.
Κατηγορία Scramble
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011 10:18

Πρωτ. Scramble Δ.Ελλάδος, 5ος αγώνας, Ηγουμενίτσα

 


Φανταστικός αγώνας, λίγες συμμετοχές

 

 


Του Γιάννη Αθανασίου

Σε ένα όμορφο μέρος με έναν καταπληκτικό καιρό πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας κυπέλου scramble Δυτικής Ελλάδος. Στο δημοτικό camping του Δρεπάνου τρία λεπτά από την  Ηγουμενίτσα βρίσκονταν η διαδρομή του αγώνα.

Πλούσιο θέαμα


Ο ήλιος και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία βοήθησαν στο τέλειο σκηνικό.Οι πιστοί θεατές ήταν γύρω στους τριακοσίους οι οποίοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από το πλούσιο θέαμα.  Ενώ στον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου στο Βερόρι οι συμμετοχές άγγιξαν τις 65, αυτή τη φορά με το ζόρι άγγιξαν τις 23 και χωρίς καθόλου  συμμετοχή από  Quad. Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφα σχεδιασμένη έχοντας διαδοχικά τερέν χώματος, άμμου παραλίας και μερικά άλματα  κάνοντας πιο θεαματικά τα περάσματα.

Κορυφαία η SC1

Κλασικά η sc1 είχε τις περισσότερες συμμετοχές (10) αλλά και το περισσότερο σασπένς. Στην εκκίνηση στρίβουν Τομαράς (110), Τζοβάρας(111) και Αθανασίου (112), με τον Γραμμένο (172) κολλημένο πίσω τους. Το τρενάκι έμεινε με τρεις τελικά καθώς ο Αθανασίου πάλευε λίγο πιο πίσω με τον Ραφτόπουλο (149). Μετά από λάθος του Τομαρά ο Γραμμένος πέρασε μπροστά έχοντας στην ρόδα του τον Τζαβάρα, ενώ στον επόμενο γύρο περνάει δεύτερος ο Τομαράς κυνηγώντας στον τροχό τον Γραμμένο. Ο Γραμμένος κρατήθηκε για πέντε γύρους μπροστά και μετά άρχισαν τα μεταξύ τους εντυπωσιακά προσπεράσματα στα κομμάτια της άμμου αλλά και στα άλματα. Στα εικοσιπέντε λεπτά και ενώ η μάχη των τριών είχε τρελάνει τους θεατές σκάει το πίσω λάστιχο του Γραμμένου, ο οποίος το πάλεψε μέχρι που βγήκε έξω η σαμπρέλα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Έτσι, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο νικητής του κυπέλου, Τομαράς Χρήστος με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες, στην δεύτερη θέση ο Τζοβάρας Σταύρος, τρίτος ο Ραφτόπουλος Χρήστος. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Αθανασίου Ιωάννης με πέμπτο τον Κεφαλληνό Σπύρο από την Κέρκυρα. Στην έκτη έβδομη και όγδοη θέση οι Κότσιαλος Αθανάσιος, Ντρέλιας Θεόδωρος και Αμούργης Βασίλειος αντίστοιχα.      

SC2 – SC3

Στην sc2 τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον νικητή του κυπέλου  Σιάχο Γιώργο (257) που από τον πρώτο γύρο πήρε την πρωτοπορία και δεν απειλήθηκε πουθενά από τον δεύτερο του αγώνα Μπακάρα Γιώργο (241). Τρίτος ο τοπικός οδηγός Ρίζος Λεύτερης (244) με ένα CR 250  όπως και ο τέταρτος Γογόλος Δημήτριος (245) επίσης με CR250. Στην πέμπτη θέση πάλι ο τοπικός Θεοδώρου Χρήστος που ήθελε έναν καλό τερματισμό για να κατακτήσει την τρίτη θέση της κατηγορίας. Στην έκτη θέση ο Κάκκος Βασίλειος.

Στην sc3 ήταν μόλις δυο οι συμμετοχές με τον Κονστάντη (311) να παίρνει την νίκη και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του κυπέλου. Δεύτερος τερμάτισε ο τοπικός Ιωάννου Ιωάννης (377).
Η κατηγορία  veteran είχε μεγάλες μάχες λόγω βαθμολογικού ενδιαφέροντος, καθώς η πρώτη τετράδα ήταν και στο κύπελλο μπροστά. Έτσι με τον τερματισμό του στην πρώτη θέση ο Αναγνωστόπουλος Νίκος (404) πήρε την πρώτη θέση του κυπέλου από τον Τασούλη Χρήστο (417) μόλις με επτά βαθμούς μετά τον τερματισμό του δεύτερου στην τέταρτη θέση. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κατρατζής Χάρης (426) παίρνοντας ταυτόχρονα και την τρίτη του κυπέλου από τον Ζήκα Παναγιώτη (403) που τερμάτισε στην τρίτη με οχτώ βαθμούς διαφορά. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Τσώνης Φώτης (423) από το Αγρίνιο.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon