.
Κατηγορία Trial Ride
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2011 11:15

Trail Ride 2011 - 3ος Αγώνας – Πήλιο 8 Μαΐου

To φιλόξενο βουνό των Κενταύρων!



Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2011                3ος Αγώνας Ζαγορά – Πήλιο 8 Μαΐου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2011 είχε την τιμή και την χαρά να βρεθεί για ένα τριήμερο στο βουνό των Κενταύρων, το μαγευτικό Πήλιο, στην πανέμορφη Ζαγορά και το Χορευτό, των οποίων η φιλοξενία των κατοίκων ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική!

Εκπληκτκός προορισμός

O αγώνας που διοργανώθηκε από το Off Road Team σε συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Κοινότητα Ζαγοράς και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζεύς» την Κυριακή στις 8 Μαΐου, έβαλε γερές βάσεις για ένα γεγονός που μέλλει να γίνει θεσμός, όπως παλιότερα, σε ένα από τα ιδανικότερα για αυτό το σκοπό μέρη της Ελλάδας!

Το μέρος, που αποτελεί έναν εκπληκτικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, συνδυάζει άριστα τις χάρες του βουνού με αυτές της θάλασσας, από τις χιονισμένες πλαγιές του χιονοδρομικού στα Χάνια, μέχρι τις ηλιόλουστες αμμουδιές του Χορευτού και της Ανάληψης, κι από το καστανόδασος στο Πουρί και στα Κοκκινόγεια, στις δροσερές λιμνούλες της παραλίας του Ομβριού…

Ο αγώνας που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Trail Ride, και στο 4X4 Trail Ride Cup είχε μήκος 162 χιλιόμετρα, με αφετηρία την Κυριακή στις 8 το πρωί στην Ζαγορά για τις πρώτες μοτοσυκλέτες, και τερματισμό στις 4 το απόγευμα για τα τελευταία αυτοκίνητα, μετά από 3 δύσκολες, απαιτητικές, αλλά και πανέμορφες ειδικές διαδρομές!
Η διαδρομή, εντυπωσίασε κατά γενική ομολογία τους συμμετέχοντες, όντας αρκετά δύσκολη και απαιτητική, αφού οι καιρικές συνθήκες και τα χιόνια των προηγούμενων ημερών είχαν καταστρέψει –και κλείσει- τους δρόμους, ενώ τα πεσμένα δέντρα έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα περιπέτειας! Ο καιρός όμως την ημέρα του αγώνα, αποζημίωσε τους πάντες!

Νέες παρουσίες και εκπλήξεις

Στον αγωνιστικό τομέα την τιμητική τους είχαν οι παλαιότερες μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν, αφού ο Μιχάλης Μπισμπιρούλιας με Suzuki DR 350 κέρδισε την γενική και την κατηγορία Enduro.Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν δυο τοπικοί αναβάτες, ο Ηλίας Γεωργίου από το Πουρί με Honda XR 600 και ο Κώστας Κεραμιδιώτης από τη Ζαγορά με Honda CRE 125.

Νικητής στους Βετεράνους ήταν ο Χάρης Καμαρούλιας με Yamaha WR 250F, με μικρή διαφορά από τον επανεμφανισθέντα Λέανδρο Κατσαρό με ΚΤΜ 525. Στο 3ο σκαλί η Τίμη Κυριακοπούλου με Husaberg FE 390, στην καλύτερή της φόρμα!

Στην κατηγορία On-Off ήταν ο Βασίλης Ψαρρός που για μια ακόμη φορά κέρδισε με το KTM 640 Adventure, αν και ο Παναγιώτης Τσουμάνης με ίδια μοτοσυκλέτα τον πίεσε σθεναρά! Ίδια μοτοσυκλέτα και στο 3ο σκαλί του βάθρου, με οδηγό τον Χρήστο Μιχαλόπουλο!

Στα Quad, υπήρξε έντονος συναγωνισμός με τον Τάκη Ιωνά με Kawasaki KXF 400 να επανέρχεται στην γνώριμή του θέση, με τον Αλέξανδρο Σούγιαννη με Can Am DS 450 2ο να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος! Ο Αγαμέμνων Πάτρας με Yamaha Raptor 700 επικράτησε του υπόλοιπου ανταγωνισμού για την τελευταία θέση του βάθρου!

Τέλος, στην κατηγορία GPS, o Χρήστος Σταμπολτζής όχι μόνο κέρδισε σπάζοντας κάθε ρεκόρ, αλλά εντυπωσίαζε διαρκώς το κοινό με την ταχύτατη και θεαματική του οδήγηση πάνω στο Can Am Rebegade 800. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Νίκος Κάγκας με Yamaha Grizzly 660, ενώ ο Δανιήλ Τσομίδης ήρθε 3ος με Can Am Rebegade 800 στον πρώτο του αγώνα Trail Ride! Άξιος συγχαρητηρίων και ο Νίκος Μπορομπόκας, που με το βαρύ BMW F 800 τα κατάφερε άψογα στην δύσκολη διαδρομή!

Αυτοκίνητα

Στα αυτοκίνητα 4Χ4 νικητές ήταν οι Χρήστος Κύρτσος – Κώστας Αναστασόπουλος με Mitsubishi Pajero 3.5, που κέρδισαν και την κλάση άνω των 2000cc. Ακολούθησαν οι MITSOS – Δημήτρης Τσαντήλας με Daihatsu Feroza 1.6 (1οι έως 2000cc), με ελάχιστη διαφορά από τους Δημήτρη Ραμπία – Μάνο Γεωργιάδη με Lada Niva 1.6.

Οι Γιάννης Κραβαρίτης και Γιάννης Θεοδώρου με Jeep Wrangler 4.0 μετά από καιρό απουσίας, ήταν 2οι στην μεγάλη κλάση, αφήνοντας 3ους τους Ηλία Λιόντο και Γιάννη Ράπτη με Jeep Cherokee 4.0. 3οι στην μικρή κλάση έως 2000cc κατατάχτηκαν οι Γιώργος και Χρήστος Ζυγογιώργος με Lada Niva 1.6.

Άξια η παρουσία τοπικών πληρωμάτων, όπως των Δημήτρη και Βασίλη Χατζηνικολάου με Suzuki Samurai 1.0, των Κώστα Καραγιάννη και Παναγιώτη Νάνου με Land Rover Freelander 1.8, αλλά και των νεαρών Παναγιώτη Ροκάνη – Κωσταντίνου Σιλιβίστρα με Κia Sportage 2.0.

Φιλόξενο βουνό!

H απονομή έγινε στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής να χορεύει τοπικούς Χορούς του Βορειοανατολικού Πηλίου, και τον Δήμαρχο και τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου να μας τιμούν με την παρουσία τους και να βραβεύουν τους συμμετέχοντες!

Οι αγωνιζόμενοι, έφυγαν από την Ζαγορά με «βαριά καρδιά», τόσο από την γενική αρτιότητα του αγώνα, όσο και από την εντυπωσιακή παρουσία των θεατών που τους χειροκροτούσαν, την φιλοξενία της περιοχής, το όμορφο μέρος και το υπέροχο φαγητό!

Ως οργανωτική επιτροπή, οφείλουμε πολλά «Ευχαριστώ» στην τοπική κοινωνία, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην Κοινότητα Ζαγοράς, στον Εμπορικό Σύλλογο Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς», στον Σύλλογο Τετρακίνησης Μαγνησίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας – Βόλου, αλλά και προσωπικά στους Γιώργο Διαμαντάκο και Γιώργο Αγγελέτο, πρωτεργάτες του όλου εγχειρήματος!
Και υποσχόμαστε, για έναν ακόμη καλύτερο, μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο αγώνα του χρόνου στην περιοχή!

Αρωγοί του αγώνα όπως πάντα ήταν το κατάστημα Γωνία Κλίσης, οι MAKAN Touratech Hellas, η Jet Power, η Denicol και η εταιρία συστημάτων επικοινωνίας AMITEL A.E. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά 4Χ4 Magazine, MotoΤρίτη, Τετρακίνηση MAG, και οι ιστοσελίδες www.to4x4.gr, www.motorsite.gr, www.pitlane.gr, www.MrBike.gr, www.Bikeit.gr και φυσικά το www.trailride.gr . Όπως πάντα, είχαμε την υποστήριξη των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού!

Φωτογραφίες


Αποτελέσματα


Loading...


Βαθμολογία


Loading...


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 12:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon