.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 00:05

Παν.Π. Enduro 2013, 3ος – 4ος αγώνας, Καστοριά

 

Ένας εκπληκτικός Κυριλής!


Του Τάκη Μανιάτη
Στον διήμερο αγώνα – τον 3ο και 4ο του πρωταθλήματος Enduro στην Καστοριά, ο Ηλίας Κυριλής πήρε δύο άξιες πρωτιές στην γενική κατάταξη! Αλέξης Ζώρας, Βασίλης Σιαφαρίκας, Γιάννης Τρίγκας, Μιχάλης Ντουζένης και Απόστολος Βάλης ήταν οι νικητές του σαββατοκύριακου.

Νικητής γενικής ο Κυριλής

Ο 3ος και 4ος αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro του 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κορυσσό Καστοριάς, με την διαδρομή να φτάνει σε υψόμετρο 1350 μέτρων, στην Κλεισούρα. Τέσσερις γύροι με δύο ειδικές διαδρομές που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το σημείο εκκίνησης με εύκολη πρόσβαση σε θεατές και ομάδες, περιλαμβάνονταν στο μενού της πρώτης ημέρας, ενώ την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν τρεις γύροι. Η ζέστη έπαιξε τον δικό της ρόλο στην κούραση των αναβατών, ωστόσο η διαδρομή ήταν πιο απαιτητική την δεύτερη μέρα, λόγω και των συμμετοχών από το Κύπελλο Enduro Βορείου Ελλάδος.
Ο Ηλίας Κυριλής ήταν ο αδιαμφισβήτητος νικητής του σαββατοκύριακου αφού κατάφερε να κερδίσει και τις δύο ημέρες την γενική κατάταξη. Το Σάββατο, η διαφορά του από τον 2ο Βασίλη Σιαφαρίκα ήταν 30’’ ενώ ακολούθησε στην 3η θέση ο Γιάννης Τρίγκας. Ο Γιώργος Κοινωνάς, ο Αλέξης Ζώρας και ο Αντώνης Δήμου ακολούθησαν στην εξάδα. Μάχη δόθηκε μεταξύ Μιχάλη Ντουζένη και Δήμου που τερμάτισαν με 0,700’’ ενώ την δεκάδα του Σαββάτου συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Κακολύρης, Γιώργος Μανωλίδης και Δημήτρης Τσακατσώνης.
Την Κυριακή, ο Κυριλής κατάφερε να επιβληθεί ξανά του ανταγωνισμού, αλλά 2ος αυτή τη φορά ήταν ο Αλέξης Ζώρας με 15’’ διαφοράς. Ακολούθησε ο Γιάννης Τρίγκας με 26’’ από τον πρώτο, ενώ οι Ντουζένης, Σιαφαρίκας και Δήμου έκλεισαν την εξάδα. Στην δεκάδα ακολούθησαν οι Κακολύρης, Μανωλίδης, Τσακατσώνης και Κίμων Καράμπελας.

E1 – Ζώρας X 2

Ο Αλέξης Ζώρας κατάφερε να κερδίσει και τις δύο μέρες των αγώνα από τον Αντώνη Δήμου, αφού κέρδισε τις περισσότερες ειδικές. Ο Δήμου θα είχε πιθανότητες να κερδίσει την πρώτη μέρα, αν είχε ξεκινήσει πιο δυνατά στην πρώτη ειδική, όπου έχασε αρκετό χρόνο και ήταν αδύνατο να μαζέψει τη διαφορά. Κέρδισε μία ειδική, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Παναγιώτης Κακολύρης κέρδισε δύο ειδικές στην κατηγορία το Σάββατο, αλλά η διαφορά του των 21.134’’ τον κατέταξε στην 3η θέση.
Ακολούθησε ο Γιώργος Μανωλίδης με 45’’ διαφοράς, ενώ ο Μανώλης Ζαφειρίου και ο Λευτέρης Νέγρος έκλεισαν την εξάδα. Έβδομος ήταν ο Μιχάλης Προβιάς.
Την Κυριακή, με τον Ζώρα να βρίσκεται πάλι σε φόρμα, ο Δήμου δεν μπορούσε να κάνει πολλά για κάτι καλύτερο από την 2η θέση. Άλλωστε ο ρυθμός του Ζώρα τον ανέβασε και στην 2η θέση της γενικής κατάταξης. Πάλι 3ος ο Κακολύρης με 44.854’’ ενώ ο Μανωλίδης ακολούθησε, έχοντας πίσω του τον Προβιά και τον Ζαφειρίου.

Ε2 – Σιαφαρίκας και Τρίγκας

Μεγάλη μάχη δόθηκε στην Ε2 για τις πρώτες θέσεις του σαββατοκύριακου, τις οποίες μοιράστηκαν οι Βασίλης Σιαφαρίκας και Γιάννης Τρίγκας. Το Σάββατο, ο Σιαφαρίκας κέρδισε πέντε ειδικές αλλά η διαφορά του ήταν τέτοια με τον Τρίγκα (1,472’’) που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Ακολούθησε ο Γιώργος Κοινωνάς που κέρδισε μία ειδική στην κατηγορία, με 16.082’’ διαφορά. Μεγάλη ωστόσο ήταν η διαφορά του Δημήτρη Τσακατσώνη στην 4η θέση (1.11:748’’) ενώ πολύ πιο πίσω τερμάτισε ο Ελισσαίος Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Χατζηπαυλίδης.
Την Κυριακή, ο Τρίγκας πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας τις μισές ειδικές και τον αγώνα για 6.369’’. Ο Σιαφαρίκας είχε και τραυματισμό που τον ενοχλούσε από το Σάββατο κι έτσι δεν μπορούσε να πιέσει περισσότερο. Ο Τσακατσώνης βελτιώθηκε σημαντικά στην 3η θέση με 45’’ διαφορά, ενώ οι Κοινωνάς, Χατζηπαυλίδης και Παπαδημητρίου, συμπλήρωσαν την κατηγορία.

 Ε3 – Άπιαστος ο Κυριλής

Η δουλειά που έκανε τον τελευταίο καιρό ο Ηλίας Κυριλής φάνηκε ξεκάθαρα με την κατάκτηση της γενικής κατάταξης και τις δύο μέρες. Στην κορυφή έφτασε επίσης και στην κατηγορία και τις δύο ημέρες, αφήνοντας πίσω του τον Κίμων Καράμπελα, και τον Χρήστο Παπαθεοδώρου.
Την πρώτη μέρα, 4ος τερμάτισε ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος με 5ο τον Ανδρέα Παραγιό και 6ο τον Μανώλη Παπαδημητρόπουλο. Την 2η μέρα ο Παραγιός πέρασε τους αδελφούς Παπαδημητρόπουλους με τον Μανώλη να είναι ταχύτερος του Θανάση.

ΕΝ – Ντουζένης κυρίαρχος

Το επίπεδο του Μιχάλη Ντουζένη έχει ως στόχο την γενική κατάταξη και αυτό δείχνουν και οι χρόνοι του που τον τοποθετούν κάθε φορά στην δεκάδα της. Ήταν για μία ακόμη φορά ξεκάθαρα τα πράγματα στην κατηγορία αφού ο Ντουζένης νίκησε με μεγάλη διαφορά, αφήνοντας 2ο τον Κωστάκη Φόγερτ. Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί αναβάτες που τερμάτισαν την πρώτη μέρα, ενώ την δεύτερη, ο Αρτέμης Σφηναρολάκης μπήκε σφήνα στην 2η θέση.

ES – Βάλης X 2

Ο Απόστολος Βάλης κατάφερε να τερματίσει 1ος και τις δύο μέρες του αγώνα, κερδίζοντας όλες τις ειδικές από τον Δημήτρη Τουμπανιάρη, που τερμάτισε πίσω του με 8’’ και 16’’ κάθε μέρα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Μανόλης Νανάκος ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και δύο ειδικές την δεύτερη μέρα, μειώνοντας έτσι τη διαφορά από τον 2ο Τουμπανιάρη.
Την πρώτη μέρα συμπλήρωσαν την εξάδα οι Δημήτρης Σταμάτης, Μανόλης Πασχαλίδης και Μιχάλης Λαβασάς, ενώ την δεύτερη, η σειρά άλλαξε με τον Πασχαλίδη να τερματίζει 4ος, και να ακολουθούν οι Λαβασάς και Σταμάτης.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 00:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon