.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 09:39

Πρωτ. Enduro Νοτίου Ελλάδος 2013, 2ος αγώνας, Λουτράκι

 

Με καλοκαιρινές συνθήκες

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Salaminiacs

Στο Λουτράκι διοργανώθηκε ο 2ος αγώνας του πρωταθλήματος Enduro Νοτίου Ελλάδος με 61 συμμετοχές. Βούλγαρης, Καρπούζης, Κυριλής, Τζόβολος και Νέγρης ήταν οι νικητές με τον Κυριλή να κερδίζει και την γενική κατάταξη.

Κορυφαία οργάνωση

Η εκκίνηση του αγώνα στήθηκε στους καταρράκτες του Λουτρακίου, στην έξοδο της πόλης προς την Περαχώρα, σε κεντρικό σημείο ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση για τους θεατές. Εύκολα προσβάσιμη ήταν και η ειδική διαδρομή, η οποία βρισκόταν κοντά στο εργοστάσιο της Pepsi, 4 χιλιόμετρα προς το βουνό. Η ειδική διαδρομή ήταν γκαζερή και με τεχνικά κομμάτια, πέτρες και βραχόκηπο, αλλά και αρκετές στροφές. Η διαδρομή αποτελείτο από τρεις κύκλους των 32-34 περίπου χιλιομέτρων, με ωραία μονοπάτια, αρκετά δύσκολα σημεία αλλά και σκόνη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Ο ήλιος είχε κάνει την εμφάνισή του και οι καλοκαιρινές συνθήκες ήταν κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες, αλλά η λέσχη είχε φροντίσει με τους χαλαρούς χρόνους να αφήνει διαστήματα χαλάρωσης, ενώ υπήρχαν και νερά στα σημεία ελέγχου χρόνου. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή και οι αναβάτες απόλαυσαν έναν πολύ ωραία στημένο αγώνα από τους ανθρώπους του ΜΟΛΠ Λουτρακίου.

Ε1 – Κερδίζει ο Βούλγαρης

Οι μάχες στην κατηγορία Ε1 ξεκίνησαν από την πρώτη ειδική με τον Παναγιώτη Ζάχαρη να προηγείται για 2’’ του Δημήτρη Βούλγαρη αλλά αυτός κάλυψε τον χρόνο στον επόμενο γύρο, γυρνώντας την ζυγαριά υπέρ του. Στην τελευταία ειδική όμως ο Βούλγαρης κέρδισε και άλλο χρόνο με αποτέλεσμα να τερματίσει 1ος με διαφορά 17’’. Ακολούθησε ο Γιάννης Γιαννακάρας με διαφορά 1:01’’ ενώ πίσω τους βρέθηκαν ο Κώστας Καλοχαιρέτας, ο Παναγιώτης Ντάβελος και ο Απόστολος Ζήσης.

Ε2 – Πρώτος ο Καρπούζης

Αν και φάνηκε από την πρώτη ειδική ότι ο Βασίλης Πετρόπουλος πίεζε τον Δημήτρη Καρπούζη, τελικά ο Καρπούζης κατάφερε να κερδίσει όλες τις ειδικές μαζί με τον αγώνα, χτίζοντας μία διαφορά 18’’ υπέρ του. Τρίτος τερμάτισε ο Βασίλης Μπούδρος σε έναν αγώνα αποθεραπείας από το Hellas Rally Raid Lepanto 2013 όπου κέρδισε. Ακολούθησε ο Σταύρος Κωστάκος, ο Θεοφάνης Στάμου και ο Στέφανος Γιόκαρης.

Ε3 – Στο νήμα ο Τζόβολος

Στην κατηγορία E3 οι μάχες είχαν περισσότερο ενδιαφέρον μιας και η νίκη παίχτηκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Ο Θύμιος Τζόβολος ξεκίνησε δυναμικά πετυχαίνοντας 3’’ ταχύτερο χρόνο έναντι του Σταύρου Μαντζώρου στην πρώτη ειδική, ενώ είχε καλή διαφορά και στην δεύτερη ειδική διαδρομή. Η επίθεση του Μαντζώρου όμως στην τρίτη ειδική διαδρομή τον έπιασε στον ύπνο μιας και του “πήρε” 12 δευτερόλεπτα, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά να του δώσουν την νίκη. Τελικά 1ος τερμάτισε ο Τζόβολος με μόλις 0,226’’! Ακολούθησε στο βάθρο ο Δημήτρης Αργυράκης με τον Παναγιώτη Τετόρο στην 5η θέση, και τον Νεκτάριο Καταμπά να μένει πίσω για 2’’.

ES – Καθάρισε ο Νέγρης

Πολύ καλοί χρόνοι και στην κατηγορία ES με τους Γιώργο Νέγρη και Σπύρο Σταματόπουλο να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις ειδικές. Ο Νέγρης είχε καλύτερο ρυθμό τον οποίο κράτησε όλη την ημέρα κερδίζοντας όλες τις ειδικές, κι έτσι ο Σταματόπουλος αρκέστηκε στην 2η θέση του αγώνα. Ακολούθησε ο Στάθης Ρούσσης με τον Δημήτρη Γιαννακάρα να έχει την δική του μάχη στο 1,5 δευτερόλεπτο έναντι του 5ου Μανώλη Ρουμελιώτη. Την εξάδα έκλεισε ο Χάρης Χριστόπουλος.

ΕΕ – Κορυφή ο Κυριλής

Ο Παναγιώτης Κακολύρης έδειξε τις διαθέσεις του από το πρώτο πέρασμα της ειδικής διαδρομής όπου προηγήθηκε κατά 5’’ του Ηλία Κυριλή. Αυτός έσπευσε να απαντήσει στον δεύτερο γύρο όπου μάζεψε τα 5’’ και οι αναβάτες ισοβάθμισαν. Στον τρίτο γύρο, ο Κυριλής ήταν γρηγορότερος κατά 8’’ που ήταν και αυτά που του έδωσαν τελικά την νίκη.
Τρίτος βρέθηκε ο Μιχάλης Ντουζένης που είχε και αυτός οδηγήσει πιο γρήγορα από τον Κυριλή στην πρώτη ειδική, ενώ στην τρίτη ειδική, ήταν 2’’ πιο γρήγορος από τον Κακολύρη, τερματίζοντας όμως πίσω του με διαφορά 2,5’’. Ακολούθησε ο Μιχάλης Προβιάς με διαφορά 17’’, ο Λευτέρης Πανέτης και ο Ανδρέας Θεοδώρου.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα


Loading...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon