.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 14:15

Παν. Π. Enduro 2012, 4ος αγώνας, Χαλκίδα

 

Πραγματικό enduro

 


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτό: Αρχείο

Το parc ferme ήταν σε πολύ κεντρικό σημείο, στην παραλία της Χαλκίδας, στον πεζόδρομο κοντά στο κόκκινο σπίτι. Το γεγονός αυτό ώθησε αρκετούς θεατές άσχετους με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να παρευρεθούν στο σημείο το Σάββατο αλλά και την Κυριακή. Οι εικοσιέξι συμμετοχές του πανελληνίου πρωταθλήματος ενισχύθηκαν από τις σαρανταπέντε του κυπέλλου κι έτσι ο αγώνας απέκτησε μία ωραία εικόνα.anigif

Ταυτόχρονες διοργανώσεις

Λόγω των ταυτόχρονων διοργανώσεων, η διαδρομή χωριζόταν σε κάποια σημεία έτσι ώστε οι αναβάτες του πανελληνίου να οδηγούνται  σε πιο απαιτητικά μονοπάτια σε σχέση με αυτούς του κυπέλλου.
Η διαδρομή έγινε σε σχήμα 9 και οι αναβάτες έμπαιναν σε enduro ειδική μέσα σε δέντρα, διάρκειας πέντε χιλιομέτρων περίπου, με ανεβάσματα, πολλές στροφές, μονοπάτια, αλλά και δύσκολα περάσματα μεταξύ των αναβατών.
Η άλλη ειδική ήταν τύπου motocross και δεν ήταν η πίστα της Χαλκίδας, αλλά μία διαδρομή η οποία χρησιμοποιείται για προπόνηση. Είχε άμμο και πέτρα, χώμα αλλά και χαλίκι, τα οποία εναλλάσσονταν συνεχώς! Περιελάμβανε άλματα τύπου τραπέζι αλλά και πολλά μπερμ.
Οι αναβάτες των δύο διαφορετικών αγώνων συναντιόντουσαν στις ειδικές διαδρομές από την διαφορετική απλή, ενώ η διαδρομή του πανελληνίου ήταν πολύ σκληρή.

Γενική κατάταξη

Για μία ακόμη φορά, ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν το φαβορί για την γενική κατάταξη, αλλά και για την κατηγορία που συμμετέχει, την E3. Κέρδισε τις πέντε από τις 7 ειδικές, με τον Κίμων Καράμπελα να του παίρνει την τελευταία για δύο δευτερόλεπτα, και τον Γερμανό Bob Poudor να του αποσπά την έκτη ειδική για τρία δευτερόλεπτα. Πίσω τους βρέθηκαν οι Ηλίας Κυριλής, ο επανεμφανισθείς Γιώργος Κοινωνάς, αλλά και ο Δημήτρης Τσακατσώνης.

Ε1

Η επανεμφάνιση του Γιώργου Κοινωνά τον ώθησε απευθείας στην πρώτη θέση της κατηγορίας που ξέρει να οδηγά καλύτερα τα τελευταία χρόνια. Πάνω σε μία Kawasaki KX250 F κέρδισε όλες τις ειδικές και απειλήθηκε από τον Γιώργο Μανωλίδη (Husaberg TE 125) μόνο στην έκτη ειδική, για ένα δευτερόλεπτο. Τρίτος τερμάτισε ο Μιχάλης Προβιάς (ΚΤΜ) και ο μοναδικός που συμπλήρωσε την κατηγορία μιας και οι Ζώρας, Αντζελούς και Κακολύρης, εγκατέλειψαν.

Ε2

Ο Κίμων Καράμπελας (ΚΤΜ) ήταν ο νικητής και κατάφερε μάλιστα να βρεθεί μπροστά από τον Δημήτρη Τσακατσώνη (ΚΤΜ) κατά 1:25.446. Η πολλή καλή επίδοση του Καράμπελα μετά τις εμφανίσεις του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έκανε τη διαφορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ήταν 3ος, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Δημήτρης Πετρόπουλος, Γιώργος Κοφινάς, Χριστόφορος Αποστολόπουλος.

Ε3

Όπως προαναφέραμε, ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) κέρδισε μαζί με την γενική κατάταξη και την κατηγορία του. Ο Bob Poudor (ΚΤΜ) έμεινε στην 2η θέση για 45’’ ενώ οι Παναγιώτης Θερριός (ΚΤΜ) και Θανάσης Παπαδημητρόπουλος (Gas Gas) συμπλήρωσαν την κατηγορία.

ΕS

Έξι αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία Senior, με τον Μανόλη Νανάκο (ΚΤΜ) να κερδίζει, τον Δημήτρη Χελιώτη να αγωνίζεται με μία παλιά μοτοσυκλέτα (Honda XR 400 ‘96) και τον Μιχάλη Λαβασά (WR 250) να τερματίζει 3ος . Σταματόπουλος, Πασχαλίδης και Παπαδημητρίου, συμπλήρωσαν την εξάδα.

ΕΝ

Όσον αφορά στον  αγώνα των Νέων αναβατών, ο Ηλίας Κυριλής (Beta) κέρδισε την κατηγορία, χάνοντας μία ειδική από τον Μιχάλη Ντουζένη (ΚΤΜ). Σε άλλες δύο ειδικές ο Ντουζένης πλησίασε απειλητικά τον Κυριλή με διαφορά μικρότερη του δευτερολέπτου, αλλά η συνολική τους διαφορά έφτασε στο 1:07.382 υπέρ του Κυριλή. Πίσω τους βρέθηκε ο Θεόδωρος Πολυχρόνης, ενώ οι υπόλοιποι αναβάτες εγκατέλειψαν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 08:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon