.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 00:52

Κύπελλο enduro Νοτίου Ελλάδος 2012, 3ος αγώνας, Άργος

Ειδικές για jet ski!

 




anigifΜε 56 αναβάτες ξεκίνησε ο 2ος αγώνας για το κύπελλο enduro Νοτίου Ελλάδος, στο Άργος, σε μία διοργάνωση που έδειξε ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση, όλα μπορούν να γίνουν.

Εύκολη διαδρομή, θετικά σχόλια

Το park ferme στήθηκε στην πλατεία Λαϊκής αγοράς του Άργους έτσι ώστε να δει ο κόσμος τους αναβάτες, ενώ η διαδρομή αποτελείτο από ένα κύκλο 40 περίπου χιλιομέτρων ο οποίος γινόταν τρεις φορές. Εύκολη στο μεγαλύτερο μέρος της η διαδρομή, είχε λίγο μονοπάτι, φλαταδούρες, και άσφαλτο που συνέδεε τα κομμάτια. Η ειδική ήταν μία η οποία έγινε στην αρχή αναγνωριστική, και έπειτα άλλη μία φορά σε κάθε πέρασμα, στο σύνολο τρεις. Κορδελιασμένη σε όλο της το μήκος, η ειδική είχε αρκετές εναλλαγές, στροφές και άλματα, μαλακό χώμα – ιδανικό για κράτημα και γρήγορη οδήγηση. Η βροχή που έπεσε όμως όλη την χθεσινή ημέρα, είχε πλημμυρήσει την διαδρομή σε κάποια σημεία, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να γλιστρούν, άλλοι να πέφτουν και να δημιουργείται πρόβλημα στους αγωνιζόμενους. Από τους 56 αναβάτες που εκκίνησαν, 50 έφτασαν στην γραμμή του τερματισμού με όλους να λένε τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση αλλά και για τα κεφάτα παιδιά της λέσχης.

Αυξημένος συναγωνισμός

Αγωνιστικά, η εμφάνιση για πρώτη φορά σε αγώνα enduro του Παναγιώτη Κακολύρη, από το χώρο του motocross, ανέβασε το ενδιαφέρον. Ο Κακολύρης είχε να αντιμετωπίσει τον Ηλία Κυριλή αλλά και τον Ηλία Ρήγα που ήρθε ανανεωμένος και με νέα μοτοσυκλέτα από την Σπερχειάδα. Την πρώτη αναγνωριστική – χωρίς ενδιαφέρον για κατάταξη ειδική, την κέρδισε ο Κακολύρης και ακολούθησε ο Ρήγας με τον Κυριλή στην 3η θέση. Χελιώτης, Θερριός, Προβιάς, Καπερναράκος, Ντουζένης, Μπάρδης και Ζαφειρίου έκλεισαν την δεκάδα.
Στον δεύτερο γύρο όπου το χρονόμετρο έπαιζε ρόλο, ο Κακολύρης πήρε την ειδική για 0.459’’ από τον Κυριλή, ενώ ακολούθησαν οι Θερριός και Ρήγας να μάχονται για 0,186’’. Ντουζένης, Τζόβολος, Μπάρδης, Προβιάς, Καπερναράκος, συμπλήρωσαν την δεκάδα.
Στην έναρξη του τρίτου γύρου, στο δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα της ειδικής, ο Κυριλής κέρδισε μιας και ο Κακολύρης είχε μία πτώση και έφτασε στην 18η θέση. Ο Θερριός ήταν αυτός που έφτασε πίσω του με διαφορά 0,461’’ ενώ οι Ντουζένης, Ρήγας Προβιάς, Αλεξόπουλος, Βούλγαρης, Ζαφειρίου, Καπερναράκος και Παπαδημητρόπουλος Θανάσης, συμπλήρωσαν την δεκάδα.
Στο τελείωμα του γύρου, και στο τελευταίο, τρίτο πέρασμα της ειδικής, πριν τον τερματισμό, ο Κυριλής βρέθηκε ξανά πρώτος με διαφορά 6,694 από τον Προβιά. Ένα δευτερόλεπτο πίσω του τερμάτισε ο Ντουζένης ενώ ο Αλεξόπουλος βρήκε το ρυθμό του και ανέβηκε 4ος.Βούλγαρης, Παπαδημητρόπουλος Θανάσης, Χελιώτης, Κακολύρης, Πανέτης, και Ρήγας έκλεισαν την δεκάδα.

Γενική ο Κυριλής

Την γενική κατάταξη τελικά κέρδισε ο Κυριλής με 2ο τον Ντουζένη και 3ο τον Προβιά. Στις κατηγορίες, την E1 κέρδισε ο Κακολύρης με 2ο τον Καπερναράκο και τρίτο τον Κίτση, την Ε2 ο Αλεξόπουλος με 2ο τον Ρήγα και 3ο τον Δρόσο και στην Ε3 που είχε και τις λιγότερες συμμετοχές, οι Παπαδημητρόπουλος Θανάσης, Τζόβολος και Παπαδημητρόπουλος Μανώλης, συμπλήρωσαν το βάθρο.
Στην κατηγορία champion, ο Κυριλής ήταν αυτός που κέρδισε μαζί με την γενική κατάταξη, με τους Ντουζένη και Προβιά στην 2η και 3η θέσεις. Ο Θερριός χρεώθηκε ποινή διέλευσης λόγω “πνηξίματος” της μοτοσυκλέτας του στο νερό και τερμάτισε στην τελευταία θέση.
Στην κατηγορία ES, ο Μαυραντζής κέρδισε με 21 δευτερόλεπτα από τον Ρουμελιώτη και 3ος ήταν ο Χατζόπουλος.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 23:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon