.
Κατηγορία Enduro
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 10:42

Π.Π.Enduro 2013, 6ος και 7ος αγώνας, Σέρρες

 

Δυνατός επίλογος!

 


Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro για το 2013, με τον διπλό αγώνα που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου – Μοτοσυκλέτας Σερρών.

Άριστη οργάνωση

Αν και με τις συμμετοχές αρκετά μειωμένες λόγω κρίσης, σε συνδυασμό με τον αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος, 63 αναβάτες έδωσαν το παρόν στις Σέρρες, το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου. Ανάμεσά τους, έστω και εξωαγωνιστικά, έδωσε το παρόν και ο Γάλλος πρωταγωνιστής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Nicolas Deparrois με την ομάδα της ΙΝΑ ΤV.

Η λέσχη των Σερρών, είχε προετοιμάσει πολύ καλά 2 φανταστικές ειδικές διαδρομές στην περιοχή του Αγ. Γιώργη: Μία τύπου Motocross με μήκος 2,5km που επαναλαμβανόταν 3 φορές, μέσα σε ποταμάκι με άμμο, δασικά περάσματα και αρκετά σκαλοπάτια, και μία τύπου Enduro που μετρούσε 3 φορές, μήκους 5,5km, με πολλά περάσματα σε ποτάμι, λάσπη, ρίζες και δέντρα, και αρκετή πέτρα, μονοπάτι, κατηφόρες και σαμάρι στο τελευταίο κομμάτι της.

3 κύκλοι για το Πρωτάθλημα, και 2 για το κύπελλο, ήταν αρκετά χορταστικό menu! Οι δύο μεγάλες απλές διαδρομές ήταν απαιτητικές αλλά όμορφες, ενώ το Σάββατο, η σήμανση σε δύο μικρά κομμάτια της διαδρομής είχε –ως εκ θαύματος- μετακομίσει, δημιουργώντας παροδικό εκνευρισμό σε οργάνωση και αγωνιζόμενους, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

 Ένατος τίτλος για Σιαφαρίκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2013

Αγωνιστικά, η υπόθεση «τίτλος» ήταν ανοιχτή σε 2 ακόμη κατηγορίες του Πρωταθλήματος, αλλά και της γενικής κατάταξης, γεγονός που κρατούσε σε αγωνία πρωταγωνιστές και θεατές!

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα και κατατρόπωσε τον ανταγωνισμό σε κάθε επίπεδο, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του και με 2 νίκες κατέκτησε αυτά που ήθελε: Πρωτάθλημα σε Ε2 και Γενική κατάταξη. Ο Γιάννης Τρίγκας πίεσε (2ος – 3ος), αλλά χωρίς να έχει αναρρώσει πλήρως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την διαφορά του. Ο Γιώργος Κοινωνάς κατάφερε με την εμφάνισή του (3ος – 2ος) να ανέβει στην γενική κατάταξη 3ος, Δημήτρης Βαγγελάκος που συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος, ατύχησε ενώ πρωταγωνιστούσε το Σάββατο μένοντας 4ος από 2ος στην τελευταία ειδική, ενώ εγκατέλειψε την Κυριακή.

Αποκάλυψη του αγώνα ήταν σίγουρα ο Παναγιώτης Κακολύρης που κυριάρχησε στην Ε1, ενώ την Κυριακή ανέβηκε μάλιστα και 2ος γενικής κατάταξης, βάζοντας γερές υποθήκες για την επόμενη χρονιά. Βέβαια, ο Αλέξης Ζώρας εξασφάλιζε το Πρωτάθλημα από το Σάββατο με χαλαρή (για τα μέτρα του) εμφάνιση, αρκούμενος στην σιγουριά 3ης και 4ης θέσης. Ο Γιώργος Μανωλίδης ήταν 2ος το Σάββατο, αλλά το χτυπημένο του πόδι δεν τον άφησε για κάτι καλύτερο από μια 5η θέση την Κυριακή, ενώ το αντίθετο συνέβη με τον Αντώνη Δήμου, που από 5ος ανέβηκε 2ος την Κυριακή, κερδίζοντας οριακά τον Μιχάλη Προβιά (4ος και 3ος), αφού κατάφερε και κέρδισε μάλιστα την τελευταία ειδική στην Γενική!

 Σίγουρος τίτλος για Κυριλή

Στην Ε3 κατηγορία το Πρωτάθλημα ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο για τον Ηλία Κυριλή, που ήρθε με κακή ψυχολογία από την ακύρωσή του στο Ναύπλιο, και από τον παλιότερο τραυματισμό του. Αν και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την καλή θέση του στη γενική κατάταξη, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει διπλά τον Χρήστο Παπαθεοδώρου. Ο Ανδρέας Παραγιός ήταν 3ος το Σάββατο αλλά χτύπησε το γόνατό του την Κυριακή, ανοίγοντας τον δρόμο στον Δήμο Γκαϊδατζή για το 3ο βάθρο της Κυριακής.

Άλλο ένα πρωτάθλημα που παιζόταν ακόμη, ήταν αυτό στους Βετεράνους! Ο Αποστόλης Βαλής όμως, εντός έδρας, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Δημήτρη Τουμπανιάρη που ένα καπέλο από αβλεψία τον έριξε 4ο το Σάββατο (2ος την Κυριακή). Ο Μανώλης Νανάκος ήταν 2ος και 4ος, ενώ τις 3ες θέσεις μοιράστηκαν ο Δημήτρης Σταμάτης και ο Τσίτος Γιώργος.

Ο «Νέος» Μιχάλης Ντουζένης, αν και ταλαιπωρήθηκε, ωρίμασε πλέον, και χωρίς ανταγωνισμό στην κατηγορία του, μετρούσε τις δυνάμεις του στην γενική κατάταξη. Ο Δημήτρης Βούλγαρης ήταν ο 2ος.

 Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος

Για το θεσμό του Πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος, αρκετές μάχες δόθηκαν επίσης σε όλες τις κατηγορίες! Τον χορό άνοιξαν οι πιτσιρικάδες στο Enduro Junior Sprint, με τον Γιώργο Αρβανίτη να επικρατεί και τις τρεις φορές του Σταύρου Τσιάγκου. 3ος ήταν ο Αλέξανδρος Πολυχρόνης.
Στην Ε1 ο Γιώργος Θεοδωρίδης κατάφερε να νικήσει τελικά τον Τότσιο Γιώργο, με τον Βασίλη Καλοχωρίδη να παίρνει την 3η θέση.
Στην Ε2, ο Ντάνιελ Μπενόβ αποσπά άλλη μια νίκη, με μικρή διαφορά από τον Γιώργο Λιούγκα, ενώ 3ος ήταν ο Λεωνίδας Κουλουκάτσης.
Στην Ε3 με τις λίγες συμμετοχές, ο Πολυχρόνης Τασχουνίδης επικράτησε του Χρήστου Κυρτσούδη.
Στους Βετεράνους, ο Θανάσης Ευφραιμίδης τερμάτισε πρώτος, με τον Σπύρο Ιωαννίδη και τον Βασίλη Κακιούση να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.
Στον θεσμό, απομένει ένας ακόμη αγώνας για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!

 Ο Nicolas Deparrois

Ο Nicolas Deparrois «άνοιγε» τις ειδικές κρατώντας πάντα τους θεατές ζεστούς και επιδεικνύοντας υψηλή τεχνική οδήγησης, πετυχαίνοντας σημαντικά καλύτερους χρόνους από τους Έλληνες πρωταγωνιστές. Την επομένη του αγώνα, σε συνεργασία με την ΙΝΑ TV και την ΛΑΜΣ, έκανε μαθήματα οδήγησης Enduro και Motocross σε 22 τυχερούς αναβάτες, στην πίστα Motocross του αυτοκινητοδρομίου και στην ειδική στον Αη Γιώργη. Τον ευχαριστούμε για την εμπειρία που μας πρόσφερε!

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο Enduro για την λέσχη μας, με θετικό απολογισμό σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, η συνάντηση με τις λέσχες και τους παράγοντες, αθλητές και ομάδες του χώρου του Enduro σε μια συνάντηση που συγκάλεσε η Ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) ελπίζουμε να ευοδώσει ώστε να δούμε το 2014 ακόμη καλύτερους αγώνες με περισσότερες συμμετοχές.

Ως ΛΑΜΣ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, καθώς να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας που συντέλεσαν στην άρτια οργάνωση αυτού του αγώνα μας: Elpida Resort & Spa, Repsol, Μάρμαρα Βαλής, Auto-Moto-Shop Γκέκας, L.G.Service – Long Trails, Παιδικό Κολέγιο και Bike House – Χατζής.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 11:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon