.
Κατηγορία Enduro
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 10:42

Παν.Π. Enduro 2013, 5ος αγώνας, Ναύπλιο

 

Στην κορυφή ξανά ο Σιαφαρίκας

 


Με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να κερδίζει άλλη μία φορά την γενική κατάταξη, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Γιάννη Τρίγκα και την ακύρωση του Ηλία Κυριλή – από αντίθετη κίνηση στον ανεφοδιασμό, συμπληρώθηκε ο 5ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, στο Ναύπλιο.

Γενική κατάταξη


Δυναμική εκκίνηση έκανε ο Γιάννης Τρίγκας στην 1η ειδική με τους Παναγιώτη Κακολύρη, Γιώργο Κοινωνά και Βασίλη Σιαφαρίκα να μάχονται σε 10’’, ενώ στην 2η ειδική, ο Κοινωνάς πέρασε μπροστά, αφήνοντας τον Τρίγκα 2ο . Ο Τρίγκας συνέχισε να πιέζει για να κερδίσει έτσι την 3η ειδική, με τον Σιαφαρίκα να ανεβάζει ρυθμό και τον Μιχάλη Ντουζένη να ανεβαίνει 3ος, τον Κοινωνά στην 4η θέση και τον Αλέξη Ζώρα στην 5η.
Στην 4η ειδική, ο Σιαφαρίκας κέρδισε με τον Ντουζένη να τερματίζει 2ος και τον Ηλία Κυριλή να συμπληρώνει το βάθρο.
Πέμπτη ειδική και ο Σιαφαρίκας κερδίζει ξανά με τον Κακολύρη να εμφανίζεται δυνατός, ο Κοινωνάς να συμπληρώνει την τριάδα, προσπαθώντας να πάρει την θέση από τον Τρίγκα που λίγο πριν είχε μία πτώση και έκανε τον 7ο χρόνο.
Η 6η και 7η ειδική, είχαν τον Σιαφαρίκα ξανά στο βάθρο, ο οποίος κατέκτησε έτσι άλλη μία φορά την γενική κατάταξη. Τελικά, οι τρεις πρώτης της κατηγορίας Ε2, Σιαφαρίκας, Τρίγκας και Κοινωνάς, ήταν και αντίστοιχα αυτοί που προηγήθηκαν στην γενική κατάταξη.

Κατηγορία Ε1


Με τον Μιχάλη Προβιά να έχει εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη, η μάχη ανάμεσα στους Παναγιώτη Κακολύρη, Αλέξη Ζώρα και Γιώργο Μανωλίδη, θα ήταν μεγάλη. Οι Κακολύρης και Μανωλίδης, χρεώθηκαν ένα λεπτό ποινής που ουσιαστικά τους έθεσε εκτός μάχης, αλλά ήταν ο Κακολύρης αυτός που ήταν ταχύτερος στις ειδικές. Κέρδισε τις πέντε από τις εφτά ειδικές, αλλά ο Αλέξης Ζώρας τελικά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Κακολύρης και Μανωλίδης ακολούθησαν στο βάθρο, με τον Αντώνη Δήμου και τον Γιώργο Σπύρη να συμπληρώνουν την κατηγορία.

Κατηγορία Ε2


Με τους Βασίλη Σιαφαρίκα, Γιάννη Τρίγκα και Γιώργο Κοινωνά να κοντράρονται όλη μέρα για την γενική κατάταξη, είχαμε αντίστοιχη μάχη και στην κατηγορία.
Αν και ο Τρίγκας εμφανίστηκε πολύ δυναμικός, μία πτώση τον έριξε πίσω και άφησε στον Σιαφαρίκα ανοιχτό το δρόμο για την κορυφή. Ειδικά μετά τα μέσα του αγώνα, ο Σιαφαρίκας βρήκε το ρυθμό του και κέρδισε τις τέσσερις τελευταίες ειδικές, μαζί και την κατηγορία E2.
Ο Τρίγκας έχασε αρκετό χρόνο στην 5η ειδική, αλλά με την επίδοσή του στις υπόλοιπες, στέρησε από τον Κοινωνά την 2η θέση.
Ο Παναγιώτης Θερριός τερμάτισε 4ος με τον Λευτέρη Πανέτη και τον Μιχάλη Χατζηπαυλίδη να συμπληρώνουν την εξάδα.

Κατηγορία Ε3


Με τον Ηλία Κυριλή να βρίσκεται εκτός αγώνα, λόγω αντικανονικής πορείας σε ΣΕΧ, ο αγώνας πήγε απευθείας στον Χρήστο Παπαθεοδώρου. Δεύτερος τερμάτισε ο Θανάσης Παπαδημητρόπουλος και την τριάδα συμπλήρωσε ο Σταύρος Ιορδανίδης.

Κατηγορία ΕΝ


Με τους χρόνους του να βρίσκονται συχνά στην 5άδα της γενικής κατάταξης, ο Μιχάλης Ντουζένης δικαιωματικά κέρδισε την κατηγορία για άλλη μία φορά. Πίσω του τερμάτισε ο Αρτέμης Σφηναρολάκης και το βάθρο συμπλήρωσε ο Κωστάκης Φόγερτ. Δύο ακόμη αναβάτες, οι Θεόδωρος Πολυχρόνης και Δημήτρης Μπάκας, δεν τερμάτισαν.

Κατηγορία ΕS


Σίγουρα την μεγαλύτερη χαρά της κατηγορίας – μπορεί και του αγώνα – να πήρε ο έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδος, Δημήτρης Τουμπανιάρης, ο οποίος πήρε νίκη και πλησίασε και βαθμολογικά στο πρωτάθλημα! Δεύτερος τερμάτισε ο Απόστολος Βάλης που κέρδισε την τελευταία ειδική διαδρομή. Ο Γιώργος Τσίτος συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ οι Μανόλς Νανάκος, Δημήτρης Σταμάτης και Μανώλης Πασχαλίδης έκλεισαν την εξάδα.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 12:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon