.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 12:59

Παν.Π.Enduro 2013, 2ος αγώνας, Βέροια

 

Ο Τρίγκας στην κορυφή

 


Του Τάκη Μανιάτη

Ο 2ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro διοργανώθηκε στην Βέροια, με τον Γιάννη Τρίγκα να κερδίζει την γενική κατάταξη με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον Γιώργο Κοινωνά! Ο Σιαφαρίκας είχε ατυχία αλλά έδειξε πάραυτα τις διαθέσεις του.

Διαδρομή πρωταθλήματος

Από την πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας ξεκίνησε ο αγώνας, όπου και στήθηκε το park ferme έτσι ώστε οι θεατές να απολαύσουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.
Η ουρά της διαδρομής που οδηγούσε στον κύκλο είχε μήκος 20 χιλιομέτρων, ενώ η απόσταση του κύκλου ήταν 55 χιλιόμετρα, επαναλαμβανόμενη τρεις φορές. Η συνολική απόσταση του αγώνα έφτασε τα 200 χιλιόμετρα, ενώ η διαδρομή ήταν πολύ ωραία κατά γενική ομολογία, αλλά και απαιτητική, στο επίπεδο του πρωταθλήματος. Την είχε επιμεληθεί ο πολυπρωταθλητής Αδάμος Πράσσος και σε κάποια σημεία είχε κολλήματα και χρειαζόταν ακόμη και σπρώξιμο. Είχε όμως και τα ανοιχτά δασικά κομμάτια σε σωστή αναλογία, έτσι ώστε οι αναβάτες να ξεκουράζονται. Οι ειδικές διαδρομές ήταν δύο, απέναντι από την άσφαλτο, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση από τους θεατές. Ήταν και οι δύο εντουράδικες σε σχεδίαση, με την μία να είναι πιο εντυπωσιακή, και τους αναβάτες να προσφέρουν θέαμα. Είχαμε όμως 35 αναβάτες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro, και άλλους 40 για το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος. Σε γενικές γραμμές ήταν ένας ωραίος αγώνας με πολύ καλή οργάνωση, αλλά δεν έλειψαν οι ακυρώσεις αναβατών που έβαλαν καύσιμο σε λάθος από το ενδεδειγμένο σημείο.

Γενική κατάταξη

Μεγάλος συναγωνισμός υπήρχε σήμερα ανάμεσα στους Γιώργο Κοινωνά και Γιάννη Τρίγκα για την γενική κατάταξη, την οποία τελικά κέρδισε ο Τρίγκας για 1.07’’! Ο Κοινωνάς έδειξε τις διαθέσεις του και αναμένεται εντυπωσιακό πρωτάθλημα, ενώ ο Ηλίας Κυριλής βρέθηκε στην 3η θέση με +47’’ διαφοράς. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Ντουζένης με 6.41’’ όντας πολύ δυνατός, ενώ ακολούθησε ο Βασίλης Σιαφαρίκας ο οποίος χρεώθηκε με ποινή δύο λεπτών όταν η μοτοσυκλέτα του έμεινε από ηλεκτρικά που πήραν νερό, λόγω ενός κλαριού που καρφώθηκε σε αυτά, και αναγκάστηκε να αλλάξει μπουζί. Οδήγησε όμως δυνατά, κάλυψε την διαφορά και έφτασε στην 5η θέση με +35’’ διαφοράς. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Μανωλίδης με 3.40’’ ενώ ακολούθησαν οι Μιχάλης Προβιάς, Δημήτρης Τσακατσώνης, Αλέξης Ζώρας, Αντώνης Δήμου. Οι διαφορές των αναβατών δείχνουν ότι έχουμε να δούμε σκληρές μάχες στο πρωτάθλημα, για την άτυπη γενική κατάταξη.

Ε1- 1ος ο Μανωλίδης

Με την επίδοσή του στην γενική κατάταξη, ο Γιώργος Μανωλίδης είχε δείξει τις δυνατότητες του και κέρδισε έτσι την κατηγορία E1,με 7.16’’ από τον Μιχάλη Προβιά. Οι δύο αναβάτες είχαν δυνατές μάχες όλη την ημέρα αλλά η πρώτη ειδική που έκανε την διαφορά ήταν αυτή που έδωσε και την νίκη ουσιαστικά στον Μανωλίδη. Άλλα 8’’ χώρισαν τον Αλέξη Ζώρα από τον Προβιά κι έτσι συμπληρώθηκε το βάθρο με τους πρωταγωνιστές να μάχονται σκληρά και φέτος. Ο Αντώνης Δήμου ακολούθησε με άλλα 8’’ ενώ ο Παντελής Καδόγλου και ο Παναγιώτης Ζαφειρίου συμπλήρωσαν την εξάδα. Μεγάλος άτυχος ο Παναγιώτης Κακολύρης ο οποίος μετά τις πρώτες τέσσερις ειδικές και αφού ήταν πρώτος και με διαφορά, μία μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να εγκαταλείψει και να χάσει έτσι την ευκαιρία για μία νίκη στο πρωτάθλημα.

Ε2 – Κερδίζει ο Τρίγκας

Στην κατηγορία E2, ο συναγωνισμός είχε φανεί από τις πρώτες ειδικές όπου οι Γιάννης Τρίγκας, Γιώργος Κοινωνάς, Βασίλης Σιαφαρίκας και Δημήτρης Τσακατσώνης έπαιζαν δυνατά με τα χρονόμετρα. Οι τρεις πρώτοι βρίσκονταν πιο κοντά σε χρόνους αλλά παρά τον συναγωνισμό, ο Σιαφαρίκας τέθηκε εκτός συναγωνισμού για την πρώτη θέση μιας και χρεώθηκε με δύο λεπτά καπέλο σε απλή διαδρομή, όταν έπαθε ηλεκτρικό πρόβλημα η μοτοσυκλέτα του (διαβάστε παραπάνω). Έτσι, παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε ο Σιαφαρίκας στις ειδικές, κατάφερε να μαζέψει τα 31 δευτερόλεπτα και να τερματίσει 3ος με 1/28.77’’ ενώ στην 1η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Τρίγκας. Η μάχη του με τον Γιώργο Κοινωνά έληξε υπέρ του Τρίγκα, αλλά ο συναγωνισμός ήταν τόσο αυξημένος που η διαφορά τους ήταν μόλις 1.07’’. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Τσακατσώνης με 11.23’’ από τον Σιαφαρίκα, ενώ ακολούθησαν οι Ηλίας Ρήγας και Μιχάλης Χατζηπαυλίδης.

Ε3 – Κυριλής στην κορυφή

Ο Ηλίας Κυριλής τερμάτισε άνετα στην 1η θέση της Ε3 κατηγορίας με διαφορά 2.11.56’’ από τον Χρήστο Παπαθεοδώρου ενώ με διαφορά 43’’ ακολούθησε στο βάθρο ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος. Στην 4η με 1.43’’ ο Γιάννης Σεβαστόπουλος ενώ ο Μανόλης Παπαδημητρόπουλος και Σταύρος Ιορδανίδης έκλεισαν την εξάδα.
Ο Κίμων Καράμπελας που έπαιζε για την 1η θέση με τον Κυριλή, τέθηκε εκτός αγώνα μετά την 6η ειδική διαδρομή.

 ΕΝ – Σειρά του Ντουζένη

Μόλις 3 αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία νέων αναβατών με τον Μιχάλη Ντουζένη να τερματίζει 1ος, με 5.28.33’’ από τον Γιώργο Πούφτα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κωστάκης Φόγερτ με άλλα 3.07.36’’ διαφοράς.

ES – Νέοι, παλιοί, και ο Βάλης στην κορυφή

Σίγουρα τα βλέμματα τράβηξε ο Απόστολος Βάλης που κέρδισε την κατηγορία Senior με 1.19.95 από τον δεύτερο αναβάτη, αλλά αυτός ο δεύτερος, που είναι ο 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδος της κατηγορίας μεγάλων τετράχρονων (500+), ήταν που έφερε μία χαρούμενη νότα στην κατηγορία. Ο Δημήτρης Τουμπανιάρης, αποφάσισε να τρέξει ξανά και το απολαμβάνει, όπως απόλαυσε και την μάχη του με τον τρίτο, Μανώλη Νανάκο, με τον οποίο είχαν διαφορά μόλις 0.68’’! Ο Γιώργος Τσίτος ακολούθησε στην 4η θέση με τον Μιχάλη Λαβασά και τον Δημήτρη Σταμάτη να συμπληρώνουν το βάθρο.

Αποτελέσματα γενικής κατάταξης

Loading...

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 10:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon