.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 17:42

Πανσερραϊκό έπαθλο Enduro 2013, 3ος αγώνας

 

Καλύτερα και από κύπελλο βορείου!

 


Στις 22 Σεπτεμβρίου το τοπικό αγωνιστικό πρόγραμμα του 2013 συνεχίστηκε με τον 3ο αγώνα του Πανσερραϊκού Επάθλου.

Πενήντα συμμετοχές!


Δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα από άποψη συμμετοχών αφού 50 αθλητές από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα και Κομοτηνή έδωσαν το παρόν, προσφέροντας έτσι εικόνα κυπέλλου Βορείου Ελλάδος και όχι απλά ενός τοπικού επάθλου!
Ο αγώνας στήθηκε αυτή τη φορά στην περιοχή της Καστανούσας Σερρών από την τοπική λέσχη (Μ.Ο.Κ.) σε συνεργασία πάντα με τη ΛΑΜΣ σε ένα πανέμορφο τοπίο. Ο χαρακτήρας του αγώνα ήταν απαιτητικός, με υψηλό επίπεδο αθλητών και άριστη οργάνωση. Μόνο 5 αγωνιζόμενοι δεν είδαν την σημαία του τερματισμού. Επίσης να αναφέρουμε ότι όλα είχαν προβλεφθεί όπως χώρος για πάντοκ, παρκ-φερμέ, όμορφος χώρος με αναψυκτήριο ψησταριά και όλα αυτά δίπλα ακριβώς στην ειδική. Η ειδική μήκους 3 χλμ. ήταν αρκετά δύσκολη, σφικτή, με πολλές εναλλαγές στροφών και τεχνητά εμπόδια όπως καρούλια και κορμοί. Η απλή ήταν κύκλος των 25 χλμ. την οποία οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν συνολικά τρεις φορές.

 Κατηγορίες E1 – E2

Κατηγορία Ε1
Για δεύτερη φορά νικητής ήταν ο Θανάσης Σαμαράς (HONDA 250, Bike House-Κτηνοτροφική Φάρμα Σαμαράς). Οδήγησε με δύναμη χωρίς λάθη επιφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Κώστας Πάππος (ΚΤΜ 250, Bike House) αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερος. Έτσι λοιπόν, τερμάτισε στην 2η θέση με διαφορά 1.23’’ από τον Σαμαρά. Ο Βαλάντης Χαρτούδης (KTM 250, Bike House-Θερμοκήπια Χαρτούδης) μη έχοντας περιθώρια να αντιδράσει αρκέστηκε στην 3η θέση. Ένας οδηγός από Θεσσαλονίκη, ο Ψαρράς Παύλος (ΤΜ 144, Χ-moto Κουλουκάτσης) μοναδικός στην κατηγορία με δίχρονη μοτοσυκλέτα πήρε την 4η θέση ενώ ο νεαρός Κώστας Μπαδέκας (HONDA 250, Υλικά Οικοδομών Μπαδέκας) τερμάτισε στην 5η θέση. Την 6άδα έκλεισε ο Παναγιώτης Θεοχαράκης (HONDA 250, Μεταλλικές Κατασκευές Κτιρίων Θεοχαράκης).

Κατηγορία Ε2:
Ο Βασίλης Κακιούσης (ΚΤΜ 350, Kakiousis print shop MOTONEWS) με πειστικό τρόπο πήρε την 1η θέση, ενώ από πολύ κοντά ακολουθούσε ο Θανάσης Ευφραιμίδης (YAMAHA MOTYL ΧΑΜΠΗΣ) αθλητές και οι δύο από Θεσσαλονίκη. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Βαβατσάνης Χρήστος (ΚΤΜ 450, Bike House) στην 3η και ο Αλεξάκης Λέανδρος (KTM 450, ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ) στην 4η θέση. Και οι δύο τους απέδειξαν ότι έχουν αγάπη, μεράκι και αν μη τι άλλο αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν. Ο Κούρογλου Τριαντάφυλλος (KTM 350, MOTUL ΧΑΜΠΗΣ) τερμάτισε στην 5η θέση με τον Θωμά Χρήστο (YAMAHA 450, MOTO ALAMANOS-REPSOL OIL) να τον ακολουθεί στην 6η θέση.

 Κατηγορίες Ε3 – ΕΕ

Κατηγορία Ε3: Ο Ιωαννίδης Σπύρος (HUSA 300, L.G.SERVICE-FARMA IOANNIDES) ήταν και πάλι ο νικητής της κατηγορίας και όπως φαίνεται μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τον ανακόψει από την πορεία του προς την κατάκτηση του επάθλου. Ο Λέλλης Κυριάκος (KTM 525, Bike House) σταθερά 2ος για άλλη μια φορά, δεν δείχνει ότι μπορεί να απειλήσει τον προπορευόμενο. Η κατηγορία δυστυχώς είχε μόνο 3 συμμετοχές - από τα μείον του αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε τον Κράλλη Θεόδωρο (KTM 300, ΡΕΚΤΙΦΙΕ ΑΦΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ-ΜΠΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ) ο οποίος εγκατέλειψε στον παρθενικό του αγώνα, όμως όπως δήλωσε και ο ίδιος τον απόλαυσε.

Κατηγορία ΕΕ: Στην κατηγορία EXPERT ο Ανδρέας Παραγιός (KTM 300, LONG TRAILS-NORTH STAR ENDURO TOURING ) αθλητής από την Καβάλα πήρε την 1η θέση κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται από πού ξεφύτρωσε!! Το γεγονός ότι οδηγούσε μια μοτοσυκλέτα του 2007 δεν τον πτόησε καθόλου. Να θυμίσω όμως ότι ο Ανδρέας δεν είναι καθόλου τυχαίος στον χώρο του Enduro. Στο παρελθόν είχε πρωταγωνιστήσει στο Παν. Πρωτάθλημα. Το 2011 είχε τρέξει στο Red Bull Romaniacs κατακτώντας την πρωτιά στην κατηγορία hobby ενώ εφέτος έτρεξε στο Erzberg Red Bull Hare Scramble. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Μπενόβ Ντανιέλ (KTM 350, ΜΑΚΙΝΑ) ένας νεαρός αθλητής πολλά υποσχόμενος. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Λιούγκας (HUSQ WR250, L.G.SERVISE-LONG TRAILS-OINOUSA RACING CLUB) παλιός οδηγός με μεγάλη εμπειρία που τον τελευταίο καιρό διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας. Στην 4η θέση ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης (X-MOTO - MOTO STAMATIS MAXXIS - WWW.APRTHESSALONIKI.GR) οδηγώντας πάντα γρήγορα και σταθερά έδειξε ότι και αυτός είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Επιτέλους μετά από καιρό ο Μιχάλης Χ’’παυλίδης (KTM 250, LAMS RACING TEAM-REPSOL OIL-MOTO ALAMANOS) κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό εαυτό του, να κάνει έναν όμορφο αγώνα και να τερματίσει στην 5η θέση. Ο Κουματσιώτης Δημήτρης (BETA 400, KOULOUKATSIS-EXTRA MOTO-MOTO STAMATIS) οδηγός από Θεσσαλονίκη με πολύ όμορφο οδηγικό στυλ τερμάτισε στην 6η θέση.

Μετά τον αγώνα η REPSOL που είναι χορηγός της ομάδας της Λ.Α.Μ.Σ (SERRES TEAM) παρέθεσε γεύμα σε αγωνιζομένους και συντελεστές του αγώνα.

Η ημερομηνία διεξαγωγής και τοποθεσία του τελευταίου αγώνα Πανσερραϊκού Επάθλου ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά όπως ανέφερε η Λέσχη σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Ραντεβού λοιπόν στον επόμενο αγώνα.

Σας περιμένουμε όλους!!!!

Αποτελέσματα – βαθμολογία

www.lams.gr

 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 17:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon