.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 15:37

Παν.Π.Enduro 2015, 1ος αγώνας, Μέγαρα

Στην κορυφή ο Βαγγελάκος!

 


Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Bikeit.gr

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα Μέγαρα, ο Δημήτρης Βαγγελάκος επανήλθε στο Enduro κερδίζοντας την γενική κατάταξη, δίνοντας διαφορετικό χρώμα στο φετινό πρωτάθλημα!

Ιδανικές συνθήκες

Με 69 αναβάτες ξεκίνησε ο αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro στα Μέγαρα, ξεπερνώντας για πρώτη φορά σε ταυτόχρονη διοργάνωση, τους συμμετέχοντες του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος (θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο). Μετά από τις βροχές που έπεσαν μέσα στην εβδομάδα, το τερέν ήταν εκπληκτικό, ιδανική παραγγελία για οδήγηση enduro. Η διαδρομή ήταν χαραγμένη με ουρά και τρεις κύκλους των 50 περίπου χιλιομέτρων, με αρκετό μονοπάτι, σαθρά εδάφη με ρίζες, ρέματα με αμμόχωμα και λίγες δυσκολίες. Η διαδρομή ήταν τέτοια που σε ανάγκαζε να οδηγάς συνεχώς με προσοχή, και να κουράζεσαι από την πίεση για επίτευξη του κατάλληλου χρόνου. Με πολύ καλή σήμανση - μόνο στα σήματα της επιστροφής έγινε ένα μικρό λάθος που διορθώθηκε επιτόπου, σήματα στα επικίνδυνα σημεία, δεν χρειάστηκε τίποτα ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας με ασφάλεια. Οι δύο ειδικές διαδρομές ανά κύκλο είχαν εύκολη πρόσβαση από την άσφαλτο - η μία ήταν ακριβώς πάνω στον κεντρικό δρόμο Μεγάρων - Αλεποχωρίου, και η άλλη, σε μία παράκαμψη 150 μέτρων από τον κεντρικό. Αυτό συνέβαλλε ώστε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση θεατών οι οποίοι γέμισαν τις ειδικές - πρέπει να αναφέρουμε ότι οι τέντες, τα πιτς και οι μηχανικοί που είχαν στηθεί ειδικά στην μία ειδική, θύμιζαν παγκόσμιο! Από άποψη αναβατών, είχαμε την επιστροφή του Δημήτρη Βαγγελάκου (πρωταθλητής E2), την επιστροφή του Γιάννη Παυλίδη (Πρωταθλητής Ε2), την επιστροφή του Θανάση Αυγέρη (πρωταθλητής 125), την μεταπήδηση του Αλέξη Ζιώρα στην κατηγορία Ε2, την αλλαγή εταιρίας για τον Γιάννη και Θανάση Τρίγκα (Beta) και τον Παναγιώτη Κακολύρη (Gas Gas) και την μοναδική προετοιμασία όλων, ανεξαρτήτως κατηγορίας, μάρκας και... έτους γεννήσεως. Φαίνεται ότι το φετινό πρωτάθλημα ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς!

Γενική κατάταξη - Στην κορυφή ο Βαγγελάκος


Μεγάλη μάχη έγινε στην τελευταία ειδική διαδρομή, όπου οι Αλέξης Ζώρας και Δημήτρης Βαγγελάκος έφτασαν με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, με τον Ζώρα να έχει κερδίσει την πρώτη ειδική, και τον Βαγγελάκο όλες τις υπόλοιπες, και να διατηρεί μικρό προβάδισμα 2''. Ο Βαγγελάκος οδήγησε εκπληκτικά και φαίνεται πως κέρδισε ουσιαστικά τον αγώνα αλλάζοντας έξυπνα την γραμμή του χρησιμοποιώντας διαφορετικό "πάτημα" σε μία δεξιά στροφή που κατέληγε σε ανηφορικό άλμα. Η επιθετική οδήγηση του Ζώρα δεν ήταν αρκετή κι έτσι ο Βαγγελάκος επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας τις πέντε από τις έξι ειδικές διαδρομές από τον Ζώρα και τον αγώνα συνολικά, στην πρώτη του εμφάνιση για φέτος με συνολικό χρόνο 28:29.249''!
Στην 3η θέση, ο Γιάννης Τρίγκας ξεκίνησε δυνατά την ημέρα του κερδίζοντας μάλιστα τις δύο ειδικές σε επίπεδο γενικής, για μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η τελική διαφορά από την πρώτη θέση έφτασε στα 14.954''. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιάννης Παυλίδης με συνολική διαφορά στα 30.876'', νούμερο που δείχνει ότι παρά την απουσία του για χρόνια, παραμένει έτοιμος για ένα καλό αποτέλεσμα. Πέμπτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Κακολύρης με χρόνο 46.618'' και ακολούθησε ο Κίμων Καράμπελας με 1:02.080''.

 Κατηγορία Ε1 - Βαγγελάκος όλη μέρα


Η συμμετοχή του Δημήτρη Βαγγελάκου για το 2015 έγινε στην κατηγορία Ε1, της οποίας και πρωταγωνίστησε από την αρχή του αγώνα. Κέρδισε όλες τις χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές του αγώνα και τερμάτισε με διαφορά 46.618'' από τον Παναγιώτη Κακολύρη που έφτασε στην 2η θέση. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι οι δυο τους, ήταν οι μοναδικοί που βρέθηκαν στην εξάδα της γενικής κατάταξης με μοτοσυκλέτες 250 κυβικών εκατοστών (1ος - 5ος). Στην τριάδα βρέθηκε ο Μιχάλης Ντουζένης με συνολική διαφορά 1:10.957'' από τον 1ο, ενώ ακολούθησε ο Λευτέρης Πανέτης (+1:54.518''), Γιώργος Θεοδωρίδης (+1:59.921'') και Γιάννης Χασάπης (+2:13.194''). Στον αγώνα συμμετείχαν 16 αναβάτες με τους 14 από αυτούς να φτάνουν στον τερματισμό.

 Κατηγορία Ε2 - Αχτύπητος Ζώρας


Έχοντας μία συναρπαστική μάχη με τον Βαγγελάκο για την άτυπη γενική κατάταξη, ο Αλέξης Ζώρας έφτασε στο ψηλότερο σκαλί της κατηγορίας Ε2, με συνολικό χρόνο 28:33.910''. Πίσω του, ο Γιάννης Τρίγκας, νικητής δύο ειδικών διαδρομών, είχε συνολική διαφορά + 10.293'', ενώ ακολούθησε ο Γιάννης Παυλίδης με συνολική διαφορά + 26.215''. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Μανωλίδης (+1:29.107''), Μιχάλης Κόπανος (+2:20.167''), Απόστολος Ζβιντερίκος (+2:27.909'').

 Κατηγορία Ε3 - Κορυφή για Καράμπελα


Την ημέρα ξεκίνησε καλύτερα απ' όλους ο Θανάσης Τρίγκας κερδίζοντας μάλιστα δύο ειδικές, αλλά συνολικά, ο Κίμων Καράμπελας είχε καλύτερη επίδοση, φτάνοντας αυτός στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με χρόνο 29:31.329''. Η διαφορά μεταξύ των αναβατών βρέθηκε στο + 31.191''. Τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου με διαφορά + 47.133'' ενώ ένας άκεφος Βασίλης Σιαφαρίκας τερμάτισε στην 4η θέση με διαφορά + 1:01.178''.
Την εξάδα συμπλήρωσε ο Λευτέρης Τιτιρέκης (+1:05.473'') και ο Θανάσης Τασσιός (+2:06.719'').

 Κατηγορία ΕΝ - Δυνατό ξεκίνημα ο Σφηναρολάκης


Πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ο Δημήτρης Μπάκας κερδίζοντας την 1η, 4η και 6η ειδική της ημέρας, αλλά η διαφορά του στις υπόλοιπες ειδικές ήταν τέτοια που επέτρεψε στον νικητή των άλλων τριών ειδικών, Αρτέμη Σφηναρολάκη, να κερδίσει με συνολικό χρόνο 30:18.739'' και διαφορά 46.937''. Πίσω τους βρέθηκε ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης με συνολική διαφορά 1:36.396'' ενώ ακολούθησε ο Δημήτρης Ματσιάτσος με + 1:54.153''. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Πέτρος Μπιλλής (+1:55.148'') και ο Σταύρος Τσιάγκος (+8:08.851'').

 ES - Νικητής ο Γκαγκανάτσιος


Με το δεξί ξεκίνησε την χρονιά ο περσινός πρωταθλητής Θανάσης Γκαγκανάτσιος, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές από τον Δημήτρη Τουμπανιάρη, με συνολικό χρόνο 20:31.973''. Η διαφορά μεταξύ των δύο αναβατών ήταν + 1:01.806''. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Τσίτος (+1:18.418'') ο οποίος κέρδισε και μία ειδική από τον Τουμπανιάρη. Χάρης Δημόπουλος (+1:29.554''), Δημήτρης Κόκκινος (+1:33.240'') και Ελισσαίος Παπαδημητρίου (+1:36.576''), συμπλήρωσαν την εξάδα.

Στην κατηγορία γυναικών, η μοναδική που συμμετείχε, επιστρέφοντας μετά από αρκετό καιρό στους αγώνες, Έλενα Αγγελαδοπούλου, τερμάτισε στην 1η θέση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 20:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon