.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 13:01

Παν.Π.Enduro 2014, 1ος αγώνας, Λαγκαδάς

Τρίγκας στην γενική και στην E2!


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: enduro-fighter.gr

Ένας γρήγορος, αποφασισμένος και σταθερός Γιάννης Τρίγκας, κέρδισε στον 1ο αγώνα της χρονιάς στον Λαγκαδά, με 92 συνολικά συμμετοχές (πανελλήνιο και Βορείου) να τιμούν την διοργάνωση, παρά την καθυστερημένη ανακοίνωση του.

 Καιρός για Enduro


Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, ιδανικός για endurο, αφού το Σάββατο είχε βρέξει αρκετά, ενώ συνεχιζόταν ανά διαστήματα το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα να υπάρχει λάσπη ακόμη και στις ειδικές διαδρομές. Το κρύο ήταν αρκετό με λίγο αεράκι, και η χαμηλή θερμοκρασία ανάγκασε τους αναβάτες να οδηγούν με μπουφάν σε μεγάλο μέρος του αγώνα.

Η εκκίνηση έγινε στην πλατεία Λαγκαδά, όπου στήθηκε και το Park Ferme, και οι ειδικές βρίσκονταν ακριβώς έξω από το χωριό, στην Χρυσαυγή και στο Πολυδένδρη. Η μία ήταν τύπου extreme με κορδέλα, με πολύ ωραίο τερέν, χωρίς πέτρες στο έδαφος, με καλό κράτημα, με διάρκεια γύρω στα 4,5 λεπτά. Η άλλη ήταν η enduro test με μονοπάτια και off camper οδήγηση σε πρανή, πιο τεχνική και απαιτητική, με διάρκεια κοντά στα 7 λεπτά.
Η διαδρομή αποτελείτο από τρεις γύρους των 70 χιλιομέτρων για το πρωτάθλημα, με αρκετή λάσπη λόγω της χθεσινής βροχόπτωσης, με το 95% μονοπάτι. Στον συγκεκριμένο αγώνα, 48 αναβάτες δήλωσαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και άλλοι 44 στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος.

 Γενική κατάταξη – Πρώτος ο Τρίγκας

Στην άτυπη γενική κατάταξη, ήταν ο Γιάννης Τρίγκας αυτός που κέρδισε χωρίς μάλιστα να έχει πάρει κάποια ειδική, αλλά κάνοντας συνολικά ταχύτερο χρόνο κατά 4.07’’, υπερίσχυσε του Αλέξη Ζώρα. Αυτός, κέρδισε την 2η, την 4η και την 6η ειδική – την ίδια ειδική σε κάθε πέρασμα, και κατάφερε να βρεθεί στην 2η θέση του βάθρου, μπροστά από τον νικητή της 3ης ειδικής διαδρομής, Βασίλη Σιαφαρίκα, κατά 7.41’’. Ακολούθησε στην 4η θέση ο Μιχάλης Ντουζένης με διαφορά 27.52’’ από τον πρώτο και 16.04’’ από τον Σιαφαρίκα, για να συμπληρώσουν την εξάδα οι Παναγιώτης Κακολύρης (+2.35’’), νικητής της 1ης ειδικής, και Κίμων Καράμπελας (+2.04’’), νικητής της 5ης ειδικής διαδρομής.
Στην δεκάδα ακολούθησε ο Ηλίας Κυριλής που συμμετείχε μετά από σοβαρό τραυματισμό την προηγούμενη εβδομάδα (+43.85’’), ο Μιχάλης Προβιάς (+26.55’’), ο Αντώνης Δήμου (+8.57’’) και ο Παναγιώτης Καδόγλου (+15.99’’).

 Κατηγορία Ε1 – Με το δεξί ο Ζώρας

Εννέα αναβάτες συμμετείχαν στην μικρή κατηγορία E1, με τον Αλέξη Ζώρα να μην αφήνει περιθώρια για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αν και την ημέρα ξεκίνησε πιο δυνατά απ’ όλους ο Κίμων Καράμπελας, κερδίζοντας την 1η ειδική του αγώνα, τελικά οι τρεις 1ες, δύο 3ες και μία 2η θέση στις ειδικές, έδωσαν στον Ζώρα το τελικό προβάδισμα. Ακολούθησε ο Μιχάλης Ντουζένης με συνολική διαφορά +23.45’’ έχοντας κερδίσει την 3η ειδική, με τέσσερις 2ες θέσεις και μία 3η, στις υπόλοιπες ειδικές. Ο Καράμπελας, ξεκίνησε την ημέρα του με την 1η θέση στην πρώτη ειδική, κέρδισε και την 5η ειδική, αλλά έχοντας μία 2η και τρεις 3ες θέσεις, βρέθηκε στα +4.39’’ από τον Ντουζένη. Ακολούθησε στην 4η θέση ο Παναγιώτης Καδόγλου με +1:34.96’’, ο Παναγιώτης Ζαφειρίου με +1:04.22’’ και ο Γιώργος Μουστάκας με διαφορά +21.71''.

Κατηγορία Ε2 – Πειστικός ο Τρίγκας


Ίσως η δυσκολότερη κατηγορία φέτος, με τους Γιάννη Τρίγκα, Βασίλη Σιαφαρίκα, Ηλία Κυριλή, Παναγιώτη Κακολύρη Αντώνη Δήμου, να μάχονται για μία θέση στην πρώτη πεντάδα. Στην πρώτη ειδική, τις εντυπώσεις πήρε σίγουρα ο Κακολύρης πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα, με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να κερδίζει συνεχόμενα τέσσερις ειδικές διαδρομές, τερματίζοντας 2ος στην τελευταία. Οι μικρές διαφορές σε κάθε ειδική, έδωσαν στον Γιάννη Τρίγκα την καλύτερη βαθμολογία και την 1η θέση στην κατηγορία, με πέντε τερματισμούς στην 2η θέση και μία νίκη, στην τελευταία ειδική και συνολική διαφορά 11.48’’. Στην 2η θέση του βάθρου βρέθηκε ο Κακολύρης έχοντας μία νίκη σε ειδική και πέντε τερματισμούς στην 3η θέση, και συνολική διαφορά +18.39’’ από τον Σιαφαρίκα.
Τέταρτος τερμάτισε ο χτυπημένος πριν μία εβδομάδα Κυριλής, με δύο τερματισμούς στην 6η θέση, και τέσσερις στην 4η, στις ειδικές διαδρομές της ημέρας και διαφορά +45.89’’. Ακολούθησε ο Αντώνης Δήμου με διαφορά +35.12’’ και ο Λευτέρης Πανέτης με διαφορά +37.07’’.

Κατηγορία Ε3 – Νίκη ο Προβιάς


Δέκα αναβάτες τερμάτισαν στην Ε3 που μετά από καιρό δείχνει να συγκεντρώνει ξανά συμμετοχές. Άρχων του αγώνα ο Μιχάλης Προβιάς ο οποίος κέρδισε τέσσερις ειδικές διαδρομές και τερμάτισε 3ος και 2ος στις υπόλοιπες, με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαφορά 29.60’’ από τον Χρήστο Παπαθεοδώρου. Ο Παπαθεοδώρου είχε τρεις τερματισμούς στην 3η θέση, δύο στην 3η και μία 4η, και αυτό του έδωσε διαφορά +11.84’’ από τον Πολ Νικολάου. Με δύο τερματισμούς στην 2η θέση, δύο στην 3η μία 4η και μία 5η, ο Νικολάου προηγήθηκε του Θανάση Τρίγκα, ο οποίος κέρδισε δύο ειδικές διαδρομές, δείχνοντας τα δόντια του, αφού τερμάτισε μόλις +0.12’’ στην 4η θέση! Ακολούθησε ο Αποστόλης Ζβιντερίκος με διαφορά +1:07.17’’ και ο Γρηγόρης Τσαντίκος με +17.39’’.

Κατηγορία EN – Δυνατός ο Σφηναρολάκης


Οι λιγότερες συμμετοχές, δυστυχώς ήταν στην κατηγορία των νέων αναβατών. Μόλις τέσσερις αναβάτες εκκίνησαν, μόλις δύο τερμάτισαν, με τον Αρτέμη Σφηναρολάκη να κερδίζει, και τον Δημήτρη Μπάκα να τερματίζει 2ος με διαφορά 2:02.64’’.

Κατηγορία ES – Ο Γκαγκανάτσιος στην κορυφή


Έντεκα συμμετοχές στην κατηγορία των βετεράνων, με τον Θανάση Γκαγκανάτσιο να κερδίζει τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές (ένας γύρος αγώνα λιγότερος), και τον Μιχάλη Μιμίκο να ακολουθεί με νίκη στην πρώτη ειδική διαδρομή και διαφορά +44.99’’. Δυναμική επαναφορά από τον τρεις φορές πρωταθλητή Δημήτρη Κόκκινο, ο οποίος τερμάτισε 3ος με διαφορά +10.93’’. Ακολούθησε ο Μανόλης Νανάκος με +11.02’’ ο Δημήτρης Σταμάτης με +24.57’’και ο Βασίλης Κακιούσης με +1:15.92’’.
Επόμενος αγώνας στην Πεντέλη, στις 9 Μαρτίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 15:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon