.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 23:57

1o Paranormal Enduro στα Γιάννενα

 

 

Φιλικό και δύσκολο!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

anigif

Tο Paranormal Enduro είναι ένας σκληρός φιλικός αγώνας, με μονοπάτια διαφορετικά από αυτά που πηγαίνει ο καθένας βόλτα, πιο δύσκολα, πιο απαιτητικά. Ο αγώνας χρειαζόταν αρκετή εμπειρία για να μπορέσεις να ανταπεξέρθεις στις απαιτήσεις του, απλά και μόνο για να τον “βγάλεις” χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από την ιδέα στην πράξη


Η ιδέα ξεκίνησε από 4-5 φίλους στα Γιάννενα και έγινε πραγματικότητα από την λέσχη Ιωαννίνων. Η εκκίνηση δόθηκε στο χωριό Τύρια, δεκαπέντε χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου υπήρχε χώρος για ελεύθερο camping. Οι  συμμετοχές έφτασαν τις 68 και αξίζει να αναφερθεί ότι έφτασαν αναβάτες απ’ όλη την Ελλάδα, από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Αθήνα, Κέρκυρα. Ανάμεσα τους και οι Μιχάλης Τράντζας και Ηλίας Κυριλής, γνωστοί πρωταθλητές από το χώρο του enduro.
Η διαδρομή συνολικά ήταν πενήντα οκτώ χιλιόμετρα, ένας γύρος, και ξεκινούσε με φλαταδούρα. Είχε αρκετή πέτρα από ποτάμι, συνεχόμενα περάσματα από ποτάμι, ενώ μέχρι τον ανεφοδιασμό, στο δεύτερο σημείο ελέγχου της διαδρομής, ήταν σχετικά βατή, και έφτασαν οι περισσότεροι αναβάτες. Από εκεί και πέρα, τα δύσκολα ανηφορικά μονοπάτια από τη μέση του αγώνα και μετά, οι μεγάλες κατηφόρες έστειλαν τους αναβάτες για… σουβλάκια, αφού υπήρχε κοντά άσφαλτος για την επιστροφή. Σαράντα περίπου αναβάτες έφτασαν στον τερματισμό, όλοι κουρασμένοι και γεμάτοι χαμόγελα από την έκβαση της διαδρομής.

Αγώνας χωρίς νικητή

Νικητής δεν υπήρχε μιας και δεν ήταν ένας ακόμη αγώνας με χαρακτήρα “αγώνα”, αλλά μία φιλική βόλτα σε ρυθμό αγώνα. Για την ιστορία, ο ταχύτερος αναβάτης έκανε 2 ώρες και δέκα λεπτά μέχρι τον τερματισμό, ενώ ο πιο αργός αναβάτες τερμάτισε κοντά στις 5,5 ώρες.
Στον τερματισμό, υπήρχε μία ειδική σχεδιασμένη ανάμεσα στο ποτάμι, με περάσματα από τα νερά, ανεβάσματα και κατεβάσματα, μήκους δύο χιλιομέτρων. Οι αναβάτες πέρασαν από εκεί προκειμένου να τους δει ο κόσμος και να αφήσουν εκεί τα τελευταία απομεινάρια της δύναμης τους. Αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους αναβάτες, νερά υπήρχαν παντού από την οργάνωση – χορηγία της “Βίκος” και τα λιγοστά 15euro της συμμετοχής τελικά επιστροφής επεστράφησαν στους αναβάτες με τον καλύτερο τρόπο: Την απόλαυση στο enduro!

Γενικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες οδήγησης

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 11:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon