκλετών, όλοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι για «τον καλύτερο αγώνα που έχουν τρέξει», λόγια που αν μη τι άλλο δικαιώνουν τους κόπους του οργανωτή και μαρτυρούν το μέγεθος του εγχειρήματος! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση ωριαία ταχύτητα περιορίστηκε στην καλύτερη περίπτωση στα 28km/h, ενώ έπεσε και στα 10km/h σε ορισμένες περιπτώσεις, μαρτυρώντας την δυσκολία και τις τεχνικές απαιτήσεις της διαδρομής!

Μοτοσυκλέτες

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Τάκης Ιωνάς κυριάρχησε με το Quad του, Kawasaki KFX 400 στην γενική κατάταξη, μπροστά από το Χρίστο Κραστάνσκι με Honda CRF 450 που ήταν και νικητής στους Βετεράνους. Στην 3η θέση της γενικής ήταν ο Κώστας Βλαχάκης (1ος Enduro) με ΚΤΜ EXC 400.

Ακολούθησαν ο νικητής στα On-Off Βασίλης Ψαρρός με ΚΤΜ 640 LC4, και ο Στέφανος Μελισσουργός με Honda XR 650. Την 6άδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Βασιλακόπουλος με ΚΤΜ EXC 280, ενώ 7η ήταν η Πολυτίμη Κυριακοπούλου με Husaberg FE 390. Άλλα δύο Husaberg 390 ακολούθησαν, με τον γηραιότερο αναβάτη των Rally Raid Γιώργο Οικονομάκο να διαπρέπει για μια ακόμη φορά, και τον Άκη Κατσίβελα να συμπληρώνουν το βάθρο των Βετεράνων.

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος με KTM 640 LC4 ήταν τελικά 3ος στα On-Off, τερματίζοντας παρέα με τον Απόστολο Νιξαρλίδη με ΚΤΜ 450 EXC, οι οποίοι καθυστέρησαν για να προσφέρουν τεχνική βοήθεια σε αυτοκίνητο για να ξεκολλήσει από τη λάσπη!
Παράλληλα με την Rally Raid διαδρομή της Κυριακής, μια σκληροπυρηνική διαδρομή Εnduro περίμενε 15 τυχερούς που τόλμησαν να «μπλέξουν» στα μονοπάτια του «Παγκοσμίου» γύρω από τα Καλάβρυτα και το Σκεπαστό! Νικητής εκεί ήταν ο Διονύσης Τζόβολος με ΚΤΜ 525 ΕΧC, με 2ο τον Θωμά Μοσχόπουλο με ΚΤΜ 525 επίσης και 3ο τον με Παναγιώτη Τραγότσαλο με ΚΤΜ 250 EXC.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι φυσικά και οι συμμετέχοντες με τα μεγάλα και βαριά Big On-Off που το προσπάθησαν πολύ περισσότερο από τις δυνατότητες των μοτοσυκλετών τους σε ένα δύσκολο για αυτές τερέν: Νίκος Μπορομπόκας και Αλέξανδρος Αγαπάκης με BMW F800, και Μανώλης Κοσμάς με ΚΤΜ 950.

Αυτοκίνητα

Στα αυτοκίνητα 4Χ4, στην κατηγορία Ζ1 – Open είχαμε την μεγάλη νίκη των Ντίνου Σταματάκη – Χρήστου Τσαλιγόπουλου με Suzuki Jimny 1.3. 2οι ήταν οι Πατρινοί Παναγιώτης Πανταζόπουλος και Χρήστος Παναγιωτόπουλος με Mitsubishi Pajero 3.0, ενώ στην 3η θέση τελείωσαν οι Νίκος Μαρδάς και Κωνσταντίνος Ανδρεόπουλος με Suzuki Jimny 1.6.

Οι Φώτης Κουτσουμπός – Γρηγόρης Λαμπρινός με Suzuki Vitara 2.0 περιορίστηκαν στην 4η θέση, λόγω μεγάλης καθυστέρησης το Σάββατο στην 2η ειδική, ενώ τα πολλά σκασμένα λάστιχα περιόρισαν και τον Χρήστο Κύρτσο με τον Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο στην 5η θέση με Mitsubishi Pajero 3.0. 6οι τερμάτισαν οι Σταύρος Δημητριάδης και Παναγιώτης Κάλφας με Suzuki Jimny 1.6, που ουσιαστικά έχαναν από νωρίς την μάχη, στην καθυστερημένη εκκίνηση της πρώτης μέρας!

Στην Κατηγορία Ζ2 – Νοrmal, o Μανώλης Νταής και ο Γιώργος Πριόβολος με Wrangler 4.0 είχαν μια άνετη επικράτηση, με το Feroza 1.6 των Mitsos και Δημήτρη Τσαντήλα να τερματίζει 2ο και 1ο στην κλάση κάτω των 2000cc, επιβεβαιώνοντας και συνεχίζοντας την καλή φετινή παρουσία μετά το Ναύπλιο! Στην 3η θέση τερμάτισαν οι Μάνος Γεωργιάδης και Γιάννης Μαλταμπές με Mitsubishi Pajero 3.0 παρόλα τα κολλήματα και τα ξεζανταρίσματα.

Δύσκολος αγώνας

Ήταν ομολογουμένως ο δυσκολότερος αγώνας της χρονιάς! Ήταν όμως και απόλυτα επιτυχημένος, καθώς όλα κύλησαν με ασφάλεια και σιγουριά για όλους παρόλες τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες! Δεν μας δίνεται συχνά η ευκαιρία να οδηγήσουμε μέσα σε βροχή, χιόνια, χαλάζι και λάσπη σε τέτοια υψόμετρα, με τόση διάρκεια… Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και για την οργάνωση που δοκιμάστηκαν σε ένα εξαντλητικό test!

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα, από κάθε πλευρά!

Αρωγοί του αγώνα ήταν ο Δήμος Καλαβρύτων, και η Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, το ΕΚΟ Τζόβολος, οι MAKAN Touratech Hellas, η Jet Power, η Red Bull, η Denicol και η εταιρία συστημάτων επικοινωνίας AMITEL A.E. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά 4Χ4 Magazine, Moto Τρίτη, Τετρακίνηση MAG, και οι ιστοσελίδες www.to4x4.gr, www.motorsite.gr, www.pitlane.gr, www.MrBike.gr, www.Bikeit.gr και φυσικά το www.trailride.gr

Περισσότερες πληροφορίες – φωτογραφίες στo: www.offroadteam.gr

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα


Loading...


Βαθμολογία



Loading...


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 12:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon